Etik mücevherin temsilcileri çoğalmalı

Çevre bilincine sahip markalar, tüm dünya genelinde artıyor. Farklı sektörlerde de bunun etkilerini görüyoruz. Mesela dünyada bulunması ve çıkartılması en zahmetli taş olan ve bir kıtanın kaderine mal olan elmas artık laboratuvarlarda üretilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Çevreye duyarlı, geleneksele kafa tutan Z kuşağının gelecek seneler içinde yeni hedef kitle olacağını düşünürsek, laboratuvar elmaslarının da ilerleyen yıllarda tek tercih olacağını öngörmek mümkün.
Son zamanlarda radarıma giren, Emma Watson ve Meghan Markle’ın takipçilerinden olduğu Londra merkezli mücevher markası Kimai de laboratuvar elmaslarını destekliyor.
Kimai’nin kurucu ortağı Jessica Warsh verdiği bir röportajda “Birçok insan laboratuvar elmaslarını hâlâ sahte olarak görüyor ama onlar, madencilikle çıkan elmaslarla kimyasal ve fiziksel olarak aynı” açıklamasını yaptı.
David Attenborough’un “A life On Our Planet” belgeselini izlediniz mi bilmiyorum. İzlemeyenler kesinlikle izlemeli ve hatta herkese izletmeli.
Toprak erozyonu, ormansızlaşma ve tüm ekosistem hakkında çok önemli ve gelecek için korkutucu bilgiler içeriyor.
Teknoloji, moda ve güzellik hayatımıza girdikçe doğaya verdiğimiz tahribat inanılır gibi değil. Bu sistemi değiştirmeye çalışmak, bozulanları geriye çevirmekten çok daha zor.
Onun için böyle markaları desteklemek, bu sistemin dışında kalmaya çalışmak çok çok önemli.
Markanın hedefleri arasında geri dönüştürülmüş altın kullanarak basit tektaş yüzüklerden daha sıra dışı spiral bantlı yüzükler tasarlayarak sektörde söz sahibi olmak var.
Yatırımcıları arasında Diane von Furstenberg ve Rebecca Minkoff’un yer aldığı marka, Meghan Markle’ın Felicity isimli küpelerini takmasıyla büyük bir çıkış yakalamış.
Warch, “Markle’ın genç ve sürdürülebilir markaların büyük bir destekçisi olduğunu, misyonumuz ve değerlerimizle uygun bir duruşu olduğunu biliyoruz” diyor.
Peki biz neden bilinçli tüketim konusunda bu kadar gerideyiz?
Eğitim şart mı? Evet her şeyde olduğu gibi bu konuda da şart!

 

 

Yazarın Tüm Yazıları