Emek kutsaldır

“Balıkesirspor, oyunu geriden kurmaya çabalayan ve orta alanı da kalabalık tutarak, rakibin savunma boşluklarından faydalanmayı sağlayan bir takım.”“Bursaspor, rakibin pas ağını bozabilir ve özellikle savunmadaki disiplinini korursa, bu zor randevunun nefes aldıran 3 puana dönüşmesi işten değil.”

Haberin Devamı

 

Bursaspor Kulübü, önceki akşam gelen müjdeli haber ile rahat bir nefes aldı.
27 dosya ve 26 milyon liralık sorunu, puan cezasının uygulanmaması amacıyla çözmesi gereken kulüp, bu noktada gerekli yükümlülüklerini yerine getirerek, böyle bir tehlikeyi bertaraf etti.
Geçtiğimiz sezondan da hatırladığımız üzere, bu konu Bursa’daki spor gündemini oldukça meşgul etti.

AYLARCA DİLLERDEN DÜŞMEDİ

Hatta ‘puan silme’ cezası, teknik heyetinden oyuncularına dek uzanan yelpazede, aylarca dillerden düşmedi, kimi zaman da alınan olumsuz sonuçlarından ardından, yaşattığı psikolojik etki mazeret olarak sürüldü.
Neticesinde de, o dönemde de dile getirdiğimiz üzere, ‘-3’e aylarca kafa yoran Bursaspor’un profesyonel kadrosu, nice 3 puanlardan da oldu.

Haberin Devamı

MÜJDEYLE KULÜP YENİDEN BÜTÜNLEŞECEK

Böyle bir riskin, özellikle böylesine kırılgan bir sezonda yaşanması kuşkusuz daha derin etkiler bırakacaktı, o sebepten gelen bu müjdeli haber aynı zamanda kulübün yeniden bütünleşerek, sıçraması adına bir kıvılcım niteliği de taşıyabilir.
Hatırlandığı üzere Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, sezon başı açıklamalarında özellikle milli maçların sonrasında işaret etmişti.
Mevcut kadro içerisinde en büyük sorun olan öz güven ve fiziksel güç probleminin, bir nebze daha aşılacağı, daha fazla birliktelik ile de oyun planının daha dengeli dağılacağı beklentimiz.
Balıkesirspor karşısında da en önemli faktörler, kuşkusuz bu iki etken olacak.

TOPU RAKİBE VERİP KONTRA ATAK OYNUYOR

Şöyle bir rakibin performansına baktığımızda;
Deplasmanlarda gol bulamadığını, ancak savunmasında da daha disiplinli, kapalı bir oyun tercih ettiğini görüyoruz.
Henüz gol bulamamalarına karşın, Akhisarspor deplasmanında topu rakibe teslim edip, geride bekleyerek, en az Manisa ekibi kadar gol pozisyonları yakaladılar.
Aslında gerek oyuncuların sahip olduğu yetenekler, gerekse takımın oyun planı daha hücumcu, daha organize bir futbolu öngörürken; Balıkesirspor da, henüz bahsettiğimiz takım birlikteliğini tam olarak sağlayamayan ekiplerden…
Dolayısıyla, Bursaspor’un savunmasında yaşadığı sıkıntıları kısa vadede aşmasının oldukça zor olduğunu düşünürsek; bu mücadelenin belirleyicisi hücum olacaktır.

Haberin Devamı

SAVUNMA BOŞLUKLARINDAN FAYDALANIYORLAR

Hiçbir şekilde kolay bir maçın Bursa ekibini beklemediğini söyleyebiliriz.
Takımın büyük ölçüde pas ağını yöneten orta alandaki Serdar Güncü’nün, en fazla pas ağında bulunduğu isimlerin savunmacılar olması, oyunu geriden kurmaya çabalayan ve orta alanı da kalabalık tutarak, rakibin savunma boşluklarından faydalanmayı sağlamak isteyen bir Balıkesirspor ortaya koyuyor.
Şayet; Balıkesirspor karşısında kazanan Tuzlaspor ve Akhisarspor’un yaptığı gibi; Bursaspor da, pas ağını bozabilir ve özellikle savunmadaki disiplinini korursa, bu zor randevunun nefes aldıran 3 puana dönüşmesi işten değil.

BURSASPOR’UN İHTİYACI OLAN ŞEY...

Haberin Devamı

Bu sezon Bursaspor için oldukça kırılgan geçecek bir sezon olacak.
Ancak mevcut oyuncuların direnci, gün geçtikçe oluşacak deneyimi ve ilk haftalarda görülen oyunsal problemlerin giderilmesi, istikrarın da ne derece olacağını gösterecek.
Şu bir gerçek ki Bursaspor mevcut şartlarda, iyi oyun dahi ortaya koysa da kazanabileceğinin güvenini, armasının ağırlığını rakiplerine tehdit olarak hissettiremiyor.
Bu sebeple geride kalan maçlarda öne geçmesine karşın, çeşitli puan kayıpları yaşandı.
Benzer bir senaryonun Balıkesirspor karşısında da gerçekleşmesi öz güveni daha da kıracaktır.
Bursaspor’un ihtiyacı olan tek şey ise kimliğini sahaya yansıttığı anlarda rakiplerine vereceği mesaj.

Yazarın Tüm Yazıları