İki hafta önce tanıştık, şimdi benden para istiyor

İki hafta önce biriyle tanıştım. Ona aşık oldum. Önce bana pas vermedi, sonra yakınlaşmaya başladı. Sebebi ise benden para istemekmiş.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, 19 yaşında genç bir kızım ve kafam maalesef çok karışık. 

2 hafta önce arkadaş grubuma katılan biriyle tanıştık. Beraber güzel vakit geçirdik. Ben ona ilk görüşte aşık oldum...
O ise bunu biliyor ama görmezlikten geliyordu. Ancak dün birden bana daha yakın davranmaya başladı ve sonra da bana, bir arkadaşının başını derde soktuğunu, onun yüzünden 3 bin lira borç yaptığını söyledi. Bu borcu ödeyebilmek için de benden yardım istedi.
Ben öğrenciyim, bu kadar param yok. Ailemin bana gönderdiği parayla geçiniyorum ve bu parayı ona verirsem yaklaşık 3 ay yurtta kalamam. Ama onu çok seviyorum. Sizce ne yapmalıyım.
* Rumuz: Karmaşık

Hiçbir şey yapmamalısın canım kızım. Bu genç adam senin ona karşı olan zaafından yararlanıp, seni sömürmeye karar vermiş. Belki bunu senin gibi birçok genç kıza da yapmış ya da yapıyor olabilir.
Birkaç haftalık bir arkadaşlıktan sonra senden para isteyen, sana karşı birden daha yakın davranmaya başlayıp, senden maddi çıkar sağlamaya çalışan bu genç adamdan mümkün olduğu kadar uzak dur.
Gerçek bir erkek, sağlam bir karakter sahibi olan bir genç, her ne olursa olsun bir kızdan para talep etmez. Hem de para istemek için sana karşı tutumunu değiştirmez.
Zaten bu kadar kısa zamanda onu sevmiş olamazsın, bunu iyi düşün. Bu durum da seni ondan çoktan soğutmuş olmalıydı zaten.

 

Haberin Devamı

Hem platonik aşığım hem de depresyondayım

 Sürekli depresyondayım. En ufak bir sıkıntı beni depresyona sokabiliyor. Ayrıca tüm aşklarımı platonik yaşıyorum ve bu durumdan sıkıldım.

Güzin Abla, artık dayanamıyorum. Sürekli depresyondayım ve bir türlü kurtulamıyorum. Oysa bütün aşklarımın platonik olmasından başka hiçbir derdim yok.
Ama neden böyle olduğumu bilmiyorum. Çevremde beni seven, bana destek olan insanlar da var. Ama ben ne yapıp edip kendimi yine zorla depresyona sokuyorum.
Ergenliğin ve sınav stresinin vermiş olduğu sıkıntılarım da var. Hayata olumlu bakmak istesem de senelerdir melankolik bir platoniğim.
Derdim bununla da bitmiyor; bir de ben en yakın arkadaşımın abisinden hoşlanıyorum. Hem arkadaşım hem de abisi bunu biliyor. Bazen arkadaşıma beni soruyormuş, ama kesinlikle benden hoşlandığını düşünmüyorum.
İlk başta tamamen çocuksu bir duyguyla başlayan bu yakınlığım, giderek arttı. Ne yapmalıyım bilmiyorum ablacığım.
Bu da mı sadece platonik ve uzaktan kurulan bir hayal olmaktan öteye geçemeyecek? Ben gerçek bir aşk yaşayamayacak mıyım?
* Rumuz: Depresif

Sevgili kızım, ergenlik çağında olduğunu söylüyorsun. Her genç bu dönemde belirli bir ruhsal karmaşa yaşayabilir. Ergenlik çağının getirdiği hormonal değişiklikler nedeniyle, vücudundaki değişiklikler dışında, karşı cinse yönelik duygusal ve cinsel dürtüler seni böyle bir depresyona sokabilir.
Belki de tam olarak depresyon sayılmayacak bu stres durumu, yavaş yavaş bedenini tanımaya başlaması, çevreye uyum sağlayabilmesi ve duygularının ilk anda zirve yapmış halinin de yatışmasıyla sükunete erecektir.
Bu nedenle merak etme, senin de bu gerilimin yatışacaktır zamanla. Herkese karşı platonik duygular beslemense çok normal.
Bu dönemde aşırı cinsel arzulara kapılman, senin için tehlikeli olabilirdi.
Arkadaşının abisinden hoşlanman da, çevresinde pek fazla erkek olmayan her genç kızın sıkça yaşadığı bir sorun.
Rahatlıkla görebildiği, yaklaşabildiği, görüşüp konuşabildiği genç erkek ya arkadaşının abisi ya da akrabalarından biridir.
Bu hoşlanma eğer karşılıklı olursa, ne hoş. Ama o gencin seni çocuk veya kız kardeşi gibi görmesi de muhtemel. Bunu da zaman gösterecek. Belki de sen bir süre sonra onu düşünmeyeceksin bile...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları