GusGus yeniden Türkiye'de!

Geçtiğimiz sene 13 Aralık’ta Babylon’da verdikleri konseri, yeni yıl öncesi Babylon’u dolduran yüzlerce GusGus hayranını ve o atmosferi hala unutamıyorum. Biletleri günler öncesinden biten konserin mahşeri kalabalğında içimden keşke GusGus bir yaz konserinde İstanbul’a gelse de rahat rahat izlesek diye geçirmiştim.

Haberin Devamı

GusGus yeniden Türkiyede

Müzik kariyerlerinin 20. yılını kutlana Nordik grup bugüne kadar tekno, trip-hop ve house dallarında toplam 9 stüdyo albümü yayınladı. Glastonbury, Split, Creamfields, Benecassim gibi dev müzik festivallerinde sahne alan grup, geçtiğimiz seneki tek gecelik Babylon Asmalımescit konseri sonrasında büyük ilgi görmüş, kaçıranlar ve bilet bulamayan müzikseverler için yüreklerde yer etmişti.

GusGus yeniden Türkiyede

Babylon Asmalımescit hep çok özel bir konser yeridir, ama bazı konserlerde kesinlikle insan daha geniş bir alan ihtiyacı hissediyor. Geçtiğimiz sezon grubu Babylon’da izlerken içimden geçenleri evren şimdi bize geri veriyor.GusGus bu hafta sonu Bablon Kilyos’ta tekrardan sahne alacak, GusGus’a o gece ayrıca kadın vokal “Earth” eşlik edecek.

Haberin Devamı

Konsere giderken Babylon Kilyos’a ulaşım için :

Gidiş: 19:30-22:00 saatleri arasında 30 dakikada bir Hacıosman Metro durağından Babylon Kilyos’a shuttle hizmeti var.

Dönüş: 23:00- 01:00 saatleri arası Babylon Kilyos – Taksim yönünde shuttle’lar ulaşım sağlamaya devam edecek. 23:30’a kadar harekte eden shuttle’lar Hacıosman Metro durağında yolcu indirip Taksim’e devam edecek, 23:30’dan itibaren hareket eden shuttle’lar direk Taksim’e gidecek şekilde planlanmış.

Ne yapın edin, GusGus konserini kaçırmayın derim, bir daha bu fırsat ele geçmeyebilir!

İLHAN HELVACI – ELİMDEN TUT YOKSA DÜŞECEĞİM

GusGus yeniden Türkiyede

Nefis bir albüm ile karşınızdayım.

Her daim orijinal işlerle müzik marketlerin raflarını dolduran Kalan Müzik’ten yine arşivlere yakışır nitelikte bir albüm piyasaya çıktı. İlhan Helvacı’nın ünlü şairlerin şiirlerinden bestelediği şarkılardan oluşan albümde Candan Erçetin, Nilüfer Ayan Berzek, Şevval Sam ve Zuhal Olcay’ın da vokalleriyle bambaşka bir renk katmış.

Haberin Devamı

İlhan Helvacı’nın kendi prodüksiyonu olan albümde 6 vokalli, 5 enstrümental 11 parça yer alıyor. Albümdeki bestelerin tümü İlhan Helvacı’ya aitken, şarkıların düzenlemeleri Erdem Sökmen ve İlhan Helvacı’ya ait.

Sanatçının ‘Elimden Tut yoksa Düşeceğim’ çalışmasında, Atilla İlhan, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Andrey Voznesenski ve Lermontov’un şiirlerinden bestelediği altı şarkı yer alıyor. Albümde İlhan Helvacı’nın, “Ne Acı” isimli şarkısını Candan Erçetin, “Mavi Gözlü Dev” isimli şarkısını Şevval Sam, albüme adını veren “Elimden Tut Yoksa Düşeceğim” isimli şarkısını Zuhal Olcay, “İstanbul Destanı”, “Veda” ve “Mahpus” isimli şarkılarını da Nilüfer Ayan Berzek seslendirmiş.

Haberin Devamı

Albümde, alt yapıyı oluşturan akustik ve klasik gitarları Erdem Sökmen, perdesiz bas gitarı Nurhat Şensesli, vurmalı sazları Cengiz Ercümer çalmış; renk sazlardan kemanı Mustafa Süder, yan flütü Levent Altındağ, alto ve tenor saksafonu Çağdaş Oruç, klasik kemençeyi Nağme Yarkın, neyi ise Eyüp Hamiş çalmış. İlhan Helvacı da iki parçada akustik ve klasik gitarıyla Erdem Sökmen’e eşlik etmiş. ‘Elimden Tut Yoksa Düşeceğim’ albümünün kayıtları Koray Erkan ve Alen Konakoğlu tarafından stüdyo The Kulübe’de gerçekleştirilmiş. Albümün mixleri de yine Alen Konakoğlu’na ait.

Albümün eser telif gelirinin Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’na bağışlamış olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Son zamanlarda çıkan en özel albümlerden biri olan ‘Elimden Tut Yoksa Düşeceğim’ albümü, gitar alt yapılı, akustik müzik severler için kaçırılmayacak bir çalışma.

Haberin Devamı

YILDIZLAR:

Mahpus

Veda

Mavi Gözlü Dev

Derviş

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Elimden Tut Yoksa Düşeceğim

Ne Acı

Yazarın Tüm Yazıları