Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

İSTANBUL MODERN’DE “OSCAR’IN YABANCILARI”

96. kez dağıtılacak Oscar’lara geri sayım başlamışken, İstanbul Modern Sinema “En İyi Uluslararası Film” kategorisinden hazırladığı seçkiyi “Oscar’ın Yabancıları” adlı programla izleyiciyle buluşturuyor. 15–25 Şubat tarihlerinde izlenebilecek seçkide dünyanın çeşitli film festivallerinde gösterilmiş ve ödüller kazanmış filmler arasından Oscar’a aday adayı olmuş ve kısa listeye alınmış Rahip ve Silah, Öğretmenler Odası, Şeflerin Aşkı ve Kırılan Buz gibi önemli yapımlar var.Haftanın kültür sanat ajandasıŞeflerin Aşkı / The Taste of Things

ARTİSTANBUL FESHANE “DİNAMİK GÖZ” SERGİSİYLE TATE’İ İSTANBUL’DA AĞIRLIYOR

Artİstanbul Feshane, dünyanın en önemli müzelerinden Tate’i, Türkiye’ye gelen koleksiyonunu “The Dynamic Eye: Beyond Op and Kinetic Art”/ “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisiyle İstanbul’da ağırlıyor. Optik ve kinetik sanatı küresel bir perspektifle yeniden ele alan, bu akımla yakından ilişkili sanatçıların yanı sıra modernist öncülleri ve çağdaş sanatçıları da bir araya getiren sergide 21 ülkeden 57 sanatçının 95 eseri yer alıyor. İBB Kültür ve İBB Miras’ın katkılarıyla düzenlenen sergi 19 Mayıs’a kadar görülebilir.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

İTALYAN KÜLTÜR MERKEZİ’DE “DÜNYANIN SINIRLARI” TARİH DERSLERİ BAŞLIYOR

İtalyan Laterza yayınevi tarafından hazırlanan ve İtalyan Lisesi iş birliğiyle Türkiye’ye gelen “Dünyanın Sınırları” adlı tarih dersleri serisi başlıyor. Her ay, uzman akademisyenlerin sunumlarıyla insanların tarih boyunca çizdiği sınırların masaya yatırılacağı konuşmaların ilki 7 Şubat Çarşamba akşamı saat 19.00’da İtalyan Kültür Merkezi’nde ücretsiz. Paolo Di Paolo’nun “Yunanlara Göre Dünyanın Sınırları” adlı bir sunum gerçekleştireceği ilk etkinlikte, akademisyen ve Yunan Antik Çağ tarihçisi Laura Pepe ile İlber Ortaylı, Giuseppe Laterza ve Salvatore Schirmo da konuşmacı olarak yer alacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

JAMAL ALİYEV VE PİYANİST ECE DAĞISTAN’DAN “DÜNYA ŞARKILARI” KONSERİ

Çellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstan, ortak projeleri “Dünya Şarkıları” ile 24 Şubat Cumartesi akşamı saat 20.30’da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde. İkilinin dünyaca ünlü bestecilerin farklı tarzdaki eserlerini çello ve piyanoyla kendine özgü bir yorumla seslendirecekleri konserin biletleri Passo’da satışta.

Haftanın kültür sanat ajandası

CAPPADOX 5 YIL SONRA GERİ DÖNÜYOR

Kapadokya’nın büyülü atmosferinde, ilham veren, rutini kıran, zihin açıcı ve özgün deneyimler sunan Türkiye’nin ilk destinasyon festivali Cappadox geri dönüyor! 5. edisyonu ile Volkswagen ana sponsorluğunda, Yapı Kredi ve +1 katkılarıyla, Uçhisar-Göreme’yi merkezine alan ve çevredeki vadilere yayılan geniş bir coğrafyada, 23-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek Cappadox’un etkinlik programı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

LİMAK FİLARMONİ ORKESTRASI KONSERLERİ BAŞLIYOR

Limak Vakfı tarafından kurulan ve bu yıl 7’nci yaşını kutlayan Limak Filarmoni Orkestrası, geleneksel hale gelen yeni yıl konserlerini bu yıl şubat ayında verecek. Limak Filarmoni Orkestrası, dünyaca ünlü tenorlar Murat Karahan, Ramon Vargas ve Rame Lahaj ile İstanbul, İzmir ve Ankara’da sahne alacak. Yeni yıl konserleri serisinin ilki 23 Şubat’ta İstanbul’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell sahnesinde yapılacak. İkinci konser 25 Şubat’ta İzmir’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Serinin son konserinde ise orkestra 27 Şubat’ta Congresium Ankara'da izleyici karşısına çıkacak. Biletler Biletix’te satışta.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

HAMİYET MÜZİKALİ AKM’DE

Türkiye’de rock müziğin önde gelen gruplarından Peyk’in ilk müzikali olan ve gerçek bir hikâyeden uyarlanan “Hamiyet”, 8 Şubat’ta AKM’de izleyicisiyle buluşuyor.  Aslı İnandık’ın canlandırdığı bir işçi mahallesinde kocası ve iki kızıyla sakin bir hayat süren Hamiyet’in, 1980 darbesiyle altüst olan hayatını anlatan müzikal, izleyicisine tiyatro ve müziğin harmanlandığı sıra dışı bir sahne deneyimi sunuyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

SALON İKSV 2024’ÜN İLK KONSERİYLE KAPILARINI AÇIYOR

Salon İKSV, yeni yılın ilk konserinde pop’u elektronik altyapılardan kurtarıp yeniden enstrümanlarla buluşturan Fransız multi-enstrümantalist Voyou’yu ağırlayacak. 24 Şubat Cumartesi günü saat 22.00’de başlayacak +1 Sunar: Voyou konseri için kapı açılış saati 21.00. Voyou’nun ülkemizdeki bu ilk konserinin biletleri passo.com.tr ve İKSV gişesinde satışta.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

HAFTANIN KİTAPLARI

İyileşmek Üzerine - Adam Phillips / Ayrıntı Yayınları

İngiltere’nin önde gelen psikanalistlerinden Adam Phillips, son eseri İyileşmek Üzerine’de kişisel gelişim furyasına farklı ve eleştirel bir bakış atıyor, iyileşmenin anlamını bizlerle birlikte didikliyor. Yazar, önceki kitabı Değişmeyi İstemek Üzerine ile tamamlayıcı olarak kurguladığı bu metinde haz, tatmin, kültür, iyileşme kavramlarına dair fikir yürütüyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

Arda Erel - Senin Hakkında Bir Hikâye / Literatür Hayat

Yeni romanı “Senin Hakkında Bir Hikâye” ile kitapseverlerle yeniden buluşan Arda Erel, romanında terk edilmenin getirdiği acıyı kaçınılmaz bir gerçeklik olarak değil, bir öğrenme süreci ve özgürleşme fırsatı olarak ele alan bir kadının ustaca işlenmiş hikâyesini anlatıyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

Roman Sandgruber - Hitler’in Babası: Oğlu Nasıl Diktatör Oldu? / Kafka Kitap

Avusturyalı tarihçi Roman Sandgruber, Hitler ve babası arasındaki mektuplaşmalardan yola çıkarak yazdığı “Hitler’in Babası: Oğlu Nasıl Diktatör Oldu?” adlı kitapta, tarihin seyrini değiştiren bir politik figürün ailevi ilişkilerini ortaya seriyor. Kitap, tavan arasında saklanmış otuz bir mektubun bulunmasıyla tarihteki büyük soru işaretlerinden biri olan Alois Hitler’i ve oğluyla olan ilişkisini irdeliyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

Yazarın Tüm Yazıları