Onun yokluğunda çok dağıldım

İnternetten tanıştığım bir kadınla uzun bir süre konuştuk. Ona bağlandım. Fakat beni terk etti. Onun yokluğunda dağıldım, her şeyimi kaybettim.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, 4 yıl önce internetten tanıştığım biriyle uzun süre konuştuk. Kimsesiz, yalnız bir kadındı ve o kadar inandım ki ona, çok da sevdim.
Basit bir sebepten tartışıp ayrıldık. Uzun bir aradan sonra tekrar denk geldik. Ona birçok konuda yanıldığını söyledim, neyse ki anladı ve barıştık.
Ama birkaç gün sonra yine tartıştı benimle ve yine kayboldu internetten. Ona 1 yıl boyunca ulaşamadım.
Onun yokluğunda çok dağıldım.
Maddi olanakları iyi olan biriydim, varlıklıydım, işlerim çok bozuldu. 1 yıl sonra yeniden karşılaştığımızda bir sevgilisi vardı. Başta fark etmedim. Yazdım, cevap da verdi ama ilişkisini fark edince üzüldüm. Bildiğim tek şey vardı, onu söyledim ona. Sadece “Umarım seni benden çok sevene gidiyorsundur” dedim.
Bu koşullarda artık görüşmek istemediğimi söyledim ona. Bana “O çok eskiden tanıdığım biri” dedi.
Ben onu tanıdığımda bir sevgilisi vardı. Onunla da internetten tanışmış. Ama bana iş arkadaşım diyordu. Adamın ağır bir hastalığı olduğunu söylüyordu.
Aslında onu sevmediğini de dile getiriyordu.
Bir konuda yalan konuştuğunu iddia edip benim evlenmek istediğini söyledi ve ondan ayrıldı.
Ama yine inadıma onunla barıştı. Ne yapmak istiyor?
◊ Rumuz: Alt oldum

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili okurum, sanırım iş güç sahibi, olgun yaşta bir insansınız. Varlıklı ve maddi gücü yüksek biri olduğunuzu söylüyorsunuz. O halde bu 18’lik gençler gibi internetten aşka kapılmalar da nasıl oluyor anlamış değilim.
Bu köşede onlarca kez “İnternetten tanıştığınız insanlara körü körüne inanmayın. Doğru söyleyip söylemediklerini bilemezsiniz” diye yazmışımdır.
Bunu belirtirken de daha çok gençleri düşünmüşümdür.
Ama görüyorum ki, sizin gibi olgun ve aklı başında işadamları bile internet tuzağına kapılabiliyorlar.
Karşınızda hiç tanımadığınız, yüzünü bile görmediğiniz, fotoğrafını bile koysa, gerçek olup olmadığını bilemeyeceğiniz biri var.
Ve siz ona kapıldığınızı itiraf ediyorsunuz.
Onun yüzünden hayatınızın altüst olduğunu, ona bağlandığınızı ve maddi sorunlar yaşadığınızı, işlerinizin bozulduğunu söylüyorsunuz.
Bu nasıl bir zafiyet... Sizin için üzüldüm.
Çünkü belli ki bu kadın her kimse, oldukça karışık bir hayatı var. Tabii bütün bu size anlattıkları büyük bir yalan değilse...
Büyük ihtimalle sizden maddi açıdan bir şeyler kapmak amacındaymış.
Belli ki sizin ona bağlandığınızı da fark etmiş olmalı.
Sizden zaman zaman uzaklaşıp izini kaybettirmesi bende aynı anda birkaç kişiyle mesajlaştığı izlenimi uyandırdı.
Başka kurbanları da olabilir. Varlıklı birini yakalayıp evlenmeyi de planlıyor olabilir.
Ama sonuçta sizin gibi birinin internetten tanıştığı kişilerin oyunlarına inanabilmesi akıl alacak gibi değil. Lütfen, kendinizi toparlayın, bunun gerçek olmadığına kendinizi inandırın.

Yazarın Tüm Yazıları