Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ'NDE NE İZLEYELİM?

17-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 43. İstanbul Film Festivali programında 150’ye yakın film var. Berlin’de gösterilen ödüllü filmler, Sundance’den öne çıkan yapımlar, yerli sinemanın Ulusal Yarışma’da gösterilip ödül için yarışacak en yeni ve seçkin örnekleri, galalar, Dünya Festivalleri’nden Genç Ustalar, Mayınlı Bölge ve Antidepresan gibi bölümleriyle öne çıkan festival için birkaç öneri…

Haftanın kültür sanat ajandası

Wim Wenders ve Kōji Yakusho festival için İstanbul’a geliyor

En İyi Uluslararası Film dalında Oscar’a aday olan, Wim Wenders’in yönettiği ve Kōji Yakusho’nun performansıyla izleyenleri büyülediği Perfect Days festivalde gösterilecek.Haftanın kültür sanat ajandasıGökyüzünün Altında / Under the Open Sky

Haberin Devamı

Wenders’le birlikte konuk olarak festivale gelecek usta oyuncu Kōji Yakusho ayrıca filmografisinde öne çıkan dört filmi 13 Suikastçı / 13 Assassins (Takashi Miike), Gökyüzünün Altında / Under the Open Sky (Miwa Nishikawa), Aşka Davet / Shall We Dansu? (Masayuki Suô) ile festivalde olacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

Ulusal yarışma

Festivalin Altın Lale için yarışacak Ulusal Yarışma filmleri içinde ilk gösterimlerini yurt dışı festivallerinde yapan ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan Tereddüt Çizgisi (Selman Nacar) ve Yurt (Nehir Tuna) öne çıkarken 8x8 (Kıvanç Sezer), Büyük Kuşatma (Sinan Kesova), Suyun Üstü (Aslıhan Ünaldı) ve Bildiğin Gibi Değil (Vuslat Saraçoğlu) de önereceğimiz filmler arasında.

Haftanın kültür sanat ajandası

Galalar ve dünya sinemasından öneriler

Festivalin N Kolay Galaları’nda Karim Aïnouz’un yönettiği ve başrollerinde Jude Law ve Alicia Vikander’i izleyeceğimiz Kraliçe'nin Oyunu/Firebrand, Ve Sonra Dans Ettik filmiyle tanıdığımız Levan Akin’den büyük bölümü İstanbul’da geçen Geçiş, Ava DuVernay imzalı Başlangıç/Origin öne çıkıyor. Usta yönetmen Richard Linklater’dan Hit Man de festivale konuk olacak.  

Haberin Devamı

Dünya Festivallerinden bölümünde usta yönetmen Bruno Dumont imzalı İmparatorluk / L’Empire ve İran’dan En Sevdiğim Pastam / Keyke mahboobe man, Genç Ustalar bölümünden de Ernst De Geer’in yönettiği Hipnoz / Hypnosen’i öneriyoruz.

Haftanın kültür sanat ajandası

Kaçırmayın!

Seven Veils / Atom Egoyan, Bir İstanbul Üçlemesi: Meze-Müzik-Muhabbet / Istanbul Trilogy: Meze-Music-Muhabbet / Ferzan Özpetek, Sevgili Jassi / Dear Jassi / Tarsem Singh, Şeytanla Bir Gece / Late Night with the Devil / Cameron Cairnes, Colin Cairnes.

Haftanın kültür sanat ajandası

CEYLAN ERTEM’DEN “SEZEN AKSU TRIBUTE” TURNESİ

Ceylan Ertem’in 13 yıl önce başladığı “Sezen Aksu Tribute” projesi bu yılın başında bir mini turneye dönüşmüştü. Ocak ayında başlayan ve büyük ilgi gören turne yoğun istek üzerine nisan ayında başka şehirlere de taşınıyor. 13 Nisan'da başlayacak turnenin yeni durakları sırasıyla İzmir, İstanbul (Ataşehir, Kartal, Vadi, Kıyı), Antalya, Bursa, Ankara, Uşak, Mersin, Adana, Gaziantep, Diyarbakır ve Kocaeli olacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

ULUSLARARASI İSTANBUL DANS GÜNLERİ 22-30 NİSAN’DA

İstanbul, 29 Nisan Dünya Dans Günü’nü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı (İBB Kültür) tarafından, projeSahne iş birliğiyle 22-30 Nisan 2024 tarihleri arasında bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri’yle kutlamaya hazırlanıyor. Dünya danslarının en güzel örneklerinin sahneleneceği festival kapsamında performansların yanı sıra atölyeler, söyleşiler, dans temalı film gösterimleri ve konserler de ücretsiz. Festivalin etkinlikleri, Müze Gazhane, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Artİstanbul Feshane, Baruthane, Metrohan, Beyoğlu Sineması’nda ve Çubuklu Silolar’da gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

GONCOURT ÖDÜLLÜ FRANSIZ YAZAR MATHIAS ÉNARD ÜLKEMİZE GELİYOR

Boussole – Pusula adlı romanıyla 2015 yılında Goncourt Ödülü’ne layık görülen yazar, Institut français tarafından 17 – 18 Nisan’da Ankara’da ve 19 – 20 Nisan’da ise İstanbul’da düzenlenecek bir dizi konferans ve söyleşiye katılarak Türk okurları ile buluşacak ve Türkiye’nin Goncourt Seçimi jürisine başkanlık ederek sonuçları ilan edecek. 17 Nisan’da Institut français Ankara’da düzenlenecek edebiyat söyleşisine Boussole - Pusula romanını Türkçe’ye kazandırarak Institut français 2021 Çeviri Ödülü’nü kazanan Ebru Erbaş ile birlikte katılacak olan Énard,18 Nisan tarihinde Hacettepe Üniversitesi’nde bir konferans verecek. Yazar 19 ve 20 Nisan tarihlerinde ise İstanbul’da ilk ikisi Minoa Kitapçısı’nda yazar ve çevirmen Yiğit Bener eşliğinde, sonuncusu Galatasaray Üniversitesi’nde olmak üzere üç ayrı söyleşiye katılacak. Etkinliklere katılım ücretsiz, kayıt yaptırmak için https://www.ifturquie.org/etkinlik-takvimi/  adresinden katılmak istediğiniz etkinliği seçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

ŞEHİR TİYATROLARI GELENEKSEL 38. ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın bu yıl 38.’sini düzenlediği “Çocuk Şenliği” 21 Nisan 2024 Pazar günü 12.00’de tüm sahnelerimizde oynanacak çocuk oyunlarıyla başlıyor. Şenlik boyunca 10’dan fazla oyun çocuklarla buluşurken çocuklara beceriler kazandıracak, geri dönüşüme yönelik farkındalık sağlamaya ve deniz yaşamını korumaya yönelik atölyeler de çocukları bekleyecek.

Ücretsiz oyun biletleri ve atölyelerin ücretsiz davetiyeleri 16 Nisan 2024 saat 11.00’den itibaren gişelerden, sehirtiyatrolari.ibb.istanbul ve biletinial.com adreslerinden ve mobil uygulamadan temin edebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları