Aerosmith yarın akşam İstanbul'da

14 Mayıs akşamı yılların eskitemediği Aerosmith dünya turnesine İstanbul’dan başlıyor.

Haberin Devamı

Aerosmith yarın akşam İstanbulda

Türkiye’de ilk defa konser verecek olan grup, 2012 senesinde 11 yıl aradan sonra ilk defa yayınladıkları ‘Music From Another Dimension’dan şarkılarını da ilk defa canlı olarak çalacaklar.

Aerosmith yarın akşam İstanbulda

Nisan ayındaki basın toplantısında, çıkarttıkları son albümleriyle Columbia Records ile olan anlaşmalarının da sona ermesinden dolayı fevkalade mutluluk olduklarını dile getiren Steven Tyler ve ekip üyeleri önlerindeki bu yeni döneme heyecanla yaklaştıklarını açıklamışlardı.

Haberin Devamı

Grup sahip olduğu bu motivasyonla, 2014 senesinin dünya turnesine İstanbul’dan başlıyor olmaktan ötürü ayrıca oldukça heyecanlı. Avrupa izleyicisinin Amerika’daki konser izleyicisine oranla daha coşkulu olduğunu düşünen Steven Tyler’a ilk konserde İstanbul izleyicisi eminim bunu ispat edecektir. KüçükÇiftlik Parkı’ndaki efsanevi Aerosmith konserinin biletleri hala satışta. Çarşamba akşamı için planlarınızı yapmadan bir kere daha düşünün derim.

MICHAEL JACKSON - XSCAPE

Aerosmith yarın akşam İstanbulda

Geçtiğimiz Cuma günü sabah uyandığımda, Itunes’dan gelen mesajda indirilmeye hazır bir MJ albümünün olduğunu görünce, yağmurla uyandığım Cuma sabahım resmen bayram sabahına dönüştü. 13 Mayıs’ta yayınlanması beklenen Michael Jackson’ın yeni albümü ‘Xscape’ böylece onu sabırsızlıkla bekleyen hayranlarına daha erken ulaşmış oldu.

8 şarkıdan oluşan albüm L.A Reid’in önderliğinde çok ince bir işçilikle hazırlanmış. Albümün delüks formatını alanlar albümdeki 8 şarkının yanı sıra, aynı zamanda Michael’ın seneler içinde demolar şeklinde hazırladığı bu 8 şarkının orijinal hallerine de sahip oluyorlar. Ayrıca iki adet de belgesel içeren bu format bence MJ hayranı olan herkesin gözünü kırpmadan alacağı şekilde tasarlanmış.

Haberin Devamı

L.A Reid bu albüme Michael’ın seneler içinde kaydettiği tüm kayıtları dinleyerek başlamış. Dinlediği bu kayıtlar içinden sadece MJ’in birden çok kere kaydettiği, yani aslında o şarkıdan emin olduğunu kanıtlar tarzda iz bırakan parçaları albüme almaya karar vermiş. Her ne kadar Reid’in bu albüm için toplamda ne kadar demo şarkı dinlediğini öğrenemesem de,yeni bir albüm için 8 şarkı az gibi görünse de, albümün bütününü göz önünü alınca bence yerinde bir karar vermiş.

Aerosmith yarın akşam İstanbulda

L.A. Reid
şarkıları seçtikten sonra bu kayıtları Michael’ın seveceği tarzda bir albüme dönüştürecek prodüktörleri seçerek kendi rüya takımını kurmuş. Böylece Paul Anka, Babyface, Dr. Freeze, Jerome "J-Roc" Harmon, Rodney Jerkins (Darkchild), Daniel Jones King, Solomon Logan, Cory Rooney, Stargate, Timbaland, Giorgio Tuinfort bu albüme hayat katan prodüktörler olarak künyede yerlerine almışlar.

Haberin Devamı

Albümdeki belgeselde konuşan Timbaland, Darkchild, Stargate, J-Roc şarkıları orijinal hallerinden albümdeki son hallerine nasıl dönüştürdüklerini anlatırlarken, hepsinin tek ortak noktası, MJ’ı hepsinin idol olarak görmesi diyebilirim. Söz konusu prodüktörlerin şu anki Pop Müziğin nerdeyse yaratıcıları olduğunu düşünürsek, hepsi bu projeye girmeden önce ciddi şekilde kararsız kaldıklarını da itiraf etmişler. Kamuoyundaki yeni çıkacak olan albüme karşı gelecek tepkilerin doğurduğu risk, hele ki albüm beğenilmezse alacakları eleştiriler hepsi için büyük risk oluşturduğu için L.A Reid her bir prodüktörü tek tek ikna etmek zorunda kalmış.

Aerosmith yarın akşam İstanbulda

Albüme isimini veren şarkı ‘Xscape’, 1999 senesinde ilk olarak yazılmaya başlanmış. Rodney Jerkins şarkıyı 2001 senesinde ilk defa stüdyoda kaydettiklerini söylerken, mükemmeliyetçilik konusunda üstüne örnek olmayan MJ şarkının o zamanki halinden yeteri kadar memnun olmadığı için şarkı tozlu raflarda kalmış. 14 sene sonra o şarkı öyle bir alt yapıyla yenilenmiş ki, şu anki albümün de isim babası olmuş.

Haberin Devamı

Albümdeki mazisi eski olan bir diğer şarkı da‘Slave To The Rhytm’. 1991 senesinde ilk olarak yazılan şarkı 24 kere Michael tarafından kaydedilmiş olsa da, o dönem ve sonrasındaki çıkan hiçbir MJ albümünde yer alamamış. Reid en çok da bu şarkıyla gurur duyduğunu açıklamış. Timbaland versiyonuyla şarkı orijinal haline kıyasla daha dans formatlı bir haliyle albümde yerini almış.

Albümü cumadan beri durmadan dinliyorum ve bana göre ‘Xscape’ Jackson hayranlarının yüzleri güldürecek bir albüm olarak hafızalarımızda yer alacak. Albümde tek düet olan ‘Love Never Felt So Good’ şarkısıyla Justin Timberlake’e nasip olmuş. Bence bu albüm gelecekteki yeni MJ albümleri ya da projeleri için bir kapıyı da aralamış oluyor. Michael’ın vefatından önce kaydettiği ve gün yüzü görmemiş kayıtlar önümüzdeki senelerde başka projelerle hayat bulacağına eminim. Dijital platformlardan da dinlenebilen ‘Xscape’ , pop müziğin kralını tekrardan hatırlamak için harika bir sebep, henüz almadıysanız kaçırmayın derim.

Haberin Devamı

YILDIZLAR:

Chicago (Albümdeki en iyi MJ vokali bu şarkıda)

Loving You

Slave To The Rhythm

Xscape

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Love Never Felt So Good (albümün incisidir)

A Place With No Name (albümdeki en farklı aranje bence bu şarkı. Norveçli ikili Stargate’in şaheseri, mutlaka orijinal haliyle arka arkaya dinleyin, siz de farkı göreceksiniz)

Yazarın Tüm Yazıları