Hakaretlerimden bıkmış boşanmak istiyor

Eşimle tartışırken ona sürekli hakaret ederdim. Sesini çıkarmazdı. Meğer hepsini içinde biriktirmiş, şimdi de benden boşanmak istiyor.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, eşimle 5 senedir evliyiz. 2 de çocuğumuz var. O 36 yaşında, ben ise 31 yaşındayım.
Tanıştığımızdan itibaren 4 sene boyunca kendisi bana mesajlar, e-postalar ile ulaşmaya çalıştı. Çok uğraştı ve neticede 2 sene flört ettikten sonra evlendik.
Eşim konuşmayı, hislerini, duygularını ifade etmeyi pek beceremeyen birisidir.
Bu 5 senelik evlilik boyunca eşimle yaşadığım tüm tartışmalar onda çığ etkisi yaratmış. Hepsini biriktirmiş, hiç unutmamış.
Bu durum ortalama bir yıl önce ikinci bebeğimize planlı olarak, konuşup anlaşarak karar verip, ben hamile kaldığımda patlak verdi. Eteğinde ne var ne yok döktü...
Aramızda tartışma olunca ben ona hakaret ederdim, bazen artık susmasın, cevap versin diye canını yakmak için, küfür ederdim. İnanın umursamazdı bile. Meğer hepsini içinde saklamış.
Bunaldığını, yorulduğunu, yapamadığını, depresyonda olduğunu söylüyor.
Beni artık sevmediğini, boşanmak istediğini ifade etti.
4 yaşında bir kızımız ve henüz 3 aylık bir oğlumuz var.
Zamanında söylenmesi gereken şeyleri şimdi söyleyip, ‘yoruldum’ deyip sürekli ağlıyor.
Zaten çok ama çok ağlak biri. Aşırı hassas... Bu süreçte çok daha fazla ağladı. Ben konuyu açmazsam, bu konular üzerinde durmazsam sıkıntı yok gibi.
Ama ben de ister istemez beni sevmediğini, boşanmak istediğini söylemesine ve çevresindeki herkese problemlerimizi anlatıp, çare bulma adına istemeden de olsa benim kötü insan olarak algılanmama sebep olmasına dayanamıyorum.
Boşanmak istiyorum, sonra vazgeçiyorum. Çocuklar var, maddi durumumuz yerinde. Ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bu duruma gelmiş olmamıza çok üzülüyorum. 7 aydır bu haldeyiz. Konuşalım diyorum, istemiyor.
Huzuru boşanınca bulacağını, zihnindekileri silemediğini söylüyor. Sanırım kaçıp kurtulmak istiyor. Sizce ne yapmalıyım? ◊ Rumuz: Bitkin

Haberin Devamı

YANIT

Sevgili okurum, sanırım yapı olarak birbirinize tamamen zıt karakterlerde iki insansınız. Bu nedenle evliliğiniz hataymış.
Zaten anladığım kadarıyla o çok fazla üzerine düşerek seni evliliğe ikna etmiş.
Belki bir süre her şey iyi gitmiş ama sonra ikinizin zıt karakterlere sahip olması ilişkide sorunlara yol açmış.
Onun sessiz ve her şeyi içine atan, aşırı duygusal, hemen gözyaşlarına boğulan yapısı ile senin daha gerçekçi, daha açık hatta biraz katı tavrın sürtüşmelere neden olmuş.
Ama tabii sen bu arada çok acımasızca, saygısızca ona küfür etmiş, onun sana karşılık vermesini sağlamak için, ona hakaretler yağdırmışsın. Olmamış bu, hiç olmamış. Hiç yakışmamış sana.
O da tabii bu durumu sandığın gibi içine atmamış, kendine yedirememiş. Sana karşı sevgisini eritmiş bu durum.
Bu sözler senden kopmasına yol açmış. Şimdi senden boşanmakla boşanmamak arasında kararsız.
Çocukları düşünüyor, seni gerçekten sevip sevmediğine karar vermeye çalışıyor, büyük bir mücadele içinde. Çok da haklı bana kalırsa.
Sen onun bu duygusal yapısını, “Çok ağlak biridir” diye küçümseyebiliyorsun. Ama o senden farklı biri. Bunu anlayamamışsın.
Şimdi çok değişmek zorundasın. Ona değer verdiğini, sevdiğini, onun senin için çok önemli ve vazgeçilmez olduğunu hissettirmek zorundasın.
Yoksa onu kaybediyorsun, benden söylemesi...

 

Yazarın Tüm Yazıları