Sevgilimin baskısından bunaldım

Kız arkadaşımla yaklaşık 7 aydır sanal bir ilişki sürdürüyoruz, birbirimizi gerçekte hiç görmedik. Günün yaklaşık 4 saatini sevgilimle yazışmak için ayırıyorum ama bu ona yetmiyor. Ona ihanet edeceğimi düşünüyor.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, biz kız arkadaşımla yaklaşık 7 aydır sanal bir ilişki sürdürüyoruz ve birbirimizi gerçekte hiç görmedik. Farklı şehirlerdeyiz. Bunun için birkaç denememiz oldu ama sevgilimin ailesi çok baskıcı olduğu için bir türlü görüşemiyoruz. Elindeki telefona bile karışıyorlar.
Ama benim asıl sorunum bu değil. İlişkimizin başından beri olan ama son zamanlarda iyice patlak bir sorun var benim için.
Biz en ufak bir anlaşmazlıkta kavga ederiz ve bu kavga bazen saatlerce de sürebiliyor.
Sevgilimin hayatına benden önce çok kötü biri girdiği için benim de ona ihanet edebileceğimi düşünüyor.
Ve ben bunun ilişkimizi kötü etkilediğini düşünüyorum.
Bir kavga olduğunda kendi kafasında senaryolar kurup olaya karar veriyor ve benim dediklerimi hiç dikkate bile almıyor. Ne dersem diyeyim kendi inandığından vazgeçmiyor.
İkimizin de okulu henüz başlamadı. Ancak ben bu sene lise son olacağım için yazın dershaneye başladım.
Başladığımdan beri de sevgilimle bu konuda sürekli kavga ediyoruz çünkü o dershaneyi bırakıp ona vakit ayırmamı istiyor.
Ben zaten günün yaklaşık 4 saatini sevgilimle yazışmak için ayırıyorum ama bu ona yetmiyor ve bunu ona söylediğimde ise ‘nasıl bu kadar az konuşmamıza razı oluyorsun’ deyip bana kızıyor.
Ben zaten onunla mesajlaşabilmek için uykumdan feragat edip her gün 5 saat uyuyorum.
Arkadaşlarımla buluşamıyorum, ailem tatile götüreceği zaman sevinmek yerine ‘sevgilim ne der’ diye düşünüp üzülüyorum çünkü biliyorum bana kızacak.
Ben onunla tanıştığımızdan beri arkadaşlarımı çok ektim ama ona yeterli gelmiyor, arkadaşlarımla görüşmemi istemiyor.
Onu seviyorum ve ona yeterince vakit ayırdığımı düşünüyorum ama o beni çok sıkıyor, ondan izinsiz evden dışarı adım atmamı istemiyor.
Lütfen bana yardım et abla, ben bunları düşüne düşüne bir hal oldum. Desteğe muhtacım, şimdiden teşekkür ederim.
◊ Rumuz: Beni çok zorluyor

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, düzgün yazın, duygu ve düşüncelerini ifade edişin, gerçekten aklı başında ve olgun bir genç olduğunu gösteriyor. Şu sanal alemden tanıştığın kız arkadaşına gelince, senin geleceğinle oynadığının farkında mısın?
Yıllardan beri hep şu internet üzerinden sürdürülen sanal aşklara, sanal ilişkilere karşı olduğumu yazar dururum.
Ama ne yazık ki siz gençler beni hiç dinlemiyorsunuz. Bu sosyal medya yüzünden gençlerin başına neler geliyor, her gün gazete ve TV’lerden izliyoruz.
Şu hiç görmediğin ama nasıl olduysa, senin gibi akıllı bir genci bile etkilemiş olan küçük hanım, büyük bir şımarıklıkla seni yönlendirmeye, sana tüm kaprislerini yaptırmaya çalışıyor. Onu seviyor musun, sanmıyorum ama, nedense ona garip bir şekilde bağlanmışsın. Onun nasıl biri olduğunu kesin olarak bilmiyorsun bile...
Ama benim anladığım kadarıyla senin için hayati önemi olan bu lise son sınıfı başarısızlıkla bitirmene ve belki de üniversite imtihanını yakmana neden olacak.
Bu küçükhanım sana değer verseydi, seni böyle zorlamak yerine, seni uykusuz bırakıp, günlerini kavga ile geçirtmek yerine, sana bu son senende huzur vermeye, seni desteklemeye çalışırdı.
Bu kadar genç yaşta bu kadar tartışma, bu kadar kavga gürültü senin psikolojini bozmuyor mu, güzel çocuğum. Yazık olmuyor mu, şu en kritik yılına...
Onu henüz görmemişsin, belki karşılaştığın zaman ondan hiç hoşlanmayacaksın bile. Ki bu anlattığın genç kız, bana hiç de normal görünmedi, psikolojisi oldukça bozuk. Uzaktan bile sana hayatı zehir etmeyi başarabildiğine göre... Lütfen kendine gel, bu senen çok çok önemli, bu sanal arkadaşlığa son ver.
Onun gerçek bir sevgiye değil, hükmedeceği ve evde yaşadığı olumsuzluklar yüzünden psikolojisini düzeltecek birine ihtiyacı var. Ama bu sen olma lütfen, sana yazık olur...

Yazarın Tüm Yazıları