Badem ve koca bir yürek

“Badem”, Akdeniz foku, onu hatırlamayanınız yoktur sanırım.

Haberin Devamı

Didim kıyılarında yaralı olarak bulunan fok. Mustafa Koç’un tedavisi, bakımı, rehabilitesi için ciddi harcama yaptığı can. Badem sağlığına kavuştuktan sonra evcil olmadığı için açık denizlere gitmesinin iyi olacağı düşüncesiyle uzaklaştırıldı sahillerden. Sonrasını çoğu kimse bilmiyordu. Ama o canla ilgili gelişmeler bize, bir büyük işadamının, Mustafa Koç’un ne kadar duyarlı bir yüreğe sahip olduğunu gösterdi.

Badem ve koca bir yürek

Yazıma bir türlü başlayamıyorum... Hava inanılmaz soğuk ve ortak beslenme odağından değil de benim vereceğim özel yemeklerden yemeye alıştırdığım (belki de yanlış yaptığım) nazlı kedilerimden biri, bahçe duvarı üzerinde, gözlerini pencereme dikmiş, ayrılmıyor.
Onu o soğukta bekletmeye kıyamıyorum, gidip o istediğini veriyorum. Ama olay burada kapanmıyor, bir başkası, ardından diğerleri akın ediyor. Biliyor hepsi de benim ne kadar yufka yürekli olduğumu.
Neyse her sabah yaşadığım bu ritüeli de başarıyla -ama biraz zaman kaybıyla- tamamlıyorum. Evet, döndük yazı başlığıma. “Badem”, Akdeniz foku, onu hatırlamayanınız yoktur sanırım.
Didim kıyılarında yaralı olarak bulunan fok. Mustafa Koç’un tedavisi, bakımı, rehabilitesi için ciddi harcama yaptığı can.
Badem’le ilgili gelişmeler bize, bir büyük işadamının, Mustafa Koç’un ne kadar duyarlı bir yüreğe sahip olduğunu gösterdi.
Bu güzel insanın cenaze namazı kılınırken, imam sormuştur o kalabalığa; “Merhumu nasıl bilirdiniz?” diye. Onca insana iş sağlayan, doğa, hayvan aşığı, kolunda kayıp balık Nemo’nun dövmesi bulunan bu özel insan için gören, bilen, o namazda bulunan, bulunmayan herkes, elbette tereddütsüz, içtenlikle ”iyi bilirdik” demiştir.
Geçtiğimiz yıl ne çok kayıp verdik; yazarlar, sanatçılar, siyasiler, düşünürler.
Sevdiğimiz her insanın kaybıyla birlikte bizlerin de yaşamlarında bir dönem kapandı.
İnsan ömrü öyle gençlikte düşünüldüğü, sanıldığı gibi çok da uzun değil ne yazık ki, göz açıp kapayınca kadar geçiveriyor. Ve kimse sonsuza kadar yaşamıyor.
Ama o musalla taşındayken ardından söylenecek sözler çok önemli. “İyi insandı, sevgi doluydu, Allah rahmet eylesin” dedirtebilmek...
Ne yapacaksanız, neyinizi paylaşacaksanız bu dünyada, sağlığınızda yapın! Malum, diğer tarafa yaptığınız iyiliklerden başka bir şey götürülmüyor.

Ece Bilgin / Sakarya

Mustafa Bey’in beklenmedik ölümü üzerine çok üzüldüm. Yazı yazmayı çok isterdim ama tüm köşe yazarları zaten bunu ziyadesiyle yaptılar. Hem de çok güzel yazılar yazdılar ardından.
Zor durumdakilere, çalışanlarına, çok sevdiği ülkesine, ailesine, babasının emaneti olan o koskoca holdinge yaptıklarını yazdılar, anlattılar.
Beni en çok etkileyen de onun için dostlarının, “o her şeyden önce insandı” demeleriydi.
Gerçek bir insanlık örneği, asalet sahibi yüce bir insan. Görmeyenin tanımayanın bile ardından gözyaşları döktüğü, çok şerefli bir insan.
İşte hayvanlarla olan ilişkisini de çok sevgili dostum Ece Bilgin yazmış. Ona bu güzel yazısı için çok teşekkür ederim.
Genç yaşta kaybettiğimiz sevgili Mustafa Koç’un da mekanı cennet olsun inşallah. Onu asla unutmayacağız.

Haberin Devamı

Sanatçılar eşliğinde kermes

Haberin Devamı

7 Şubat Sevgi Günü’nde Yedikule Hayvan Barınağı’nda 3 bin cana destek olmak için sanatçılar eşliğinde yapılacak kermesimize katılmanızı bekliyoruz. Hayko Cepkin ve Harun Kolçak da bizimle olacak. Meral Olcay /Yedikule Barınak Yöneticisi

Yazarın Tüm Yazıları