Sanat ve moda birlikteliği

Sanat ve moda, tarih boyunca iç içe geçmiş ve sürekli birbirlerinden beslenmiştir.

Haberin Devamı

Özellikle son yıllarda bu beraberlik Dior, Louis Vuitton gibi dünya devi markaların yaptıkları sanatçı iş birlikleriyle beklentiyi daha da yukarıya taşımaları koleksiyonerlerin iştahını kabartmaya yetiyor.

Japon çağdaş sanat tasarımcısı Yayoi Kusama ve Louis Vuitton birlikteliği birçok koleksiyonerin evinde yerini almışken, Kusama’nın imzası niteliğindeki hipnotize edici noktaları bu sefer eğlenceli bir şekilde Louis Vuitton’un ikonik tasarımlarında hayat buluyor.

Kusama’nın fırça darbeleri, sert kenarlı valizler ön planda olmak üzere markanın kadınlar ve erkekler için tasarladığı geniş yelpazeli monogram kanvas çantalara, botlara, spor ayakkabılardan, noktalı monogram kuş tüyü ceketlere, kargo pantolonlara, ipek fitilli pijamalardan, kaşmir kazaklara kadar kendini gösteriyor.

Haberin Devamı

Sıra dışı olmak isteyenler bu koleksiyona kesinlikle göz atmalı.

Dior’un “Lady Art” projesi 7. Edisyonunda

Dior Maison’un zamansız ve ikonik modeli “Lady Dior” her zaman bir çantadan çok daha fazlası olmuştur.

Lady Diana’nın en çok tercih ettiği modellerden biri olan bu olağanüstü çanta her yeni sezonda modernizimle mükemmelliğin kesişim noktası olmayı başarıyor.

Şimdi de dünyanın dört bir yanından, 11 sanatçının yer aldığı “Lady Dior Art Project” yedinci edisyonuyla yeniden karşımızda.

Favorim Amerikalı sanatçı Dorothy Iannone’nin tasarımı.

Özellikle siyah beyaz saplı ve Dior zanaatkârlığını gözler önüne seren boncuk işlemeli tasarımına bayıldım.

Koleksiyonerlere duyurulur, bu edisyon kaçmaz.

Sanattan konu açılmışken çağdaş Türk sanatçılarının sınırlı sayıda özel üretilmiş imzalı edisyonlarını üreterek sanatı ulaşılabilir kılan LIMART’tan bahsedeyim...

LIMART, Seçkin Pirim, Ali Alışır, Ali İbrahim Öcal gibi sanatçıların özel üretim edisyonları haricinde bünyesine yeni eklediği “mini originals” koleksiyonlarıyla seçili Türk sanatçıların ufak boyutlardaki orijinal işlerinin el boyaması çerçevelerle sanatseverlerle buluşturmaya başladı.

Fotoğraf, heykel, ev ve yaşam kategorilerinde birçok seçki sunan Limart, “özel bir hediye” arayışında olanlar için tartışmasız en iyi seçeneklerden.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları