Direct dynamic’le bedenindeki değişimi hissetmeye hazır mısın?

NE yapsa hakkını vererek yapmış Deniz Demirasal... Yıllarını verdiği ve profesyonel olarak yaptığı wind surf sporunun ve klarnet sanatının adeta bambaşka bir alanda vücut bulmuş şekliyle bizlerle: Direct Dynamic. Pilateste kendi bulduğu sistemle çok hızlı şekilde bir beden daralma sağlıyor ve omurgayı doğal haline getiriyor. Bugünlerde Alaçatı’daki denize karşı muhteşem stüdyosunda ve online derslerinde bu tekniği tanıtıyor. Çok yakında İngiltere başta olmak üzere dünyaya açılacak ve ne gurur verici ki ‘Bizim kız’ diyebilecek kadar yakınımızda -şimdililk- Demirasal. Giden herkes çok etkileniyor. Ben de en kısa zamanda deneyeceğim.

Haberin Devamı

 Direct dynamic’le bedenindeki değişimi hissetmeye hazır mısın


* Son zamanlarda çok kişiden duydum, ‘Direct Dynamic’ ile bir beden daralma oluyormuş ve bu sistem de sana ait. Müthiş bir haber bu. Nedir Direct Dynamic?
- Omurgayı en kısa sürede doğal haline getiren, insan anatomisinin dinamiklerini kullanarak vücutta sıkılaşmayı sağlayan bir sistem. Hareketlerde ritim akışlarını, nefes teknikleriyle birleştirerek kasları eksantrik ve konsantrik olarak çalıştırıyoruz.
* Ne zamandır bu konu üzerinde çalışıyorsun?
- 8 yıldır her gün sistem üzerinde çalışıyor ve ders veriyorum. Kendi antrenmanlarımda pilates altyapılı hareketlerin yapılışı sırasında nefes tekniklerini ve hareketlerin ritimlerini değiştirerek uygulamaya başladım. Klarnet sanatçısı olduğum için, hareketlerde nefes verirken core kaslarını en derin haliyle aktifleştirebilmeye çalıştım. Hareketlerde nefes derinleştikçe core bölgesinin aktivasyonunun daha arttığını hissettim. Bedenimizdeki derin kaslar aslında bedenimizi stabil tutan kaslar. Bizim sabit ve anatomik olarak düzgün durmamızı sağlarlar. Üst kas grubu hareket etmemizi sağlar. En derindeki kaslar da bizi stabil tutar. Stabilizatör kaslar eklemlere ne kadar yaklaşırsa beden o kadar inceliyor. 8 yılın sonunda eğitimlerimi kitaplarımla Alaçatı’daki stüdyomda veya online olmak üzere hem profesyonel sporculara, hem spor yapmayan kişilere beden-zihin bütünlüğü ile vermekteyim. Grup veya tek verdiğim dersler sonrasında öğrencilerimle iletişimde kalarak onlara destek oluyorum. Sistemin sürdürülebilir bir antrenman programı olabilmesi için kitapların dijital halde hareketli uygulamalarını ve Youtube kanalımdaki ders videoları ile devamlılık sağlatıyorum. Her yıl düzenlediğim Direct Dynamic kamplarıyla öğrencilerime en kısa sürede maksimum performans için destek veriyorum. Eğitmen olmak isteyenlere verdiğim kurslarda ise Direct Dynamic eğitmenlerini yetiştirerek tekniği ve bilgilerimi paylaşıyorum. Davet edildiğim üniversitelerde ‘Direct Dynamic nedir?’ konusunda konferanslar, kurumsal firmalarda ise workshoplar ile tekniği ve bilgilerimi aktarmaya devam ediyorum.

Haberin Devamı

Direct dynamic’le bedenindeki değişimi hissetmeye hazır mısın

Haberin Devamı

YENİ BİR YORUM KATTIM
* Bu pilateste yeni bir teknik mi, yoksa var olan tekniğe yorum mu getirdin?
- Yeni yorum kattım. Pilatesin kurucusu Joseph Pilates bu sistemi geliştirmek için uzun süre bale sanatçıları ve dansçılarla çalışmış. Klasik bale ile çok paralel giden bağdaş bir durum var. Benim de altyapımda bale eğitimi olduğundan hareketleri kolaylıkla uygulayabildim. 20 yıldır wind surf sporcusu olarak ülkemizi dünya şampiyonası, Avrupa şampiyonası ve ülke içi yarışmalarda temsil ediyorum. Sporcu olduğumdan kas gruplarım çok kuvvetli, bale geçmişimden dolayı ise esnek. Yani balenin ve profesyonel sporculuğun bedenime getirdiği performansla pilates hareketlerini çok derinlemesine deneyimle şansım oldu. Antrenmanlarımda pilates altyapılı hareketleri deneyimlediğimde, hareketleri klarnet sanatçısı olduğumdan nefes teknikleri ve ritimsel değişiklikler ile uyguladığımda ise Direct Dynamic oluştu.
* Pilates hayatına nasıl girdi?
- Profesyonel sporcu ve bale geçmişim olduğundan kendi sakatlıklarımı tedavi etmek için hayatıma girdi. Çünkü dünya şampiyonluklarında yarışırken dizimde sakatlıklar oldu. Tedavi amaçlı başladığım antrenmanlarım işin içine girdikçe benim için tutku olmaya başladı ve merak uyandırdı. Sonrasında 8 yıl önce dünyaca ünlü 3 büyük ekolün eğitimlerini almaya başladım ve çok değerli eğitmenlerle çalışma imkanım oldu. Uluslararası eğitmenlik sertifikamın yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği antrenörlük eğitimlerini tamamladım. Tüm bu eğitimler ve antrenmanların sonucu Direct Dynamic oluştu. Son 5 yıldır Direct Dynamic antrenmanlarını en kısa sürede öğrencilerime aktarma üzerine yoğunlaştım. Omurgası natürele yakın öğrencilerim kısa sürede aynı zamanda bir beden inceliyor. En büyük hedefim de bu sistemi benden sonrakilere sürdürülebilir bir halde aktarabilmek. Bu konuyla ilgili 12 üniversiteye gittim, konuşmalar yaptım, ‘Deniz Demirasal’la bütünleşen Direct Dynamic sistemini nasıl yaygınlaştırabiliriz?’ konusunda mesai harcadım. Bu sistemi tanıyan ve kısa sürede sonuç almanın mutluluğunu yaşayan insanların neşesini paylaşmak istiyorum. Online derslere bağlanan dünyanın her yerinden öğrencilerim var. Yoğun ilgi ve öğrencilerimin mutluluğu benim motivasyonumu artırıyor. Stüdyoya gelenlere hem matta, hem alette; online da ise sadece matta kitaplarım eşliğinde eğitim veriyorum.
* Maalesef günümüzde bilgisayar başında oturmaktan duruşumuz bozuluyor. Bunları da düzeltmek mümkün mü?
- Tabii ki, düzenli ve bilinçli antrenmanla mümkün. Omurganın doğal haline yaklaşması duruş bozukluğunu iyileştirir. Günümüzde birçok kişinin farklı omurga rahatsızlıkları var. Sadece omurgayı doğal hale getirmek değil, skolyozu veya kifozu cerrahi müdahale istemeyecek derecede olan öğrencilerimin omurgaları iyileşiyor, normale yaklaşıyor ve tüm bunlar dışarıdan hiçbir müdahale olmadan gerçekleşiyor.
* Peki, bu kalıcı mı oluyor?
- Evet, “Skolyozu veya kifozu sıfırlıyoruz” demiyorum; normale yaklaştırıyoruz. Antrenman devam ettikçe kalıcılığı artıyor, rahat uyuyacak ve ağrılarını azaltacak şekilde antrenmanlarımızda çok derin kaslarını aktifleştirdiğimiz için omurga doğal haline yaklaşıyor. Cerrahi müdahale istemeyen omurga rahatsızlıklarını toparlıyorum.

Haberin Devamı

Direct dynamic’le bedenindeki değişimi hissetmeye hazır mısın

GENÇLEŞMENİN SIRRI NE?
* Gençleşmenin sırrını verecektin?
- Disiplin ve düzenli antrenman artı sağlıklı beslenme... Zihin-beden bütünlüğü ile kendi bedeninin her zerresini kontrol edebildiğinde kendi hayatının kontrolünü de eline alıyorsun. Çünkü bu sistem duyu ve zihnin birleştiği bir sistem. Ders verirken hareketlerin yapılışı sırasında zihin yönetimi uyguluyorum ve zihin kodlarını değiştiriyorum, ritim yaratıyorum. İşte o zaman, ‘Anda kalmak nedir? Bedenine hakim olmak nedir?’, onun hakimiyetini elimize alıyoruz. ‘An’da kalabildiğinde akan hayatına farklı açılardan bakabiliyorsun. Ben bir Türk kadını olarak 20 yılı aşkındır ülkemi yarışlarda temsil ediyorum. Bir Türk kadını olarak Direct Dynamic’i bu dünyaya bırakmak istiyorum. Çünkü 5 seansta bir beden incelmek müthiş bir şey. Bir sporcu ve antrenör olmama rağmen bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım.
* “Hissettin mi?” ne güzel bir slogan...
- Dokuz Eylül Üniversitesi fizyoterapistlerine stüdyomda eğitim verirken çekim yapıldığı esnada kameraman arkadaşım fark etmiş. Hareketin en derin kasa indiği noktada, “Hissettin mi?” diye soruyormuşum. Bunun farkında değildim. Bu da sloganım oldu. Direct Dynamic, ‘Hissettin mi’ ile ilerliyor. Çünkü o kadar derin kasa iniyoruz ki daha önce kişinin bedeninde hiç hissetmediği bir alan burası.
* Bu sistemde danışanlarından kimler daha çok zorlanıyor, spor yapmamışlar mı?
- Omurgası natürele yakın olmayan insanlar... Omurgayı önce optimuma getiriyoruz, sonra bedeni inceltmeye geçiyoruz. Tanıtım broşürlerinde de diyorum: Omurga sağlığınıza kavuşmaya hazır mısınız? Ben öğrencime inceltme hedefiyle gitmiyorum. Kuvvetlenen derin kas merkeze yaklaşıyor. Enerji olarak da omurgası düzgün olan insanların hayata bakışları daha pozitif oluyor. Ayrıca, beslenmeye çok önem veriyorum. Doğru beslenmenin hayatımızda çok önemli yeri var ve bunu özellikle vurgulamak isterim.
HEDEFİM DÜNYAYA AÇILMAK
* Sen aslında pilatesin tüm temellerini hayatın boyunca oluşturmuşsun?
- Evet, 5 yaşımda baleye başladım. Toplam 12 yılı konservatuvarda olmak üzere bale geçmişim var. O dönem hocalarımız Rus ekolüydüler. Eğitmenlerimin kulağımın iyi olduğunu ve müzik bölümünde başarımın çok yüksek olabileceğini söylemeleri ve yönlendirmeleri ile tekrar sınavlara girdim ve klarnet bölümünü kazandım. Mezun olmadan 2 yıl öncesinden özel ve devletimize bağlı orkestralarda çalmaya başladım. Yurtdışında ve ülkemizde konserler verdim. İzmir Opera ve Balesi’nde orkestra sanatçısı olarak 7 yıl görev aldım. Halen daha devam eden değerli devlet sanatçılarından oluşan bir klarnet grubumuz var. Hatta geçen sanatçı arkadaşlarımla birlikte klarnet grubumuzla bir konser vererek gelirini Omurilik Felçlileri Derneği’ne bağışladık. Biz grup olarak bu tarz konserler vermeye devam edeceğiz. Sonrasında Wind Surf’te 20 yılı aşkın süre yurtiçinde ve yurtdışında yarıştım. Son zamanlarda tüm enerjimi ve odağımı Direct Dynamic’le öğrencilerime aktarır oldum.
* Markanla ilgili hedefin var mı?
- Hedefim markamı bir Türk kadını olarak dünyaya tanıtmak. Tüm patentlerimi aldım. Yazın stüdyom Antmare Hotel Alaçatı Port’ta. Stüdyoma gelen öğrencilerimle ve gelemeyenlerle online derslere devam edeceğim. İlk hedefim ülkemizden başlayarak eğitmenlerimi yetiştirmek ve stüdyolarımızı artırarak daha fazla kişi ile Direct Dynamic antrenmanlarını paylaşabilmek. Eylül, ekim gibi Londra’dan başlayarak workshoplar düzenlemek ve dünyaya açılmak istiyorum.

Haberin Devamı

 
KISA KISA

* Bir spor dalı olsa ne olurdun?: Wind Surf olurdum.
* Bir misyonun olsa bu ne olurdu?: Direct Dynamic’i dünyaya yaymak benim misyonum diye düşünüyorum.

 
NOKTALI YERLERİ DOLDUR?

* ... çok iyi yaparım: Kereviz yemeğini çok iyi yaparım.
* ... asla yapmam: Güne geç başlamam.
* Çevrem beni ... biri olarak tanımlar: Pozitif, çalışkan ve motivasyonu yüksek.
* Az kişi bilir ben ... biriyim: Sabahları kelebek enerjisine uyanırım.

 
Yatırımlarım: Çocuğuma, aileme, dostlarıma, insan ilişkilerime yatırımlar yaptım.

 
İYİ Kİ...

* İyi ki yapmışım: İyi ki oğlum Kuzey var, iyi ki genç anne oldum, iyi ki böyle bir ailem var. Her zaman yanımdalar, iyi ki pilatese başladım ve Direct Dynamic’le yeni bir yorum katabildim.
* İyi ki kabul etmişim: İyi ki her seferinde yeniden başlamayı kabul etmişim.
* İyi ki başladım: Pilatese.
* İyi ki yapmamışım: İyi ki yaptığım yanlışlıklara odaklanmayıp ilerisi için, “Nasıl her şeyin daha iyisi nasıl mümkün olur?” demişim.

Yazarın Tüm Yazıları