İnsanın anne babası bile evlatlarını kandırabilir mi?

Ablam ve ben, evleninceye kadar maaşımızı babamıza verdik. Fakat onlar tüm yatırımı erkek çocuklarına yaptı. Hatta miras kaçırarak, üzerlerindeki her şeyi erkek kardeşimize devretti. Bundan da hiç pişman olmadılar...

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 3 çocuğu olan bir ailenin ortanca kızıyım. Ablam ve erkek kardeşim var. Ablam hemşire, 4 yıl boyunca evleninceye kadar maaşını babamıza verdi. Ben de öğretmenim, 9 yıl boyunca yani evleninceye kadar maaşımın büyük bir kısmını babamıza verdim.
Babam bizden bu paraları alırken, “Hepiniz adına yatırım yapıyorum” diyerek evler aldı.
Erkek kardeşim okumadı, babam işte bu parayla ona iş kurdu. Daha sonra babam üzerindeki her şeyi erkek kardeşime satış yoluyla devretti. Kısacası miras kaçırdı.
Ben de şimdi hakkımız olanı alamamanın, kandırılmanın büyük bir kırgınlığını ve üzüntüsünü yaşıyorum.
Üstelik, anne ve babamızın bu duruma hiç üzülmemesi, “Zaten biz oğlumuza yatırım yapıyorduk” diye cevap vermeleri biz iki kız kardeşi yeteri kadar yaralıyor. Anne ve babamız hastalandıklarında, doğal olarak bizden yardım alıyorlar. Fakat ben, anne ve babamı gördükçe öfke duyuyorum ve çok sinirleniyorum. Çünkü onların hiç pişmanlıkları yok.
Bazen yüzlerini görmek dahi istemiyorum. “Sonuçta onlar benim ailem” diyorum, yardımlarına koşuyorum. Sonra büyük bir pişmanlık duyuyorum. Sevgimizi, saygımızı hak etmeyen bir anne ve babamız var.
Sözün özü yaşadığımız toplumda kadın çalışsa da çalışmasa da hep eziliyor sömürülüyor. Hatta bizim durumumuzdaki gibi zaman zaman onları sömüren en yakınları olabiliyor.
Sadece Allah’a havale edebiliyorum anne ve babamı.
◊ Rumuz: Kırgın evlatlar

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili okurum, belki biliyorsunuzdur eski dönemlerde büyükler, kendilerine göre verimli olan topraklarını, yüksek bölgelerdeki tarım arazilerini erkek evlatlarına verirlermiş. Onlara göre daha değersiz olan deniz kıyılarındaki toprakları ise kızlarına bırakırlarmış.
Ama bir gün gelmiş, tarlalar pek fazla para getirmemeye başlamış.
Buna karşılık deniz kenarları çok değerlendiği için bu durumdan kızlar kazançlı çıkmışlar.
Yani asırlardır “Batı cephesinde yeni bir şey yok” sevgili okurum.
Ailelerin hemen her zaman erkek çocuklarına ayrıcalık tanıdığı, onlara karşı ayrı bir sevgi gösterdikleri bir gerçek.
Onlara göre erkek çocuk soylarının devamı demektir.
Kızlar ise sonuçta evlenip gidecekler.
Tabii, bu arada dediğiniz gibi kızlara kadınlara değer verilmemesi, onları ailelerinin bile sömürmeye yatkın olmaları da her zaman dikkat çekmiştir.
Kadın toplumun her kesiminde zaman zaman işte böyle haksızlığa uğrayabiliyor. Bazen eşi, bazense ailesi, anne ve babası, kardeşleri onun kazancını, malını mülkünü elinden almak için her türlü yolu deneyebiliyorlar.
Bunu kadın olmanın kaderi diye düşünmek de mümkün.
Şu anda kendinizi haksızlığa uğramış olarak gördüğünüzü biliyorum.
Ama lütfen bir de şöyle yapın, bunu anne ve babanızın sizden daha zor durumdaki erkek kardeşinize destek amacıyla yaptıklarını ve sonuçta onların kararı olduğunu düşünün.
Ve lütfen onlara karşı öfke ve nefret duymaktan vazgeçin. Hatalı da olsalar, onlar sizin aileniz...
Sizin onlara, onların da size ihtiyacınız olacaktır.

 

Yazarın Tüm Yazıları