20 yaşımdayım ama hiç sevgilim olmadı

20 yaşımda olmama rağmen hiç sevgilim olmadı. Evet, belki konuştuğum kızlar oldu ama hepsi arkadaşlık düzeyinde kaldı, gerisi gelmedi.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, lise dönemim ilişki olarak çok kötü geçti, o sıralarda açıkçası biraz tipsizdim. Kendimi seviyorum ama gerçek bu...
Yüzümün her yeri sivilceliydi, hoşlandığım kızlar onlara açıldığımda, dalga geçiyordu.
İlk başlarda kötü hissetsem de sonra kendimle dalga geçmeye başladım. Ve böylece de çevreden gelenlerden etkilenmemeyi başardım.
Sonuçta ben buydum, güzel bir ailenin en büyük oğluydum ve kendimi seviyordum. Önemli olan da buydu.
Bu arada lise bitti, hayalim olan üniversite siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümünü kazandım.
Üniversiteye girmeden önce sivilce tedavisi gördüm ve yüzüm düzeldi. Eğitim açısından da istediğim bölümde olduğum için özgüven kazanmaya başladım.
Başarılı oldukça özgüvenim de arttı. Ardından açıktan aynı anda sağlık yönetimi bölümünde de okumaya başladım.
Ancak Güzin Abla, 20 yaşımda olmama rağmen hiç sevgilim olmadı. Evet, belki konuştuğum kızlar oldu ama hepsi arkadaşlık düzeyinde kaldı, gerisi gelmedi.
Sebebini merak ediyorum, çevrem oldukça aktif biri olduğumu biliyor, girdiğim ortamlarda seviliyorum ama 20 yaşıma rağmen açıkçası bırak sevgili olmayı, bir kızın elini bile tutmadım.
Şu sıralarda bir kursa gidiyorum ve orada beğendiğim birisi var, ona instagram üzerinden yazdım; dönüş yaptı. Ancak aynı akşam yazdığım mesaja dönüş yapmadı.
Bilmem nerede yanlış yapıyorum abla, eğitimimde istediğim noktalara geliyorum ama kızlarla ilişkilerde sürekli başarısızım.
Ne yapmam gerekiyor en basiti aynı kursta olmamıza rağmen benim mesajıma dönmeyen bu kişiye karşı nasıl davranmalıyım?
◊ Rumuz: Tavsiye

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, aslında kendini anlatırken, lise çağlarında aynadaki suretine bakıp söylediğin şu sözlerin beni çok etkiledi: “Zamanla çevreden gelenlerden etkilenmemeye başladım. Sonuçta ben buydum, güzel bir ailenin en büyük oğlu ve kendimi seviyordum...” Bu harika işte...
Genellikle bana yazan gençler, bir sivilce uğruna ölmeyi bile düşünebilen, kendilerine hiç güvenmeyen, kendilerini sevemeyen bireyler. Sen bu konuda bana umut verdin. Tabii köşemi izleyen gençlere de...
Şu anda üniversitede istediğin noktaya gelmişsin. Bu ne büyük mutluluk ve başarı. Elbette kendine güvenini de kazanmışsın.
Sivilceler de bitmiş. Zaten zamanla bitecekti elbette. Çünkü bu sadece gençlik yıllarının, buluğ çağının sana kazandırdığı birkaç tatsız gelişmeden biriydi.
Ama işte şimdi başka sorunların var... İstediğin gibi bir sevgilin olmamış bugüne kadar. Aslında henüz çok gençsin, elbette sevgilin olacak. Acele etmen anlamsız ama, çevrende sürekli el ele tutuşmuş mutlu yüzlerle dolaşan sevgilileri izliyor ve “neden benim sevgilim yok” diye hayıflanıyorsun.
Oysa sen bugüne kadar hep kendine güvenmiş bir gençsin. Bu özgüven sayesinde istediğin bölümü kazanmışsın, üstelik ikinci bir eğitim bölümüne de devam ediyorsun.
Kızlarla ilişkilerinde neden başarılı olamıyorsun diye düşündüğümde ya kızların üzerine çok fazla düşüyorsun ya da fazla ciddisin... Kızlar, onları güldüren, eğlendiren gençlerle vakit geçirmek ister. Bir de kızlarla konuşurken dikkat etmelisin. Zaman zaman istemeden kendini öven sözcükler kullanırsan, çok itici olursun.
Ayrıca, beğendiğin bir kıza doğrudan yaklaşmak yerine, şu anlamsız instagramı kullanmak da yanlış bana göre.
Sen çok akıllı ve zeki bir gençsin, bunu da başaracaksın. Ama her şeyin bir zamanı vardır. Belki de hayatının prensesi henüz karşına çıkmak için bir yerlerde bekliyordur.

Yazarın Tüm Yazıları