Sezar’ın hakkı Sezar’a

 Türkiye’de futbolu sadece mücadele üzerinden okumak gibi bir alışkanlık söz konusu. Evet mücadele bu oyunun olmazsa olmazlarından. Futbolda fizik kapasite, atletizm her geçen gün daha da önemli hale geliyor.

Haberin Devamı

 

Ama bir de kalite faktörü var!

Altay’ın dün Karagümrük karşısında ortaya koyduğu mücadele, ön alan baskısı, istek kesinlikle tek olumsuz söz edilmeyecek türdendi.

Kazanmak için her şeyi yaptı mı?

Evet...

Pozisyonlar üretti mi?

Evet...

Hakemin tartışmaya fazlasıyla açık kararları var mıydı?

Evet..

Ancak Sezar’ın hakkı Sezar’a...

Karagümrük hem kadrosu hem de teknik direktörü ile bu ligde ne yaptığını en iyi bilen, teknik becerisi en yüksek takımlardan biri.

Karamoh’un attığı golden önce Cebrail’e koyduğu omuz bu ligin nizami şarj standartlarının çok üzerinde elbette. Onu bir tarafa koyuyorum. Ancak Fildişili yıldızın topu aldıktan sonraki becerisi ve soğukkanlı bitirişi dün Altay takımının eksik parçasıydı adeta.

Haberin Devamı

Milan görmüş Borini, Biglia, İnter görmüş Karamoh, milli formaya aşina Caner, kaliteleriyle Altay’ın mücadelesinin üstesinden geldiler.

Futbol aklı ile ikinci kata çıkmış Karagümrük’e karşı, daha yeni yapılanan bir takım Altay... Bugün kazanan tarafı kutlayacağız. Ama emin olun Altay bu yıl kadro yapılanmasında gösterdiği başarıyı sürdürebilirse bu köprünün altından çok sular akacak.

Yazarın Tüm Yazıları