Erkek arkadaşım evlenmek istemiyor

Çok güzel giden bir ilişkim var. Tek sorun erkek arkadaşımın evliliğe karşı olması. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Bir çıkış yolu bulamıyorum.

Haberin Devamı

Güzin Abla merhaba, ben 27 yaşında, ilişkisinde mutlu olan bir kadınım. Sevdiğim adamla bir aile olma isteğim var fakat erkek arkadaşım evlenmek istemiyor.
Daha önceki uzun ilişkisini de bu sebeple bitirmiş. Biz ilişkiye başlamadan önce evlenme konusundaki düşüncesinin böyle olduğunu biliyordum.
Benim de o zamanlar aklımda evlenme düşüncesi yoktu fakat ilişkimiz öyle güzel gidiyor ve birbirimizi öyle güzel seviyoruz ki zaman içerisinde bu fikri değişir diye düşünmeye başlamıştım.
Açıkça ona evlenmek istiyorum demesem de, ileride böyle bir şey istersem ilişkimiz bundan etkilenir mi diye sordum.
Bunun aramızdaki belki de en büyük sorun olabileceğini, evliliği saçma bulduğunu ve en başından beri bu düşüncesini benden hiçbir zaman saklamadığını söyledi.
Hâlâ içimden bir umut “belki” diyor ama bir diğer iç sesim de “asla olmayacak” diyor.
Onu çok seviyorum. Sineye çekip gittiği yere kadar mı demeliyim, onu ikna mı etmeye çalışmalıyım, inanın bilmiyorum.
Çıkmaza girdim, yolumu bulamıyorum. Bu düşünce beni çok etkiliyor artık, beynimi çok kurcalıyor. Sevgisinden eminim ama ben bir aile olmak istiyorum.
Benim aile olma isteğim ne kadar normalse, onun da evliliği saçma bulması bazen bana da normal geliyor. Yine de onunla bir ömür boyu beraber olma fikrinden vazgeçemiyorum.
Bana bir çıkış yolu gösterebilir misin? Beynim, kalbim çok yorgun...
◊ Rumuz: Çaresiz

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım bu köşede yüzlerce kez yazmışımdır; erkekler eğer evlilikten kaçıyorlarsa, bunun altında mutlaka bir neden vardır.
Büyük ihtimalle annesi ve babası çok kötü bir örnek olmuştur onun için... Ve eğer bu evlilik korkusuna kapılmış erkeğe baskı yapılırsa, onunla ilişki kuran kadın, evlenelim diye tutturursa, bu tutum o erkeği kaçırmaktan başka bir işe yaramaz.
Sen de önce sevdiğinin evlilik korkusunu anlayışla karşılamışsın. Sonra ise “ama biz çok iyi anlaşıyoruz, onu kaybetmek istemiyorum, onunla bir ömür boyu yaşamak istiyorum” diye, en korktuğu davranışı sergilersen bu genç adamın seninle evlenmek konusunda en ufak bir iyi niyeti varsa, ondan da vazgeçirirsin.
Adam seni kandırmıyor ki, son derece dürüst bir şekilde sana açıkça, “Bu aramızdaki belki de en büyük sorun olur, evliliği saçma bulduğumu, en başından beri böyle düşündüğümü senden hiçbir zaman saklamadım” demiş.
Daha ne desin?
Eğer onu kaybetmek istemiyorsan, böyle devam edersin. Belki de bir süre sonra o kendiliğinden ne kadar mutlu ve uyumlu bir ilişkiniz olduğunu fark eder. Belki de o artık seninle evliliği düşünmeye başlar.
Ama sen bu arada asla baskı yapmayacaksın... Onu gerçekten seviyorsan ve kaybetmek istemiyorsan, bekleyeceksin.
Ama sonuçta belirli bir süre bekleyeceksin, sonsuza kadar değil. Bu süreyi sen belirleyeceksin.
O sürenin sonunda bu genç adam hâlâ seninle böyle devam etmeyi tercih ediyorsa, o zaman artık senin için çekip gitme zamanı gelmiş demektir.
Ya da ömür boyu bir aile kurmanın hayali içinde yaşayıp gidebilirsin onunla. Tabii onun da her an sana “ben özgür olmak istiyorum, ben kaçıyorum” deme ihtimali de var...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları