Giyilebilir teknoloji ile şık olunur mu?

Havaların soğuması ve outdoor aktivitelerin popülaritesinin artmaya başladığı şu dönemde bunca marka ve ekipman arasında “nerede ne ve nasıl giyinilmeli?” sorusuyla çok karşılaşıyorum.

Haberin Devamı


Outdoor denilince bu kıyafetlerin sadece doğada giyilmesi gerektiğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz.
Özellikle son iki yıldır gerek zorunluktan, gerek yaşam şeklini değiştirip daha doğayla iç içe olmaya karar vermemizden dolayı outdoor konusunda çok ciddi aydınlanmalar yaşanmaya başlandı.
Bu aydınlanmayla birlikte “urban outdoor” yani “şehirli outdoor” terimi hayatımızın merkezine doğru hızlı adımlarla oturmaya başladı.
Bunu sakın pandemi ile gardırobumuzun merkezi haline gelen eşofman ve spor ayakkabı odaklı “athleisure” modası gibi gelip geçici bir trend olarak algılamayın.
Trendler gelip geçici moda akımını belirler. Ama bir kere insanlar aydınlanma yaşadı mı tekrar eskiye dönmesi imkansızdır.
Nasıl sağlıklı beslenme konusunda aydınlama yaşayıp bir daha eski, sağlıksız ve bize zarar veren yeme alışkanlıklarımıza geri dönemiyorsak, teknolojik, giyilebilir ve şık ekipmanların dünyasına adım attıktan ve bunları şehirde kendi kıyafetlerimizle stilize etmenin tadına vardıktan sonra, sadece trend diye ürün tercih etmemiz de mümkün olmayacak.
Aynısı teknoloji için de geçerli.
Hayatımıza teknoloji girdikten sonra bir daha eskisi gibi olabildik mi, hayır.
Çünkü aydınlanmanın geri dönüşü olamaz. Dünyada birçok düzenin değişmeye başladığı, hatta her şeyin yeniden yazılmaya başladığı günümüzde moda sektörünün de elini taşın altına koymaması imkansızdı.
Bu nedenle Gucci x North Face, Stella McCartney x Adidas gibi marka işbirliklerini görüyorsunuz. Bu sezon, özellikle kış grubunda Cynthia Rowley x Roxy işbirliği çok ses getirecek mesela.
Giyilebilir teknolojik ürünlerin tasarımları cool olmaya başladıkça ihtiyaç malzemesi olmaktan çıkıp arzu nesnesi haline dönüşmeye başlıyorlar.
Bu da şehirli outdoor’cuların artmasına sebep oluyor.
“Hem cool olayım, hem de dışarıda yağmur, rüzgar, soğuk veya kar varken üşümeyeyim” diyorsanız özellikle kadınların Jack Wolfskin, Solomon ve Merrell’a bakmasını tavsiye ediyorum.
Bu markalar ile hafta sonu şıklığınız için çok güzel kombinler yapabilirsiniz.
Özellikle canlı renkler tercih etmenizde fayda var. O gri havalarda renkli giyinmek inanın bana da çok iyi geliyor.

Yazarın Tüm Yazıları