Ablam çok güzel ben ise çirkinim

Burnum çirkin ve yüzümde benler var. Ablam ise benim tam tersim. Ablam çok güzel ben ise çok çirkin...

Haberin Devamı

Güzin Abla, evet ben biraz küçüğüm sana diğer yazanlara göre; 11 yaşındayım. Bu sene ergenliğe girdim. Sorunum 3-4 aydır evden hatta odamdan bile çıkmamam. Nedeni yüzümde 9 tane ben olması, hepsi minik minik ama o kadar sinirim bozuluyor ki...
Bütün günüm onlara bakmakla geçiyor, uzun zamandır içimde tutuyorum.
Anneme dedim ki, “Anne ben araştırdım, yüzümde bir sürü ben var. Dermatoloğa başvurup, benlerimi aldırabilir miyiz?” Etrafımdaki herkes “Sen çok güzelsin” diyor ama asla inanmıyorum.
Benim burnum büyük ablamınki küçük, ablamın yüzünde bir tane ben var, benim 9...
Bu arada ablam 16 yaşında. Ablam kendini beğenmiş, ben ise o kadar özgüvensiz, içine kapanık bir çocuğum ki...
Dermatologlar her yaşa göre alabiliyorlar bu benleri. Ama annem o kadar inatçıdır ki... Bir kere “hayır” dedi mi...
Çevremdeki kızların da erkeklerin yüzü bile pürüzsüz ve lekesiz... Neden ben böyleyim?
Burnum büyük, yüzümde benler... Herkesten nefret ediyorum.
◊ Rumuz: Yüzümdeki benler

YANIT

Haberin Devamı

Okurlarımın, daha doğrusu benden yardım isteyenlerin yaşının bu kadar küçülmesine hem seviniyorum “yardımcı olabilirim belki” diye, hem de üzülüyorum çünkü bu kadar küçük yaşta, her çocuğun her şeyden sorunlarını annesiyle paylaşması gerektiğini düşünüyorum.
Sevgili küçüğüm, ama işte sen tam aksine, bana güvendiğini söylüyorsun ama annenden ve ablandan şikayetçisin...
Bu çok yanlış...
Hele ablandan nefret ettiğini söylemen gerçekten çok üzücü. Sadece bir anlık gerginlikle bunu söylediğine inanmak istiyorum. Aslında, onun da senin gibi bazı sıkıntıları olabileceğini düşünmelisin.
Ben sana bu yaştaki kızların kendilerinde kusur aradıklarını, sürekli kendilerini başkalarıyla kıyasladıklarını, aslında gerçek anlamda kusur sayılacak bir fiziksel özellikleri olmasa da onların kendilerinde mutlaka terslik görmeye çalıştıklarını söyleyeceğim. Yüzündeki benler eminim gözle görülmeyecek kadar küçüktür. Aksi halde annen sana mutlaka yardım etmek isterdi.
Şu anda dikkat çekecek bir şey yok demek ki ortada. Diyelim ki, bu benler çok dikkat çekiyor, birileri bunu yüzüne karşı söylerdi.
Bunları zamanı geldiğinde, bir dermatolog, yani cildiye uzmanı tarafından yapılan soğuk uygulama, buz terapisi denen bir tedavi yöntemi ile giderilmesi mümkün.
Ancak bunun için birkaç yıl daha beklemen gerekebilir.
Bu arada aşağıdaki tarifi evde kendin de yapabilirsin. Bu karışımla haftada bir gün yüzüne maske yapıp daha sonra ılık suyla yıkamalısın.
∆ 1 tatlı kaşığı kaliteli zeytinyağı
∆ 1 çay kaşığı karbonat
∆ 2 tatlı kaşığı limon suyu
∆ 2 tatlı kaşığı yoğurt
Bunun dışında Akdeniz ve Eğe bölgesine özgü bir bitki olan aloe veranın özünde bulunan jelin cilt lekelerine hatta sivilce izlerini kapatmada çok yararlı olduğu da bilinir.
Bu bitkinin yaprağını bıçakla ikiye ayırıp, içindeki jeli çıkarır ve zaman zaman yüzüne sürersen, bir zaman sonra cildinin pürüzsüz olduğunu görebilirsin.
Burnun için hiçbir şey söylemiyorum. Çünkü senin yaşında henüz burnun tam şekillenmemiştir bile.
Ergenlikten sonra vücudun gibi zamanla yüzünün de tüm hatları yerine oturacaktır.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları