Potanın Timsahları’nın Avrupa rüzgarı

Frutti Extra Bursaspor, EuroCup’ta kazanmaya kaldığı yerden devam ediyor.

Haberin Devamı

A Grubu’nda 5. hafta mücadelesine Fransa ekibi JL Bourg Basket deplasmanında çıkan temsilcimiz, parkeden 89-80’lik galibiyetle ayrıldı.
Bu zorlu randevuya fırtına gibi başlayan temsilcimiz; ilk çeyrekten rakip potaya 30 sayı bıraktı.
Özellikle gruptaki randevularında ortalama 75 sayıya izin veren Fransa ekibine karşı, açıkçası ciddi mesaj veren bu tutum, moral ve motivasyonun da ne denli üst seviyede olduğunu bizlere gösterdi.
Bu bölümde yüksek yüzdeli dış atışlar, hücumda rahat bir oyun ortaya konulmasını sağladı ki; temsilcimizin tempolu basketbola geçtiğinde, büyük bir etkiye sahip olduğunu lig performanslarından da biliyoruz.

13 SAYILIK FARK ATTI, SONRA GERİYE DÜŞTÜ

Onuralp Bitim’in dahi süre almadığı ilk çeyrekte, yüksek hücum verimi, maçın gidişatına yönelik de önemli bir umut aşıladı.
Ancak burası Avrupa... Dolayısıyla, oyundaki en ufak konsantrasyon sorunu, bir anda başınıza bela açabiliyor.
Nitekim; Fransa temsilcisi de, savunmasını sertleştirerek, daha temaslı bir oyun ve dış alan müdafaasıyla bu hücum etkinliğini kırmayı başardı.
13 sayılık avantaj, bir ara 3’e kadar düştü ki; devreden dönüşte de yine Fransızların temposunu gördük.
İşte tam da burada Frutti Extra Bursaspor, yeni bir sınav daha verdi.
Bir Fransa deplasmanında rüzgar tersine dönmüş ve ev sahibi ritim bulmuşsa, bu denli öndeyken final çeyreğine geride girmek, pek çok noktadan direnç kırıcı olabilir.

Haberin Devamı

FAVORİ OLDUĞUNU AÇIKCA GÖSTERDİ

Temsilcimiz ise harika bir kader oyunu oynarak şu ana dek mağlubiyetsiz gelen rakibini bu bölümde sadece 13 sayıda tuttu.
Dudzinski ve Augustue’nin lider oyunlarına, Clemmons’un öngörüleri de eklenince, takdire şayan bir zafer ile Fransa’dan dönüldü.
Bu mücadele, bir yandan mesaj niteliği de taşıdı.
Temsilcimiz kupanın net bir favorisi olduğunu bir kez daha perçinledi, dahası her daim vurguladığımız pes etmeyen yapısını da korudu.
Bu seviyelerde, bu anlardaki dönüşler her zaman kritik önem taşır.
Zira; o direncin takımda bulunması, aynı süreçte gelişen ve dinamik bir takım kimliğinin kazanılmasında da büyük bir farkındalık sağlar.
Bursaspor için gerçekleşen de buydu, haliyle kupada yolun uzun olacağı bir hayli aşikar...

Haberin Devamı

KUPADA FİNALİ GÖRMEK HAYAL DEĞİL

Yine final benzeri bir başarı görür müyüz, açıkçası hayal değil.
Daha umut veren tarafı; Dusan Alimpjevic ile birlikte öğrencilerinin, her maçtan ayrı dersler çıkararak, her maçta farklı bir hikaye yazması...
İşte bu başarıya götürecek en ana etkendir.

 

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz TOFAŞ, A Grubu 4. hafta mücadelesinde evinde ağırladığı Fransız ekibi SIG Strasbourg’a 79-75 mağlup oldu.
Tramvatik bir yenilgi alan temsilcimiz, bu sonucun ardından grupta da işleri bir hayli zora soktu.
4 takımın yer aldığı grupta maalesef tek galibiyeti bulunan mavi yeşilliler, kalan 2 maçında gruptan çıkabilme adına soğuk ter dökecek.
Açıkçası tribünlerde de ciddi bir doluluk sağlanmışken; temsilcimiz, dilediği ritmi mücadelenin henüz başında ortaya koyamadı.

Haberin Devamı

12 SAYI ÖNDEYKEN, PARKEDEN SİLİNDİ

İlk bölümler her iki ekibin de dengeli bir hücum ortaya koyduğu anlar olurken, nihai rüzgar ikinci periyotta esmeye başladı.
Bu bölümde kadro kalitesinin farklılığını daha bariz bir şekilde parkeye yansıtan temsilcimiz, bunun meyvesini de kısa sürede alarak farkı artırmaya başladı.
Ancak; TOFAŞ’ın son yıllardaki kronik istikrarsızlığı, ne yazık ki hiç olmayacak anda yine kendini gösterdi.
Kader periyodunun başında fark 12’ye kadar çıkmışken, seyirci desteğini de arkasına alan temsilcimiz, bir anda adeta parkeden silindi.

TOFAŞ SEVİYESİNE YAKIŞMAYACAK OYUN

Üst üste gelen sayıların ardından Fransa temsilcisi bitime yaklaşık iki buçuk dakika kala bir sayı farkla öne geçti, kalan anlardaki çekişme ise yalnızca maçın sonucuna yönelik oldu.
Bu mağlubiyete şu pencereden bakmak gerekiyor; Fransa ekibi, her ne kadar Avrupa’da her ne kadar ilk iki maçını kazansa da, buraya Murcia mağlubiyetinin ardından geldi, ligdeki konumlarına da baktığımızda son basamaklarda yer aldıklarını, 9 maçın da 7’sini kaybettiklerini görüyoruz.
Kazanma alışkanlığı olmayan, henüz ritmini bulamayan bir takımın son anlardaki dönüşüne izin vermek, hangi açıdan bakarsanız bakın TOFAŞ seviyesine yakışmayacak bir oyun.
Bir hayli de şaşırtıcı...

Haberin Devamı

BU HAFTALARDA İZAHI OLMAYAN MAĞLUBİYET

Sürekli olarak deneyimden, tecrübeden bahsederken, kulübün bu seviyelerdeki öğrenimleri ve kazanımlarına vurgu yaparak, daha üst noktalara gelmesini beklerken; bu tarz, tecrübeden uzak ve kadro kalitesinin de yansıtılamadığı kayıpları görmek, ciddi anlamda üzücü.
Belki ilk haftalar, uyum sorunundan sakatlıklara dek pek çok noktadan mazur görülebilir fakat önceki akşam iç sahada bu denli ipler ele alınmışken kaybedilen oyunun pek de izahı olmaz gibi.
TOFAŞ için dileriz ki kırılma noktası bu mağlubiyet olur.

Yazarın Tüm Yazıları