Annemle nişanlım anlaşamıyor

Annem ve nişanlım asla anlaşamıyorlar. Annem, babamdan ayrıldığından beri benim de mutsuz olacağımı düşünüyor. Ben de iki arada kaldım...

Haberin Devamı

23 yaşındayım ve 5 yıldır bir ilişkim var. O, 27 yaşında... Bizim bunca yıl, öyle büyük bir kavgamız ya da sorunumuz olmadı. En ufak bir şeyde konuşup hallediyoruz ve küs kalmayı beceremiyoruz.

2018 yılında büyük bir nişan yaptık. Nişanda annem çalgı çalmaması gece 00.30’da elektrikleri kesti. Çünkü başı ağrıyormuş. Nişanlım o günden beri anneme zıt gidiyor.

Bu 5 yıl içinde, şehir dışında 2 yıllık üniversite okudum. O zamanlar ailemle pek görüşemiyordum.

Şimdi fark ediyorum, nişanlım bize ne zaman gelse, görüştüklerinde mutlaka bir konu bulup sürekli tartışıyorlar.

Sevdiğim, nişandan sonra askere gitti. Bu süre içinde borçları vardı, onları da ödedi. Aslında nişanlım yetiştirme yurdunda büyümüş, aile ortamını pek bilmiyor. Hiç sevgi görmemiş...

Haberin Devamı

O askerdeyken annem de 32 yıllık evliliğini bitirdi. Babam, annemi aldatmış.

Psikolojik olarak çöktü.

Bizim de nikâhımıza çok az zaman kaldı. Bir gün ev temizliği yaparken annem, “Halıları şuraya koyarız” demeye başladı.

Ben istemeyince annem ısrar etti. Sinirlenip ağlamaya başladım. Nişanlım da bunu gördü ve “Biz oturacağız burada. Sen karışma” dedi. Annem de bela okudu.

Annem “Yol yakınken ayrıl. Siz ileride mutlu olamayacaksınız. Sonun bizimki gibi olacak. O çok kötü biri. Bundan sonra onu damat olarak görmüyorum” diyor.

Ben ayrılmak istemiyorum. Nişanlım da “Senin gözünden yaş aktı mı ben dayanamam. Ne olursa olsun, annen yüzünden ayrılmayalım” diyor.

Ben bu durumda ne yapmalıyım?

Rumuz: 5 yıllık ilişkim

YANIT

Sevgili kızım, annen yaşadığı ihanetin etkisiyle psikolojik sorunlar yaşıyor. Kendisi mutsuz olmuş, ihanete uğramış, bunca yıllık eşinden boşanmış, çevresindekilerin de mutsuz olacağına inanıyor. Tabii bu arada nedense nişanlına da takmış durumda.
Nedense yıldızları barışmamış.
Ama o nişanlını istemiyor diye, sen de sevdiğin ve belli ki seni gerçekten seven bu genç adama sırtını dönecek değilsin.
Annenin bu psikolojik durumdan sıyrılması zaman alabilir ama sen sakın evliliğinden vazgeçme. Bu genç adama bir fırsat ver. Belli ki hayat ona pek de şans vermemiş...
Belki de ilk defa seninle sevgiyi tatmış, sana sığınmış.
Bütün geleceğini sana odaklamış.
Senin üzülmene katlanamaması seni ne kadar sevdiğini gösteriyor.
Annen de, beni bağışla ama size çok fazla karışıyor.
Her an belli ki ona bir kusur bulmaya çalışıyor. Bir annenin kızına beddua okuması da ne demek? Sonuçta evini kendin döşeyeceksin, bu senin en büyük hakkın.
Tamam, bir anne olarak size önerilerde bulunabilir ama bu konuyu büyütmenin ve seni ağlatacak hale getirmenin anlamı ne...
Yok kızım, yok...
Sakın annenin şu anki psikolojik durumundan kaynaklanan gerginliğine uyma.
Hayırlısıyla yuvanı kur, mutlu olmaya, o genç adamı da mutlu etmeye bak. Onun buna senden çok ihtiyacı var.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları