Ailem beni zorla evlendirmek istiyor

Ailem onlarla yaşamamı artık istemiyor. Bu yüzden de beni sevmediğim biriyle hemen evlendirmek istiyorlar. Çok yalnızım ve ne yapacağımı bilemiyorum.

Haberin Devamı

22 yaşındayım ve ailem beni zorla evlendirmek istiyor. Geçenlerde 30 yaşında olan bir görücü geldi. İstemediğim halde, üzerime baskı yaptılar. Dua ettim ve çok şükür ki adam vazgeçti.
Ailem normalde maneviyatına düşkündür fakat bu adam alkol kullanıyordu ve manevi açıdan pek bize uygun değildi. Bu adamın sırf parası olduğundan istemediğim halde beni evlendireceklerdi.
Adam, yaşlı annesiyle yaşamamızı istiyordu. Bizimkiler, böyle şeylere hiç olumlu bakmazlar ama “İlk görüşte âşık olmak istiyorsan, sen bilirsin. Ama bu adamla evlenirsen, paran olur. Bu evden evlenir gidersin” diyorlar.
Fiziksel olmasa da, psikolojik baskı yapıyorlar... Ailem şimdi de “Adam senin yüzünden vazgeçti” diyor. Babam, beni düğünlere götürmeye başladı ve “Birileri görsün ve evlensin artık” diyormuş. Ne yapacağımı şaşırdım, dayanamıyorum, gidecek kimsem de yok.
Sevdiğim insanla evlenmek istiyorum. Hem daha 22 yaşındayım, kendimi hazır hissetmiyorum. Şiddetin, aldatmanın olduğu bir ailede büyüdüm. Nasıl evlenmek isteyebilirim ki... Aileme “İstemiyorum” deyince de “Yoksa senin namusunda bir sıkıntı mı var?” diyorlar.
2 yıllık üniversite bitirdim, şimdi bir işyerinde çalışıyorum.
Devlet kurumunda çalışmadığım için ailem, “Adam akıllı işin bile yok” diyor. Ne yapacağım, ne olur yardım edin! Mutlu olmak istiyorum. Her gün ağlıyorum ve eve gitmek istemiyorum.
Annem destek olmuyor, babam yüzüme bile bakmıyor. Bana sevgi, anlayış göstermiyorlar. Çok yalnızım, yalvarırım bana dua edin.
◊ Rumuz: Zorla evlendirilmek

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, senin için elbette dua ederim ama asıl sen bu çıkmazdan kurtulmak için çaba göstermelisin... Aslında hiç kimse zorla evlendirilemez, evlendirilmemeli.
Ama maalesef ülkemizde hâlâ aileler genç kızlarını, bu sana uyguladıkları baskı gibi, istemedikleri kişilerle evlenmeleri için zorlayabiliyor.
Bu genç kızlar ise mutsuz bir evliliğin hayatlarını söndürmesine katlanıyorlar, ne yazık ki... Ama doğru olan bu değil.
Karşı koymalısınız... Boyun eğmemelisiniz... Kabul etmemelisiniz, kendi hayatınıza kendiniz karar vermelisiniz, kimseye hayatınıza karışmasına izin vermemelisiniz. Hele zorla hiç tanımadığınız biriyle evlendirilmeye asla boyun eğmemelisiniz.
Senin evden gitmeni bekliyorlarsa, seni istemiyorlarsa, evde bakılacak bir boğaz olarak görüyorlarsa, tamam evlenebilirsin ama istediğin biriyle, istediğin zaman, kendini hazır hissettiğinde, onlar istediler diye değil.
Çalışıyormuşsun, o halde belki de bir yakınının yanına, onunla masraflarını paylaşmak koşuluyla yerleşebilirsin. Bir ev açabilecek kadar paran olduğunu sanmıyorum ama sen “Hiç kimsem yok” desen de, mutlaka birileri vardır sana evini açabilecek.
Ailen seni gerçekten istemiyorsa, onlara yük olduğunu düşünüyorsan, bu gerçekse eğer bu bir çıkar yol olabilir senin için.
Bir akrabanla, bir yakın arkadaşınla, bir aile büyüğünle, bir evi paylaşabilirsin.
Çünkü düşünüyorum da ailen bugün değilse yarın seni yine zorla evlendirmeye çalışacaktır. Bu eziyete daha ne kadar katlanabilirsin ki?

 

Yazarın Tüm Yazıları