H&M-Mugler

Moda tarihinde devrim yaratan isimlerden biri olan Thierry Mugler, H&M ile yeni iş birliği yapacak.

Haberin Devamı


Manfred Thierry Mugler tarafından 1973 yılında kurulan ve 90’lardaki her defilesiyle çığır açan moda evi, Michael Jackson, Madonna, Grace Jones, Diana Ross, David Bowie gibi efsanevi isimlerin en ikonik kostümlerinin de söz sahibi.
2002’de moda evini bırakan ve 2013 yılında kreatif direktör olarak moda evine yeniden dönüş yapan Thierry Mugler 2022 Ocak ayında hayatını kaybetmişti.
2018 yılından beri Mugler’in kreatif direktörlüğünü yapan Cadwallader, H&M ile yapacakları iş birlikleri doğrultusunda Mugler klasikleri ve imza tasarımlarını sunarak House of Mugler’in geçmişini, bugününü ve geleceğini birleştirecek.
H&M Kreatif Danışmanı Ann-Sofie Johansson, bu iş birliğini şu sözlerle kutluyor:
“Bu işbirliği için görüşmeler Manfred Thierry Mugler’in vefatından önce başladı ve bu koleksiyonla, Manfred Thierry Mugler’in mirasını kutlamaktan gurur duyuyoruz. Hepimiz Manfred’i tanımaktan onur duyduk. Onun Casey ile birlikte ilk aşamalarda yer alması çok özel bir duygu. Casey, koleksiyonu tamamen çağdaş bir hale getirirken tarihe ve arşive saygı gösterme konusunda inanılmaz bir iş çıkardı. Onun yönetiminde Mugler günümüz moda dünyasının yenilikçi ve heyecan verici moda evlerinden biri haline geldi.”
Koleksiyon House of Mugler’in kurucusunun vizyonunu selamlamak adına, çağdaş tasarımların yanı sıra, Cadwallader tarafından günümüzdeki yansımaları, sınırlı sayıda arşiv niteliğindeki geçmişe ait parçaların yeniden yorumlarını da içeriyor. 
Koleksiyonda hem erkek hem de kadın giyimi yer alırken, Mugler ruhunun her zaman temelini oluşturan cinsiyetler arası akışkan stil tasarımların merkezinde yer alıyor.
Mayıs 2023’te tüm dünyada seçili mağazalarda ve hm.com’da satışta.

Haberin Devamı

Beyonce & Adidas iş birliği sona erdi

Dünyaca ünlü pop şarkıcısı Beyonce ve spor giyim markası Adidas, tasarım üzerine yaşanan tartışmalardan sonra Ivy Park markası üzerinden süren iş birliklerini karşılıklı olarak sona erdirdi.
Beyonce ve Adidas iş birliğine 2018 yılında başlamış, bu noktada Adidas Ivy Park kıyafetlerinin üretimini üstlenirken Beyonce de marka için ayakkabı ve kıyafet üzerinde çalışmıştı.
Ticari ayrılık haberi, Wall Street Journal’ın şubat ayında Ivy Park’ın 250 milyon dolarlık satış beklentisine kıyasla sadece 40 milyon dolar değerinde iş yaptığını yazmasının ardından geldi.
Geçen ay Wall Street Journal’da yer alan bir haber, pop yıldızı ile Adidas arasındaki ortaklıkta bir sorun olduğunu gündeme getirdi. Kaynaklara göre, Ivy Park’ın 2022’deki düşük performansı Adidas’ın yıllık beklentilerine yaklaşık 200 milyon dolarlık bir boşluk açmıştı. THR’nin haberini dayandırdığı kaynağına göre, Beyonce ve Adidas son zamanlarda tasarımsal konulardaki farklılıklar nedeniyle tartışmaya başlamış bu da anlaşmanın sona ermesine yol açmıştı.
Ancak, iki tarafın tam olarak ne konuda anlaşmazlığa düştüğü henüz net değil.

Yazarın Tüm Yazıları