Milano Moda Haftası ve 2023 yaz trendleri

New York ve Londra’nın ardından yapılan Milano Moda Haftası yerini Paris’e bıraktı. Peki Milano Moda Haftası’nda neler oldu? Değişiklikler ve gelecek sezonun trendleri neler? Gelin hepsine bir göz atalım...

Haberin Devamı

Fendi
Karl Lagerfeld’in mirasını devralan Kim Jones, “Çok yoğun hayatı olan meşgul biri” olarak tanımladığı Fendi kadınını 90’ların Japon kültürü ve bu kültürün geleceğe etkisiyle birleştirdiği, geçmişten geleceğe uzanan güncel bir koleksiyonla karşımıza çıktı.
Fendi de GenZ’ye karşı koyamayan markalar arasına katılmış oldu.
Milenyum dönemi ve dönemin minimalist ve pop etkili eklektizm akımları karşımıza alışılmışın dışında bir Fendi kadını çıkardı.
Özellikle platformlu ayakkabıları ve çabasız şıklık için sergilediği yeni dimensiyonları ile yenilikçi.
Bakalım bu değişime kolay adapte olabilecek miyiz...

Prada
Miuccia Prada ve Raf Simons tarafından hazırlanan ilkbahar/yaz 2023 kadın koleksiyonu, farklı vizyonlar ve ayrı gerçeklikler arasında geçiş yaparak süreklilik, farklılık ve paradoksla oynuyor.
Özellikle farklı kumaş teknikleri ve derilerde karşımıza çıkan formları ile Prada kadını oldukça etkileyici.
Özellikle üçgen formdaki çantaları ve kendine göre yorumladığı renkli Mary Jane ayakkabıları ile önümüzdeki yaz karşılaşmaya hazır olun.

Gucci
Alessandro Michele önderliğinde çehre değiştiren Gucci, “Twinsburg” defilesi ile Milano Moda Haftası’ndaydı.
Defile, sıradan bir podyum yürüyüşüyle başladı.
Finale yaklaşırken değişen müzikle birlikte, defile alanının tıpatıp benzeri bir alan daha ortaya çıktı.
Her iki tarafta da birbiriyle tamamen aynı giyinmiş iki farklı model yürüdüğünü gördüğümüzde, bir kez daha Alessandro Michele’in vizyonuyla baş başa kaldık.
68 look ve 68 tek yumurta ikiziyle gerçekleşen defile finali tek kelimeyle büyüleyiciydi.
Michele, Gucci ilkbahar/yaz 2023 koleksiyonunda annesinin ikiz kardeşiyle arasındaki bağdan esinlenmiş.
“Çatlamış asimetri oyunları” olarak tanımladığı ikiz dünyasını podyuma yansıtan Michele, bir kez daha Milano Moda Haftası’nın en konuşulan defilesine imza atmayı başardı.

Bulgari
Romalı mücevher markası Bulgari, değerli taşlardan
ilham alan renkler ve üstün zanaatkarlık gerektiren nadir
bulunan derilerle
hayata geçirdiği “Shades of Wonder”ı Milano’nun en güzel otellerinden Bulgari Otel’de bizlerle buluşturdu.
İlkbahar/yaz 2023 koleksiyonunun en göz alıcı parçası, hiç kuşkusuz Bulgari’nin karşı konulmaz Serpenti ikonunun o eşsiz derilerle buluştuğu ikonik “Serpentine Pouch”u oldu.

Hogan
Sürdürülebilir koleksiyon dünyasına dahil olan Hogan, “Recyle” (geri dönüştür) – “Reuse” (yeniden kullan) – “Reduce” (azalt) misyonu ile ortaya çıkardığı 3-R’ın lansmanını Milano’da gerçekleştirdi.
Hogan’ın dünyaya ve insanlara olan sevgisini göstermek için hayata geçirdiği koleksiyondaki parçalar, geri dönüştürülmüş malzemelerle tasarlandı.

 

Yazarın Tüm Yazıları