Eşimin ailesi beni merdivenden atmaya çalıştı

Eşimin ailesi evlenmemizi hiç istemedi. Kayınvalidem ve kayınbabam, onlara yeterince hizmet etmediğim ve yüzümün gülmediği gerekçesiyle beni merdivenden atmaya çalıştılar...

Haberin Devamı

Eşimle 4 yıl boyunca ayrılıp barıştığımız bir ilişkimiz oldu. 6 aydır da evliyiz.
En baştan beri ailesi beni hiç istememişti. 4 yıl boyunca ayrılıp ayrılıp barıştık. Ama baktılar eşim benden başkasıyla evlenmiyor, zorla beni istemeye geldiler ve evlendik. Nişanlılık dönemim çok problemli geçti.
Ailesi, ailemi ve beni hep küçük gördü. Ben âşık olduğum için ailem her daim alttan aldı, yapıcı bir tavır sergiledi.
Evlendiğimizde eşimin ailesinin evlerinin üst katına taşındık. Ama hiç özelimiz olmadı. Evimizi döşerken bile kayınvalidemle görümcem her şeye karıştı.
Evlendikten bir ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Lakin eşimin ailesi bebeğimi istemedi. Beni kürtaja zorladılar.
Kürtaj sonrası fiziksel ve psikolojik olarak çöktüm. Ailemin, eşimi ve ailesini istememesine rağmen evlendiğim için boşanmaya korktum.
Eşimi her daim alt kata çağırıp bana karşı doldurdukları için tartışmalarımız eksik olmadı.
Kayınvalidem ve kayınbabam, onlara yeterince hizmet etmediğim, yüzüm gülmediği gerekçesiyle beni dövüp evden kovdu. Eşim gitmemi istemediği için araya girdi. Eşimin ailesi, “Seni öldüreceğiz” diyerek merdivenden atmaya çalıştı. Ben o hengâmeden kaçmayı başarıp, kendimi sokağa attım. O gece babamın evine döndüm ve boşanma kararı aldım. Şimdi eşim pişman olduğunu söylüyor. Ailesinden özür dilersem tekrar barışabileceğimizi de... Aslında eşimi çok seviyorum ama ailesini görmek bile istemiyorum.
Sence ne yapmalıyım?
◊ Rumuz: Kırmızı gül

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, gördüğün gibi bazen evliliklerde sevmek yeterli olmuyor. Aileler işe karışınca, hele böyle senin eşinin ailesi gibi sana karşı takıntılı ve seni küçümseyen kişilerse, onları aşıp da mutlu olmak pek mümkün değil işte.
Seni başından beri istememişler, seni gelinleri olarak kabul edememişler.
Bunun bir göstergesi de bebeğini istememeleri ve seni kürtaj olmaya zorlamaları...
Bu gerçekten çok acı bir deneyim olmuş.
Onlar senin bir an önce bu aileden ayrılıp gitmeni istiyorlar, bu açıkça belli oluyor.
Artık sonunda sana şiddet bile uygulamaya kalkmışlar. Seni merdivenden atmak istemiş, evden kovmaktan bile kaçınmamışlar...
Bu durumda senin onlardan özür dilemen söz konusu olabilir mi, eşin saçmalamış.
Belli ki o da ailesinin yanında yer alıyor. Seni kaybetmek istemese de ailesinin sana karşı tutumuna ses çıkarmıyor, sanki suçlu senmişsin gibi davranıyor.
Bu durumda bu evliliğin yürüyebileceğine inanmıyorum ama sen eşini eğer ikna edip, başka bir eve çıkmayı başarabilirsen ve ailesiyle de karşılaşmaktan kaçınırsan, bunu da eşine kabul ettirebilirsen, belki bir ihtimal evliliğini kurtarabilirsin kızım.
Ama bu pek de kolay görünmüyor.

Yazarın Tüm Yazıları