2023-2024 Sonbahar-Kış sezonunda bizleri neler bekliyor?

Yaz mevsimi sıcaklıkları devam etse de markalar yavaş yavaş sonbahar-kış sezonunu açmaya başladı.

Haberin Devamı

Bu kış moda nelere baş kaldırıyor? Bizleri nasıl bir kadınla baş başa bırakıyor? Bu kadının sevdiği renkler ne? Neleri arzu nesnesi haline getiriyor?
Kısa notlar halinde bakalım.
İster beğenin ister beğenmeyin bir noktasından sizi kendine dahil edecek sezon trendleri birkaç hafta içinde gireceğiniz her mağazada, takip ettiğiniz her instagram sayfasında ya renk, ya model olarak her cephede karşınızda olacak.
Bu yazıyı okuduktan sonra gardırobunuzu sezona göre hazırlamanın tam zamanı.
Hazırsanız başlıyorum.

Kısa kısa sonbahar trendleri

∆ Burnu açık ayakkabılar sonbaharda tüm ihtişamıyla geliyor. Özellikle külotlu çorap üzerine giyilerek uyumsuzluğun uyumu trendine öncülük edecek.
∆ Rafa kaldırdığınızı kırmızıları tekrar gardırobunuza dahil etme zamanı. İster tepeden tırnağa, ister bir kazakla, isterseniz de sadece aksesuvarla bu trendi yakalayabilirsiniz.
∆ Farklı kesim kumaş ve modellerde beyaz gömlek... İster elbise olarak oyunuzu kullanabilirsiniz, ister ipek oversize bir üst olarak. Ama bu sonbahar gömleksiz asla.
∆ Etek, bluz, trençkot ve elbise... Ne olarak tercih etmek istediğiniz hiç önemli değil yeter ki deri olsun.
∆ Ve moda dünyasının kapsayıcılık karşısında yetersiz kaldığını itiraf ederek bu sezon yataktan yeni kalkmış kadın imajıyla karşımızda. Yani yapılı olmayan dağınık saçlar, eline ne geçerse üzerine geçirmiş, uyumsuzluğun uyumu... Yani, “Canım ne istediyse onu giydim geldim kadınları” başrolde. Kısacası bu sezon umursamazlık ön planda tabii ki içine şıklık katmak önemli.
∆ 70’lerin ikonik kalıbı İspanyol paça kesimli pantolonları bu sefer takım elbise olarak karşımızda.
∆ Bu sezonun imza renkleri şu şekilde: Kırmızı, turuncu, mor ve gri...
∆ Kombininizin üzerine kullanacağınız şık büyük ve renkli şallar.
∆ 19. yüzyılın silüeti kum saati görünümü veren korseler geri döndü.
∆ Siyah yine tüm asilliği ve ihtişamı ile hayatımızda. Yeni hiçbir şey almak istemiyorum diyerek sadece siyahla hâlâ trende dahil olabilirsiniz. Yukarıda da belirttim gibi nasıl olsa bu sezonun ana teması “canım ne istediyse onu giydim.”
∆ Büyük, küçük, payetli, renkli, soluk, aplike hiç önemli değil. Her türlü çiçek desenleri bu sezonun trendlerine dahil.
∆ Geçen sezon küçük detaylarla kendini gösteren metalik kumaşlar bu sezon komple ben buradayım diyecek.
∆ Pelerinlere yeniden merhaba diyoruz.
∆ Pembe ve siyahın beraber olduğu kombinler. Mesela pembe ipek bir bluz veya siyah bir pantolon. Pembe bir elbise ile siyah stiletto.
Burada oyun alanı sizin. Stilinizi dilediğiniz gibi konuşturabilirsiniz.
∆ Nicelik değil niteliğin önemli olduğu sessiz lüks. Yani az ama öz parçalara yatırım yapmaya yönlendiren, ‘alacaksanız bir tane alın ama en iyisini alın ki yıllarca giyilsin’ vizyonu, tüketime son vermek isteyen bir başkaldırı.
Bu benim için bir trend değil felsefe.
Tavsiye ederim çünkü yavaş yavaş zamansız parçalardan oluşan ve asla modası geçmeyecek bir gardırobun anahtarı bu felsefede gizli.

Yazarın Tüm Yazıları