Cinsel uyumun olmadığı bir evlilik yürür mü

Eşimle en büyük problemimiz özel hayatımızın iyi gitmemesi. Bana karşı çok uzak ve isteksiz. Bu evlilik böyle gider mi?

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, olanı biteni olduğu gibi anlatacağım sizlere, belki sorun bendedir, beki eşimdedir. Sonuçta siz büyüğümüzsünüz siz karar verin, bana yol gösterirseniz sevinirim.
2019 yılında sosyal medya üzerinden tanıştığım bir kızla 6 ay içinde evlendik. Tabii süre Covid-19 dönemine denk geldi. Farklı şehirlerde yaşıyor olmamız nedeniyle bir kere görüştükten sonra evlilik kararı aldık. İkinci görüşmemiz isteme ve nişanda oldu. Toplamda 3 görüşme sonrasında evlilik gerçekleşti.
Ben 34 yaşındayım eşim ise 29... Bir de kızımız var, 1.5 yaşında... Topu topu 3 yıllık evliyiz ama eşimle sürekli tartışıyoruz. Kendisiyle en büyük problemimiz özel hayatımızın iyi gitmemesi.
Kendisi kilolu ve bu durum beni aşırı şekilde rahatsız ediyor. Resmen acı çekiyorum, mutsuzum...
Kilo vermesi konusunda kendisine her türlü desteği sağlamaya hazırdım ama o, “ben böyleyim, beğenmiyorsan almasaydın” gibi laflar ediyor, hiçbir gayret göstermiyor. Eşimden önce de beraber olduğum kadınlar oldu. Eşimle yaşadığım sorunların hiçbirini onlarla yaşamadım. Sonuçta eşimden cinsel anlamda soğudum.
Eşimin hiçbir çekiciliği yok kendisi bile bedenini beğenmediğini söylüyor. Dizleri, belinin ağrıdığını söylüyor sürekli... Bana istediğimi veremediği için beraberliğimizde istikrarsızlık oluşuyor. Ben de sonuçta giderek ondan uzaklaşıyorum.
Evliliğin yüzde 70’lik kısmını cinsellik oluşturmuyor mu? Yanlış mı söylüyorum? Ayrıca ona karşı ne ilgi ne de özlem duyuyorum.
Kendisi de aynı şekilde bana karşı çok uzak ve isteksiz. Söyleyin bana ben ne yapmalıyım?
Bu evlilik böyle gider mi?
◊ Rumuz: Karaya oturan gemi

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, bu evlilik başından yanlışmış. 2–3 kez görüşmeyle, hemen karar verilen bir evlilikte elbette böyle sorunlar çıkar.
Evliliklerde neden nişanlılık, söz dönemi diye bir şey var? İnsanlar evliliğe adım atmadan birbirlerini tanısınlar diye...
Bu dönem bizde çok yanlış bilinir. İnsanlar nişanlandı mı, mutlaka evlenmek zorundalarmış gibi düşünülür. Oysa söz, nişan birbirlerini tanıma dönemidir.
Eşinin kilolu oluşu sana itici geliyor, anladığım kadarıyla, ancak bir kadın, eğer beğenilmediğini anlıyorsa, cinsellikten kaçar.
Eşin onu beğenmediğini bile bile nasıl seninle beraber olsun? Ona onu beğenmediğini, mutlu olmadığını hissettiriyorsun. Bir kadın bu şekilde çok incinir, çok ezilir, çok mutsuz olur. Onu sevgiyle, şefkatle iyilikle ikna etmelisin.
Zayıflaması için diyetisyene, bir spor salonuna gitmeye razı etmelisin. Ona genç bir kadının güzel olmaya, kendini aynada beğenmeye hakkı olduğunu, kendine bu şekilde haksızlık ettiğini söylemelisin. Onu sevmediğini hissettirirsen, senden uzaklaşır, nefret eder ve geri dönüşü olmayan bir yola girer evliliğiniz.
Zaten senin sözlerinden dışarı kaymaya pek eğilimliymişsin gibi bir durum hissettim.
İşte o zaman zaten bu evlilik tamamen biter, yazık olur her ikinize de ve o minicik masum yavruya da...
Eşinle iletişim kurmayı, ona küçük hediyeler almayı, ilgisini çekecek konular bulup sohbet etmeyi hiç denedin mi? Sadece karşı tarafı suçlama da, biraz sen de gayret göster lütfen. Tabii evliliğini kurtarmak istiyorsan...

Yazarın Tüm Yazıları