Sokak hayvanlarına siz de yardım edin

Oral Yalçın, bazı şirketlerle anlaşarak mutfaklarında artan yemeği sokak hayvanlarına bağışlatıyor. Eğer bu hareket devleşirse, zor günlerde hayvanların hayatları kurtulabilir.

Haberin Devamı

İnsan, hayvan, tüm canlılara saygı ve sevgi besleyen biriyim. 30 yaşında sokak ortasında aciz halde bulup sahiplendiğimiz Golden pati sayesinde sokak hayvanlarının dramını öğrendim. Sokak canlarıyla ilgili güzel şeyler yapmak için Türkiye’deki büyük oluşumların tepe noktalarına kadar iyi niyetlerle ulaştım.
Faaliyet aşamasında deneyimlediğim şeyler nedeniyle şaşırdım, hayal kırıklığına uğradım. Hayvansever camiadaki gözlemlerim neticesinde insanların bir bölümünün sadece rant peşinde oldukları sonucuna ulaştım.
Tam umudumu kaybetmek üzereyken yaklaşık 4 yıl önce Oral Yalçın’ın sosyal medyadaki paylaşımlarıyla tanıştım. Kimsesiz, ölmek üzere olan ve yaşamaya dair hiçbir isteği kalmamış yaşlı bir kadına yardım ediyordu. Herkesten, kadını en azından huzurevinde ziyaret ederek yalnız olmadığını hissettirilmesini rica ediyordu.
O çağrıya kız kardeşim ile ben, duyarsız kalamadık. O yaşlı kadını ziyarete gittik. İlk defa Oral Yalçın’la bu şekilde tanıştık. Yalçın’ın verdiği sözü tutan, dürüst, karakterli, vicdanlı ve güvenilir bir insan olduğuna dair izlenimlerim birikmeye başladı.
Oral Yalçın, koronavirüs yasakları kapsamında sokak canlarının daha da aç ve zor durumda kaldıklarına şahit olunca muhteşem bir başlangıç yaptı.
Çalıştığı bir lojistik firmasının hayvansever sahibinin şirket mutfağını, haftada iki gün orman canlarına açtı.
Haftada 8 ton gıda üreterek, ormanlarda besleme yapan 11 gönüllü gruba dağıtmaya başladı. Eğer bu hareket devleşirse, zor günlerde hayvanların hayatları kurtulabilir.
Başka şirketlerin başka insanların da bu harekete maddi manevi destek vermeleri gerek. İşte bu aşamada bu hareketin duyulmasına katkı sağlayacak desteğinize çok ihtiyaç var. Gerçek hayvanseverler birleşerek tüm Türkiye için, sokak hayvanları, ormanlardaki aç hayvanlar için sıcacık ve güçlü bir sevgi ağı oluşmasını sağlayabiliriz.
Bu hareketin size ihtiyacı var. Oral Yalçın’ın bu hareketine katılmak isteyenler için Twitter hesabı: “www.twitter.com/oralyalcinn”.
◊ Vergi Denetçisi Şükriye A.
Sokak hayvanlarına siz de yardım edin

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili Şükriye Hanım, Oral Yalçın’ın bu çabalarının haberini gazetelerde görmüştüm. Gerçekten de koronavirüs önlemleri nedeniyle ormanlarda piknik alanlarına giriş yasaklanınca, bu durumda ormanlarda açlıkla savaşan hayvanların durumu çok daha vahim bir hale geldi.
Oral Bey sanırım 17 yıldır ormanlardaki hayvanlara düzenli olarak yiyecek götüren gerçek bir hayvansever.
Onun bu çağrısı sayesinde ormanlarda ve piknik alanlarında başıboş kalan ve açlıktan ölmek üzere olan özellikle sahipsiz kedi ve köpekler aç kalmayabilir.
Özellikle de bu soğuk günlerde hayatları kurtulur.
Şirketlerde personele çıkarılan yemeklerin artıkları da bu şekilde pek çok canın karnının doymasını sağlar.
Tabii bu arada kedi, köpek maması da bağışlanabilir.
Bu çok yararlı projeyi duyurmak istedim. Umarım okurlarım arasındaki sayıları oldukça kabarık hayvansever dostlarım bu çağrıya duyarsız kalmazlar...

Yazarın Tüm Yazıları