Eşim beni hamileyken aldattı ve terk etti

Hamileliğimin sekizinci ayında eşimin beni aldattığını öğrendim. Eşim beni terk etti, doğuma giderken bile yanımda sadece annem ve ablam vardı.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben de hamileliği sırasında ihanete uğrayan kadınlardan biriyim.
Daha önce köşenizde böyle bir kadının çaresizlik içindeki mektubunu görmüştüm.
İhanete uğrayan kadınların her zaman yanında olduğunuzu biliyorum. Zaman zaman ikinci kadınlar size sitem ederek çocukluğunuzda annenizin de ihanete uğramış olmasının sizde bu ciddi etkiyi bıraktığını yazıyorlar.
Oysa ben de işte ihanetin ne demek olduğunu çok iyi bilen ve bu ikinci kadınlara karşı ister istemez büyük bir öfke duyan kadınlardan biriyim.
Hamileliğimin sekizinci ayında eşimin beni işyerindeki bir kadınla aldattığını öğrendim. Eşim işyerinde önemli bir pozisyonu olan yakışıklı bir genç adam.
O güne kadar beni aldattığını hiç bilmiyorum. Ancak bu ihaneti ben hamileyken gerçekleştirdiği için onu asla affetmeyeceğim.
Beni aldattığı genç kadın, düşündüğüm zaman benden çok daha güzel ya da alımlı biri değil. Burnu yapılı, dudakları şişirilmiş, son zamanlardaki sık sık rastladığımız o estetikle düzeltilmiş taş bebeklerden biri.
Ama ne yaptı ne etti eşimin aklını çelmeyi başardı. Düşünün ki hamileliğimin son aylarında tek başımaydım, doğuma da giderken yanımda annem ve ablam vardı.
Bu olayda sadece o kadını suçladığımı düşünmeyin. Ancak bir kadın tarafından bu kadar acımasızca bu duruma düşürüldüğüm için, elimde olmayarak ona büyük bir nefret duyuyorum.
Bebeğim şimdi 6 aylık ve babası onu sadece bir kere gördü. Şu anda mahkemelik durumdayız ve eşimden çocuğum için bile nafaka talep etmeyi düşünmüyorum. Çünkü ben ailesi tarafından her şeyi karşılanan ayrıca lisan bilen, eğitimli, çalışıp ayakları üzerinde durabilmeyi başaracak bir kadınım.
Eminim eşim o kadınla benden boşanır boşanmaz evlenecek.
Ben de çocuğumu kendi başıma büyütmeye hazırım.
Aslında size böyle bir mektup yazmayı düşünmemiştim ancak hamileliği sırasında aldatıldığını söyleyen o genç kadının mektubunu okuyunca size bir örnek daha vermek istedim.
Ve ikinci kadınlara karşı duyduğunuz bu öfkenin çok yerinde olduğunu ve size destek olduğumu bilmenizi istedim. Bir kadının bir başka kadına karşı acımasızlığını bir kez daha dile getirerek, böyle kadınların vicdanlarını da sorgulamak istedim. ◊ Rumuz: İkinci kadın konusu

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, ikinci kadınlar konusunda benim yanımda ve bana destek olduğun için sana teşekkür ederim.
Tabii benimle ve okurlarımla paylaştığın bu acı günlerin için de sana kolaylıklar dilerim.
Ama eminim senin gibi güçlü bir kadın bu günleri de atlatacak ve kızıyla çok mutlu bir hayata adım atacaktır.
Bu arada düşünüyorum da acaba bu eşin olacak kişi, sana bütün bu yaşattıklarından sonra, o kadınla mutu olabilecek mi?
Ve tabii o nasıl bir kadınsa, eşinin hamile olduğunu bile bile, nasıl onun başını döndürebilmiş, nasıl bu kötülüğü yapabilmiş, vicdanı nasıl böyle bir şeyi kabul edebilmiş...
Bir de bana bazı hanımlar ikinci kadınlara karşı çok acımasız olduğumu söyleyebiliyorlar.
“Âşık olunca insanın gözü hiçbir şey görmüyor, anlayış gösterin” diyerek de kendilerince savunmaya geçiyorlar.
Hayır ben bu kadınları asla anlayamıyorum ve onlara hak veremiyorum, kusura bakmasınlar.
Not:
Tüm sevgili okurlarımın geçmiş bayramını kutluyor, nice bayramlara ulaşmalarını diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları