Evlendikten sonra eşimi tanıyamaz oldum

Evlendiğimizden beri eşimi tanıyamaz oldum, çok değişti. Eşim, başka şehirdeki aileme gidip gelmelerimi sorun haline getirmeye başladı...

Haberin Devamı

Ben 28 yaşındayım ve 8 aylık evliyim. Nişanlılık sürecinde ben Trabzon’da, eşim Bursa’da yaşıyordu. Ama onun da memleketi Trabzon. Ailelerimiz birbirini çok sevdi ve evlendik. Benim için tamamen yeni bir hayattı. Ailemden uzakta, işimden ayrılmış olarak yeni bir şehirde, yeni bir insanla yaşamak... Arkadaş çevremin bile olmadığı Bursa’ya gelin geldim. Açıkçası üniversiteyi de şehir dışında okuduğum için zor olacağını hiç düşünmedim. Ama evlilik tamamen farklıymış.
Eşim, kibar, dürüst öyle maço olmayan, karakter sahibi biridir. Nişanlıyken “Ailene gider gelirsin” gibi gayet olumlu konuşuyordu. Evlendikten sonra birden değişti.
Ailemi özlediğimde garip karşılıyor ve “Artık evlisin” gibi cümleler sarf ediyor.
Her ay memlekete gitmek isteyen biri de değilim. 2-3 ayda bir gidip ailemi görmek hakkım değil mi? Ama eşim 3 aya bile “Çok az zaman geçti” gibi imalar ediyor.
Anlayamıyorum bu tepkilerini. Gideceğim zaman gün hesabı yapıyoruz. 3 gün fazla kalmama bile tahammül edemiyor. Kavga ediyorum, ağlıyorum ama bu konuda kalbi taşlaştı. Aileme de bir şey diyemiyorum.
Ailem “Özledik, gel” deyip duruyor. Resmen eşimle ailem arasında kalıyorum. Kabul edemiyorum bu durumu. Bu zamanda normal değil. Biz eski zamanda yaşamıyoruz. İleride çocuğum olsa bu sefer de onunla bırakmayacak diye korkuyorum. Şimdiden niye bu strese giriyorum ki...
Arkadaşlarım, kuzenlerim sürekli aileleriyle birlikte. Sorun nerede?
Yeni evliyiz diye mi erkeklik taslıyor, anlamıyorum. Zamanla düzelir mi? Sizce ne yapmalıyım? Rumuz: Yeni evli

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, ne yazık ki nişanlılık veya flört dönemleriyle, evlilik yaşamı arasında her zaman dağlar kadar fark vardır. Erkekler nişanlılık döneminde bol vaatlerde bulunur, sonra da “artık evliyiz, o zaman başkaydı” deyiverirler.
Yani kısacası seni evliliğe razı edinceye, seni kendisine bağlayıncaya kadar her şeyi güllük gülistanlık gösterirler.
Bir bakıma eşinin seni ailene sık sık göndermek istememesi, sana bağlılığını da gösteriyor sanki. Senden uzun süre ayrı kalmak istemiyor olabilir.
Ailenle aralarında bir sorun olduğunu sanmıyorum. Böyle bir konuya değinmemişsin. O halde bu davranışları tamamen sana biraz otoriter bir tavır takınmak hevesinden kaynaklanıyor olabilir. Ancak bu sorunu yumuşaklıkla, alttan alarak, onun gururunu okşayarak, sevgiyle atlatabilirsin.
Üzerine üzerine gidersen, ağlayıp kavga edip sorun çıkartırsan daha da fazla inatlaşacaktır. Henüz çok yeni evlisiniz. Bazı taşlar yerine oturmamış olabilir. Eşin seni ailenden bile kıskanıyor da olabilir.
Onları kendisinden daha çok sevdiğini düşünebilir. Ama emin ol zamanla her şey daha normale dönecektir.
İdareli olmaya çalış, mesela sen gidemeyince, ailen birkaç günlüğüne sizin yanınıza gelsin. Sizin evde kalacak fazla yer yoksa bile, onlara bir otelde yer ayırtabilirsin. Bir dahaki ay da sen gidersin.
Eşin 15 günü çok görüyorsa, bir hafta kalırsın. Sonra tekrar bir hafta kadar gidersin. Gittiğin zaman da gerçekten abartmayıp çok uzun kalmamaya bakmalısın.
Böylece zaman içinde, eşin de bu duruma alışacaktır. Onun sözünü dinlediğini görünce sana güveni de artacak, her istediğini yapmaya çalışacaktır.
Evliliğin ilk yılları uyum sağlama zamanıdır, sevgili kızım. Bunu sakın unutma...

Yazarın Tüm Yazıları