Duygularım karşılıksız olabilir diye arkadaşça davranıyorum

Kafasının karışık olduğunun farkındayım ama bana karşı hisleri arkadaşça mı, yoksa o da bir şeyler hissediyor mu, bilmiyorum.

Haberin Devamı

Onunla aynı gün işe başlamıştık.
O dönem bir ilişkisi vardı. 1 hafta sonra ayrıldılar.
Ardından başka bir kızla görüşmeye başladı. Kızın mesaj attığını ama kendisinin ona ilgi duymadığını anlattı bana.
Bir gün de durup dururken kızla konuşmayı kestiğini söyledi.
Sonra bir gün eski sevgilisi aradı. Kahve içmeye gideceklerdi.
Ama onu engellediğini ve kahveye gitmediğini söyledi.
Ardından bana karşı davranışlarının değiştiğini hissettim.
Beni işyerinde patronlarımıza karşı savunuyordu. Hatta patronlarımız da aramızdaki ilişkinin arkadaşlıktan öte olduğunu ima ediyordu. 2 aydır tanışıyoruz.
Halen bana değer verdiğini hissettiriyor. İnce davranışlarda da bulunuyor.
Ama beni hiçbir şekilde sosyal medya hesabına eklemedi.
Tesadüf mü bilmiyorum; yakın arkadaşlarından biriyle buluştuğu gün, o arkadaşının ortak bir arkadaşı bana arkadaşlık isteği gönderdi.
Tüm bu süreç içinde, bir keresinde alkollüyken, sohbet arasında, gözümün içine bakarak “tam evlenilecek kız olduğumu” söyledi. Kafasının karışık olduğunun farkındayım ama bana karşı hisleri arkadaşça mı, yoksa o da bir şeyler hissediyor mu, bilmiyorum.
Ona karşı ilgisiz değilim ama hislerimin karşılıksız olmasından korktuğum için arkadaşça davranıyorum. Duygularımı belli etmemeye çalışıyorum.
Onun hislerini öğrenebilmek için nasıl davranmalıyım?
Ben aslında hiç iyi değilim. İyi olabileceğime dair inancım da yok... Ne tavsiye edersin Güzin Abla?
◊ Rumuz: Importance: High

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, bana tepeden iner gibi, bu genç adamla ilişkini anlatmakla başlamışsın mektubuna.
Kimsin, ne iş yapıyorsun, kaç yaşındasın, ailenin durumu nedir, kendinle ilgili hiçbir bilgi vermeden, sadece bu adamla yakınlaşmanı, ona karşı duygularını ortaya döküyorsun. Ben bu satırlardan ne çıkarmalıyım, bilemedim.
“Aslında hiç iyi değilim” diyorsun. Neden iyi durumda olmadığını, ailevi sorunların mı olduğunu ya da sadece bu adamın tutumu dolayısıyla mı “iyi değilim” dediğini bilemiyorum ki.
Ama belli ki acil bir yardım çağrısı bu mektubun.
Eğer konu gerçekten o ise, belli ki daldan dala atlamaya alışmış biri. Belki de bir arayış içinde. Ama sana karşı da ilgisiz değil. Bunu açık etmiyor henüz. Sana kendisiyle ilgili açıklamalarda bulunması, eski sevgilisiyle buluşmaya gitmemesi, bu konuda işaret sayılabilecek davranışlar.
Ama bu kadarcık bilgiyle, aslında ne yapmak istiyor, sana karşı gerçekten ciddi bir yakınlık duyuyor mu, senden hoşlanıyor mu, kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bunu öğrenmenin tek yolu, senin ilgi göstermen. En azından iş dışında bir yerlere gidip sohbet ederek, onu tanımaya çalışabilirsin.
Senin durumuna gelince, anlatmadıkların yüzünden sorunlar yaşıyor olabilirsin, bir tür depresyon geçiriyor da olabilirsin. Ama bu durumun uzun süredir devam ediyorsa, bir uzmandan yardım almalısın.
Beni bağışla kızım ama sana bundan fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Çünkü bana gerçekten hiçbir şey anlatmamışsın. Bu satırları, biraz da tüm okurlarıma yönelik uyarı olması için yazıyorum. Bazen iki cümle yazıp benden bütün bir hayatınızla ilgili yorum ve yardım istiyorsunuz. Ben falcı değilim, bu kadar az bilgiyle ne yazık ki size yardımcı olamıyorum.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

Bu yıl Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98’inci yıldönümünü kutluyoruz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanımız sayın Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları