Babam annemi sevmiyor

Babam annemi yıllardır aldatıyormuş... Annem ise defalarca affetmiş. Babam, evlilik konusu her açıldığında, annemin yüzüne karşı “Ben, severek evlenmedim. Seni sevmiyorum” diyor.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, 18 yaşındayım, üniversitede okuyorum. Bu mektubu, annem ve babam için yazıyorum.
Babam annemi yıllardır aldatıyormuş... Annem, defalarca yakalamış ama hep affetmiş, hep sineye çekmiş. Ayrıca annem, toplumdan ve ailesinden çekindiği için boşanmamış.
Annem artık dayanamayacağını söylüyor ve bize, “Siz küçüktünüz diye ses etmiyordum ama büyüdünüz, şimdi beni anlarsınız” diyor.
Babam da evde her aşk konusu açıldığında, annemin yüzüne, “Ben, severek evlenmedim. Seni sevmiyorum” diyor.
Kıyafetlerini beğenmiyor, dış görünüşünü eleştiriyor...
Babam bunları söylerken bir şey diyemiyoruz, çünkü bugüne kadar ona karşı gelmedik.
Sadece “Her şey dış görünüş değildir” diyebiliyoruz. “Herkes mutlaka sevdiğiyle evlenemiyor ama elindekinin kıymetini bilmek lazım” diyoruz.
Ancak bunu söyleyebiliyoruz, çünkü bizde baba-evlat ilişkisi yok. Zaten biz kendimizden vazgeçtik Güzin Abla, anneme nasıl yardımcı olabileceğiz...
Babamıza, annemizin ona değer verdiğini nasıl göstereceğiz?
Annemle her şeyimizi paylaşıyoruz ve çocukları olarak üzülmesine dayanamıyoruz.
Güzin Abla, sizden yardım almak istiyoruz, babama bir ders vermek istiyoruz. Ama nasıl bilmiyoruz.
Babam annemi nasıl sever, nasıl şefkat gösterir, babama nasıl anlatabiliriz?
Babama, manevi şeylerin daha önemli olduğunu gösterebilmemiz mümkün mü?
Annemin ona o kadar yıl merhamet etmesinin, her şeye rağmen onu terk etmemesinin önemini anlatabilmek için, ne yapmamız lazım?
Güzin Abla, göstereceğin yol için kardeşlerimle şimdiden teşekkür ederiz.
◊ Rumuz: Gerçek sevgi

 

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, burada bence en büyük hata ne yazık ki annende. Bütün bu ihanetleri yıllardır sineye çektiği için, tepki göstermeyip affettiği için artık aralarında saygı kalmamış. 

Bir evlilikte, kadın ilk ihaneti ya da bilemedin, ikinciyi affetti mi, arkası gelir. Adam alışır, nasıl olsa affediyor der ve bu da o evliliğin ölümü olur.
Babanız da artık annenize olan saygısını yitirmiş. Söylediği gibi, zaten ona karşı sevgisi de yokmuş.
Sevgi bittiyse, yapılabilecek pek bir şey yoktur. Veya yapılabilecek tek bir şey kalıyor, o da bunca olaydan sonra işe yarar mı bilemiyorum ama annenin yıllar önce yapması gereken şey; babanı terk etmesi.
Belki o zaman baban, annenin aslında ne kadar değerli olduğunu fark edebilir. Ama inan kızım, bunu söylerken çok da umutlu değilim. Yine de her ne olursa olsun, annen artık bunlara katlanmamalı, üstüne üstlük bu hakaretlere boyun eğmemeli.
Gururunu daha fazla ayakaltına aldırmamalı. Baban bu defa geri dönerse, umarım aklı başına gelmiş olarak döner.

 

Haberin Devamı

Öpüşemiyorum bile

Merhaba Güzin Abla, 18 yaşındayım bu yıl üniversiteye başladım. Ve ilk erkek arkadaşımı bu yıl edindim. Bu sebepten tecrübesizim, yaşıtlarıma göre de bilgisiz sayılırım. Buna örnek olarak erkek arkadaşım, her ne kadar bana yakın davranarak, sevgisini gösteriyor olsa da, ben ona karşı fiziksel yakınlıkta bulunamıyorum.
Bazen onu sevmiyor muyum acaba diye düşündüğüm oluyor. Ama seviyorum, eminim.
Ayrıca tek sorun bu değil, yaşıtlarım erkeklerle oldukça ileri aşamalara gelirken, ben daha öpüşemiyorum bile... Çünkü içinde yaşadığım ortam, edindiğim bilgiler, evlenmeden bunların yapılmasını günah kabul ediyor. Bu etkenler yüzünden mi bu çekingenliğim.
Böyle giderse erkek arkadaşımı kaybedeceğim. Ama günaha girmek istemiyorum. Ne yapmalıyım ki hem mantığım hem kalbim rahat olsun.
Rumuz: Günah

 

YANIT

Haberin Devamı

Canım kızım, önce sen herkesin yaptığını yapmak zorunda değilsin, içinden nasıl geliyorsa öyle davranmalısın. Arkadaşların erkeklerle ileri gidiyorlarsa, bu sadece kendilerini ilgilendirir. Onların düşünce ve duygularıyla kendini kıyaslamamalısın.
Dediğin gibi senin aile yapın, çevren, kendi düşünce dünyan onlardan çok farklı olabilir.
Şu anda hem çok gençsin hem tecrübesizsin hem de bazı endişelerin var... Ancak hoşlandığın bu gençle, bir öpücük yüzünden günaha gireceğini de düşünmemelisin. Bir masum öpücüğün nesi günah olacak? Ama içinden gelmeyen bir şeyi de zorla yapmamalısın.
Erkek arkadaşın eğer sana değer veriyor, seni seviyorsa, seni anlayışla karşılayabilir. Seni zorlamak isteyeceğini düşünüyorum.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları