Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

BRYAN ADAMS ‘SO HAPPY IT HURTS’ TURNESİYLE İSTANBUL’A GELİYOR

Oscar’dan Grammy’ye sayısız ödül sahibi, 100 milyonun üzerinde albüm satışına ulaşan rock’n roll devi Bryan Adams, 5 yıl sonra yeniden İstanbullu sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Adams’ın 15’inci stüdyo albümü ‘So Happy It Hurts’ ile aynı adı taşıyan turnesinin İstanbul ayağı kapsamında sanatçı 18 Ekim Cuma akşamı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda sahnede olacak. Bu özel gecenin biletleri 11 Mart Pazartesi Günü saat 10:00’da Passo’da satışa çıkıyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

CAPPADOX’UN TEMASI “DEĞİŞEN GÖKLER” OLDU

5. edisyonunda “Değişen Gökler” temasıyla yola çıkan Cappadox, Volkswagen ana sponsorluğunda, Yapı Kredi ve +1’in desteğiyle 23-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Çağdaş Sanat Programı bu yıl, 2022 yılında kaybettiğimiz, programın kurucusu olan küratör Fulya Erdemci’nin değerli anısına Kevser Güler küratörlüğünde düzenlenecek. Bu özel coğrafyanın müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinlikleriyle deneyimlenebileceği çok-disiplinli bir platform sunan Cappadox’un biletleri çok yakında Biletix’te satışta olacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

TAYFUN PİRSELİMOĞLU FİLMLERİ İSTANBUL MODERN SİNEMA’DA

İstanbul Modern Sinema, “Yönetmenlerle Buluşma” serisinde bu yıl Tayfun Pirselimoğlu’nu ağırlıyor. Ödüllü yönetmen Pirselimoğlu’nun filmleri, 14–21 Mart tarihleri arasında izleyicilerle buluşuyor. Film gösterimlerine Nazan Kesal, Ercan Kesal, Tansu Biçer, Ruhi Su, Nalan Kuruçim başta olmak üzere Pirselimoğlu’nun filmlerinde yer alan oyuncular ile tüm filmlerinde çalışmış sanat yönetmeni Natali Yeres ve yapımcıları da katılacak. Oyuncular ve film ekiplerinin de katılacağı film gösterimlerinin yanı sıra, 15 Mart Cuma günü Tayfun Pirselimoğlu ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

“YERALTINDAN NOTLAR” MODA SAHNESİ’DE

Dostoyevski’nin, varoluşçu edebiyatın öncülü, 150 yıldır modern insanın ‘yeraltı dünyasının’ kapısını açık tutan güçlü eseri, bu defa Hilal Eren’in çevirisi, Kemal Aydoğan’ın yönetiminde Gökhan Azlağ, Sinem Kurt’un performansıyla seyircisi ile buluşuyor. 26 Mart’ta Moda Sahnesi’nde sahnelenecek oyunun biletleri Biletinial’da.

Haftanın kültür sanat ajandası

PLACEBO KONSER TARİHİ AÇIKLANDI!

İngiliz alternatif rock grubu Placebo, Blind'ın her yıl düzenlediği Blind Festival kapsamında 2 yıl aradan sonra 4 Ağustos 2024’de KüçükÇiftlik Park'ta İstanbullu hayranlarının karşısında olacak. Vokalist-gitarist Brian Molko ve basçı Stefan Olsdal'dan oluşan grup 25 yıldan fazladır sahnelerde. Konserin biletleri 12 Mart Salı saat 12.00'de Biletinial’da satışta olacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

İFSAK 30. KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bu yıl 30. kez düzenlenecek olan İFSAK Kısa Film Festivali 11-17 Mart tarihleri arasında İFSAK ve Fransız Kültür Merkezi salonlarında gerçekleşecek. İFSAK 44. Ulusal Kısa Film ve Belgesel yarışmasında ön elemeyi geçen filmlerin de gösterileceği programda ayrıca 34 ülkeden 99 kısa film de izleyiciyle buluşacak. Festival programını kisafilm.ifsak.org.tr adresinden takip edebileceğiniz gibi, festival afişi üzerindeki QR kodla da programa ulaşılabilirsiniz.

Haftanın kültür sanat ajandası

İSTANBUL’UN GELENEKSEL EĞLENCESİ MEDDAH VE ORTAOYUNU YENİDEN SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

İBB Şehir Tiyatroları’nda 24 yıllık bir aradan sonra geleneksel Türk tiyatrosunun iki önemli formu iki gösteri birlikte seyirciyle buluşuyor. Meddah gösterisi “Vakitlerden Bir Vakit” ve Kavuklu Hamdi ve ekibinin oynadığı, Cevdet Kudret Solok’un derlediği ortaoyunu “Ödüllü”, 11, 18, 25 Mart ve 1 Nisan’da Müze Gazhane Meydan Sahne’de olacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

SİNEMATEK’TE FİLMKOOP İLE BAĞIMSIZ SİNEMA SEÇKİSİ

Sinemamız için alternatif bir gösterim mecrası ve bir tartışma platformu oluşturma hedefiyle FilmKoop iş birliği ile gerçekleşen Bağımsız Türkiye Sineması gösterimleri mart ayında da devam ediyor. Sinematek Onat Kutlar Sinema Salonu’nda pazar günleri saat 14.00’da gerçekleşen gösterimlerde filmin ardından sektörde faaliyet gösteren yapımcı, yönetmen ve oyuncularla söyleşiler de yer alıyor. Program Sinematek internet sitesinde, biletler ise Mobilet uygulamasında.

Haftanın kültür sanat ajandası

Yazarın Tüm Yazıları