Eşim geceleri bilgisayar oyunu oynuyor

Eşim işten eve gelince hemen bilgisayarda oyun oynamaya başlıyor. Benimle hiç ilgilenmiyor.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla ben, 3 senedir evliyim ve 2 çocuğum var. Eşim sürekli bilgisayar oyunları oynuyor. İşten gelir gelmez başlıyor, gece yarısına kadar da devam ediyor.
Bu durumdan rahatsız olduğumu anlattım, bize de zaman ayırması gerektiğini söyledim. Ona göre o çok ilgili bize karşı. Ama hiç de öyle değil.
İşten gelip, yemek yiyor ve oyuna başlıyor... Ben de bunalıyorum bütün gün evde. Onunla bir şeyler paylaşmak istiyorum...
Bana “Sen hayatı zehrediyorsun. Benim oyun oynamam sana neden bu kadar batıyor” diyor. Tartışınca da benden ayrılmak istediğini söylüyor.
Bir problemimiz olunca sadece ben anlatıyorum, o ben konuşmaya başlayınca uyuyor... Hata bende mi gerçekten? ◊ Rumuz: Konuşamıyoruz

YANIT

Sevgili kızım, eşin senin ne demek istediğini anlayamıyor bile. Senin ona ihtiyacın olduğunu, onunla vakit geçirmek istediğini, yakınlığını özlediğini görmüyor.
Bilgisayar, cep telefonu, tabletler çıktığından beri ne yazık ki evliliklerde böyle ciddi problemler yaşanıyor. Bu, eşler arasında soğukluğa yol açıyor.
Eşlerden biri ya da bazen her ikisi de bu tür oyunlara, yazışmalara merak sardığı için evliliğin gereği olan cinsellikten uzaklaşabiliyorlar. Ancak işte senin gibi bu durumdan haklı olarak şikâyet edenler çoğunlukta. Sırf bu yüzden boşanmalar da giderek artıyor.
Bu oyun tutkusunu kumar bağımlılığına da benzetmek mümkün.
Üstelik eşin görüldüğü gibi kendini asla suçlamıyor ve sana “benim oyun oynamam sana neden bu kadar batıyor” diyebiliyor. Anlaşılan onunla sen ne kadar konuşursan konuş, pek faydası olmayacak... Seni dır dır eden bir kadın olarak görecek.
Bu durumda bir uzmanın yardımına başvurmanızda yarar var.

Haberin Devamı

7 yaşındaki kızımız hep bizimle yatıyor

Eşim, benimle beraber olmak istemiyor. Sırf bu yüzden 7 yaşındaki kızımız hep aramızda yatıyor...

Merhaba Güzin Abla ben 35 yaşında, 10 senedir evli ve bir çocuk babasıyım. 7 yaşında bir kızımız var ve hep aramızda yatıyor.
Eşime “yatağına alıştıralım” diyorum fakat o “Yok yok burada yatsın, korkuyor” açıklamasını yapıyor. Ekim ayında şiddetli bir deprem atlattık hâlâ etkisinde... Kızdan ayrı yatmak istemiyor.
Eşim muhafazakâr bir ailede yetişmiş ve evlendiğimiz ilk gece “utanıyorum arkanı dön” demişti.
Şu an bile yanımda soyunurken utanıyor. Beraber olmak için sadece ben çabalıyorum.
Onda ne istek var, ne de çaba...
Bir de bana “Erkekler için ihtiyaç olabilirmiş ama benim için fark etmiyor” diyor. Tek taraflı da olmuyor. Onu böyle isteksiz görünce ben de hazır olamıyorum.
Evliliğimiz de seks dışında her şey çok güzel ama ben de genç bir erkek olarak ilgi bekliyorum. Eşimi seviyorum ama bu durumda ona ihanet etmekten çok korkuyorum.
◊ Rumuz: Aldatmak

YANIT

Haberin Devamı

Eşiniz yanlış yapıyor. Küçük bir kız çocuğunun annesi ve babasının arasında aynı yatakta yatması, onun psikolojisi açısından hatalı.
Uzmanlar bırakın 7 yaşı, bir çocuğun anne ve babasının odasında en fazla 2 yaşına kadar yatabileceğini belirtiyor. Anladığım kadarıyla eşiniz sizinle beraber olmamak için bu yöntemi seçmiş.
Küçük kızınızın korktuğunu bahane ediyor.
Eşinizi karşınıza alıp konuşmalısınız. Ona sizi kaybedebileceğini hissettirmelisiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları