3 maça bakınca fikir oluşuyor

Türkiye Kupası’nda Galatasaray Doğa Sigorta’ya elenerek, sezonu en az bir kupa ile kapama şansını kaybeden TOFAŞ Basketbol Takımı, geçtiğimiz hafta sonu bir kez daha İstanbul deplasmanındaydı...

Haberin Devamı

3 maça bakınca fikir oluşuyor

İki ekibin de galibiyet için büyük efor sarf ettiği zorlu mücadelede gülen yine ev sahibi oldu.
Kupa maçında gördüğümüz TOFAŞ, büyük hayal kırıklığı yarattığından bir kıyaslamanın doğru olmayacağı gibi, temsilcimiz özellikle ligdeki son 3 maçına bakmak bir takım fikirler verecektir.

NEDENİ İSTİKRARSIZLIK

Türk Telekom’a deplasmanda 68-67 kaybedilen, akabinde Bahçeşehir Koleji karşısında iç sahada 77-76 kazanılan maçları da dahil ettiğimizde; TOFAŞ’ın, oyunu koparmakta güçlük yaşadığını görüyoruz.
Oyun içerisindeki istikrarsızlık, söz konusu 3 maçta alınan sonuçların temel nedeni haline geldi.
Nitekim Başantrenör Orhun Ene de, Bahçeşehir Koleji maçının ardından yaptığı değerlendirmede; “Bahçeşehir karşısında hücumda ve savunmada reaksiyonlarımız bireysel anlamda da geçti. Bu biraz ritimden çıktığımızın göstergesi” ifadeleriyle yaşanan soruna ışık tuttu.
Öncelikle şunun altını çizmek gerekiyor ki; TOFAŞ, takım olma unsurlarının tümünü bu sezon en iyi şekilde gerçekleştirdiği için Avrupa’da üst üste zaferler elde etti, ligde de şampiyonluğun halen daha en önemli adaylarından birisi.
Ancak bu ritim kaybolduğunda, giderek sertleşen ligde oyunu 40 dakikaya ‘takım’ bilinciyle yaymak güçleşiyor.
Bu maçlarda yerlilerin skora olan katkısının, sezon ortalamalarının altına inmesi de oyunu yabancıların bireysel yeteneğine iten etkenlerden bir tanesi.

Haberin Devamı

ZORLU MAÇLARA ÇIKACAK

TOFAŞ’ın bu duruma acil şekilde çözüm bulması gerekiyor zira; ligdeki fikstüre baktığımızda Bursa temsilcisi, Meksa Yatırım Afyon Belediyespor maçının ardından arka arkaya zorlu maçlara çıkacak.
Fenerbahçe Beko ve Beşiktaş Sompo Sigorta deplasmanlarıyla başlayacak süreç, iç sahada Darüşşafaka Tekfen ile oynayacak ve hemen akabinde Pınar Karşıyaka deplasmanına çıkacak. Bu maçlarda alınacak sonuçlar ise TOFAŞ’ın sezon sonunda ligdeki konumunu doğrudan belirleyecek.
7Days EuroCup’ta çeyrek finali garantileyen TOFAŞ, bu akşam 20.00’de MoraBanc Andorra’yı konuk ediyor.

Haberin Devamı

UMUTLAR YEŞERDi

3 maça bakınca fikir oluşuyor

Güney Marmara derbisinde ligin iki güçlü ekibi Frutti Extra Bursaspor ile TEKSÜT Bandırma BK karşı karşıya gelirken, kazanan Bursa temsilcisi oldu.
İlk olarak şunu belirtmek gerekir ki; Bandırma ekibi, tamamı yerli oyunculardan kurulu bir kadrosuyla ligde takdire değer bir mücadele örneği gösteriyor.
Ayrıca, bunu sadece ligde değil; Avrupa’da da sergiliyor.
O sebepten Frutti Extra Bursaspor adına maçın çok zorlu geçeceği aşikardı.
Nitekim ilk yarıda güç dengelerinin eşitlendiğini gördük, hatta son periyoda da skor avantajıyla giren taraf TEKSÜT Bandırma BK idi. Ancak Frutti Extra Bursaspor cephesi, çok ciddi bir savunma örneği gösterdi.

Haberin Devamı

KENDİ GÖBEK BAĞINI KESECEK

Rakibini kader periyodunda yalnızca 11 sayıda tutan Bursa ekibi, hücumda da üst üste bulduğu sayılarla seyircisinin de desteğini alarak ritim buldu.
Son bölümde oyun kontrolünü eline alan Frutti Extra Bursaspor, her ne kadar 10 sayılık bir farkta galibiyet alsa da; skora aldanılmaması gereken zorlu bir mücadeleyi geride bıraktı.
4 maçlık yenilgi serisinin ardından önce Ormanspor, şimdi ise bu galibiyet Bursa temsilcisinin Play-Off umutlarını yeniden yeşertti.
Önlerindeki fikstürde Anadolu Efes ve Beşiktaş Sompo Sigorta haricinde direkt rakipleriyle karşılaşacak olan Frutti Extra Bursaspor, bir anlamda ligin kalan bölümlerinde kendi göbek bağını kendisi kesecek.

Haberin Devamı

BiRiNCi LiGDE iKi GALiBiYET

3 maça bakınca fikir oluşuyor

Türkiye Basketbol 1’inci Ligi’nde uzun süredir mücadelesiyle takdir toplayan Final Gençlik, bu sezon geçmiş dönemlere nazaran daha başka bir görüntü çiziyor.
Özellikle evinde oynadığı maçlarda rakiplerine oyun hakimiyetini hissettiren, zorlu mücadeleleri dahi son anlara taşımayı başaran Final Gençlik, geçtiğimiz haftayı da 13’üncü galibiyetiyle kapadı.
İkinci yarı başlangıcında mental açıdan rakibin maça daha iyi dönmesine karşın, 63-63’lük eşitlikle girilen kader periyodundaki iyi savunmasıyla temsilcimiz galibiyete ulaştı.
Ligin 6’ncı sırasında yer alan Final Gençik’in bu yükselişindeki önemli detaylardan birisi de, yabancı bağımlılığından kurtulması.
Baktığımızda ligde pek çok ekip, özellikle yabancı oyuncuları üzerinden hücumlarını organize ederek, skor yükünü çekmelerini sağlarken; özellikle son maçlarda Alparslan Uruk ve deneyimiyle Salih Uğraşan skor yükünü sırtlayan isimlerden odlu.
Marlain Guy Veal ve Abdoulaye Gueye gibi iki önemli yabancıya da sahip Final Gençlik, bir anlamda yerlilerinin söz sahibi olmasıyla ligdeki pek çok ekibin önüne geçiyor.

Haberin Devamı

DEPLASMANDA 3’TE 3 YAPTI

Ligde haftayı mutlu kapatan bir diğer ekibimiz de BUDO Gemlik Basketbol oldu.
1881 Düzce Belediye maçıyla birlikte BUDO Gemlik Basketbol, deplasmandaki üst üste 3’üncü galibiyetini elde etti.
Kısıtlı imkanlar dahilinde mücadelesi ve organizasyonuyla birlikte bu lig ve daha ötesinde ileride çok daha iyi yerlere gelebileceğini gösteren ekip, ligdeki konumu itibarıyla de nefes aldı.
Haftayı 13’üncü sırada noktalayan Gemlik temsilcisi, yabancıları Gary Johnson ve Diante Levan Watkins’in skorerliğinde iyi işler yapıyor.
Düzce deplasmanında süre alan tüm oyuncuların sayı bulması da takım kimyasının ne denli oluştuğunun bir göstergesi.

PARKEDE YALNIZ KALMASIN

Türkiye Basketbol 2’nci Lig’deki temsilcimiz Geçit Spor, oldukça düşük bir bütçe ile mücadele ettiği ligde haftayı 11’inci sırada tamamladı.
Geçtiğimiz hafta sonu Ankara Kayı Gençlik deplasmanına çıkan temsilcimiz, final periyoduna 6 sayılık skor avantajıyla girmesine karşın özellikle savunmada dilediği performansı sergileyemeyince parkeden mağlubiyetle ayrıldı.

LİDERİ AĞIRLAYACAK

Son maçlarında savunma açısından sıkıntı yaşayan temsilcimiz, bu hafta ise kritik bir maça çıkacak.
Lig lideri Kocaeli BŞB Kağıtspor’u ağırlayacak Geçit Spor’un bu maçta yalnız bırakılmaması gerekiyor.
Sergilediği performans ve mücadeleci yönüyle de kısa süreçte adından söz ettiren Geçit Spor’un fikstürü de bu süreçte oldukça zorlu.
Kocaeli BŞB Kağıtspor maçının ardından 3’üncü Halk Enerji TED Ankara deplasmanına çıkacak ekibimiz, akabinde 4’üncü sıradaki Çorlu Belediyesi’ni ağırlayacak.
Play-Off hattından yalnızca bir galibiyet uzaklıkta bulunan Geçit Spor, 11’inci basamakta yer alıyor.

PERiLERiN PLAY-OFF MÜCADELESi

3 maça bakınca fikir oluşuyor

Türkiye Kadınlar 1’inci Basketbol Ligi’nde Bursa Büyükşehir Belediyespor, formda bir görüntü çiziyor.
Geçtiğimiz hafta sonu sahasında İstanbul Üniversitesi’ni farklı geçen yeşil beyazlılar, bu galibiyetle birlikte üst üste 3’üncü kez parkeden kazanarak ayrıldı.
Bu sonucun ardından ligdeki galibiyet sayısını da 12’ye çıkaran Bursa BŞB, 9’uncu basamakta Play-Off hattındaki yerini de korudu.
İç sahada da son 4 maçında 3’üncü galibiyetini elde eden Bursa BŞB’yi ise zorlu fikstür bekliyor.
Üst üste 3 deplasman maçına çıkacak olan yeşil beyazlılar, ligde normal sezonun bitimine 7 hafta kala Play-Off’taki yerini korumak için mücadele verecek.

Yazarın Tüm Yazıları