Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

İTALYAN SİNEMASIYLA BULUŞMA

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen “İtalyan Sinemasıyla Buluşma”, çağdaş İtalyan sinemasının en yeni ve dikkat çeken yapımlarını 27 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında İstanbul’a getiriyor! İstanbul İtalyan Kültür Merkezi tarafından, Cinecittà’nın değerli iş birliğiyle ve Türkiye’nin İtalyan Büyükelçiliği ve İstanbul İtalya Başkonsolosluğu’nun himayesinde gerçekleşecek etkinlikte film gösterimleri İtalyan Kültür Merkezi’nde ve Sinematek/Sinema Evi Kadıköy’de yapılacak. Programda İtalya’nın son dönem sinemasına ışık tutan, dünya festivallerine damga vuran filmler var. Seanslar ve filmlerle ilgili bilgiler iicistanbul.esteri.it ve instagram.com/iicistanbul adreslerinde.

Haftanın kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

“TOZ” SAHNE YOLCULUĞUNA ANKARA’DA DEVAM EDİYOR

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kaleminden çıkan ve perde dediği günden beri kapalı gişe oynayan tek kişilik oyun “Toz”, sahne yolculuğuna Ankara’da devam ediyor. Hira Tekindor’un yönettiği ve Zerrin Tekindor’un muhteşem performansıyla hafızalara kazınan oyun, Aysa Prodüksiyon organizasyonuyla 24 ve 25 Aralık’ta Ankara MEB Şura Salonu’nda seyirciyle buluşacak. Oyunun biletleri Biletinial’da satışta.

Haftanın kültür sanat ajandası

MELİKE ŞAHİN’DEN ÖĞRETMENLERE ÖZEL KONSER!

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen konserde Melike Şahin, 2 Aralık Cumartesi günü saat 19.30’da Artİstanbul Feshane’de İstanbullu öğretmenlerle buluşacak. Tüm öğretmenlerin katılabileceği etkinliğin ücretsiz biletleri “İstanbul Senin” uygulaması üzerinden temin edilecek. Konsere giriş için öğretmenlerin uygulama üzerinden alacakları QR kod ile birlikte, öğretmen kimlik kartlarını veya görev yeri belgelerini göstermeleri yeterli olacak. Ayrıca bu özel buluşmaya QR kod alması koşuluyla öğretmenlerin yanlarında bir misafirleri de katılabilecek.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

“KUMBARA SENDE” PROGRAMI TİYATROYA DESTEK OLUYOR

Türkiye'deki tüm özel tiyatroların güçlenmesi ve ekonomik, sosyal ve hukuki açıdan sürdürülebilir hale gelmesi için çalışan Tiyatro Kooperatifi ile 36 yıldır kültür sanata kesintisiz destek veren Anadolu Efes, özel tiyatroların yaşadığı sorunları çözümüne katkı sağlamak için ‘Kumbara Sende Tiyatro Destek Programı'nı başlattı. Türkiye'de ilk kez karşılıksız bir tiyatro desteği sağlamak için Tiyatro Kooperatifi tarafından tasarlanan program, özel tiyatroların ayakta kalma mücadelesine sürdürülebilir bir katkı sunmayı amaçlıyor. Kumbara Sende ile, özel tiyatroların ihtiyaçlarına kaynak yaratarak tiyatro ekiplerinin sürdürülebilir bir şekilde üretim yapmaları ve seyircileriyle buluşmalarına katkı sağlanması hedefleniyor. Programa başvuran tiyatrolar, sahne ve depo kirası, prova alanı, elektrik, su, doğalgaz ve nakliye gibi ihtiyaçlarında kullanmak üzere maddi destekten faydalanabilecekler.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Deprem bölgesindeki tiyatrolar da unutulmadı

Tiyatro Kooperatifi'ne üye olan ve İstanbul'da faaliyet gösteren tiyatroların yanı sıra, 6 Şubat depreminden etkilenen illerde bulunan Akdeniz Bölge Tiyatro Kooperatifi ile Güneydoğu Anadolu'da faaliyet gösteren Ahura Tiyatro Kooperatifi'ne üye olan tiyatrolar da bu desteğe başvurabilecek.Haftanın kültür sanat ajandasıAÇIK YAPIT / Melek Zeynep Bulut

“AÇIK YAPIT” AKM’DE

Melek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri “Açık Yapıt”, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında 29 Ekim’de, AKM’de sanatseverlerle buluştu. Türkiye’de ilk kez gösterime giren “Açık Yapıt” sergilemesi, ziyaretçilerden gelen yoğun ilgi üzerine 10 Aralık tarihine dek uzatıldı. “Açık Yapıt”, Haziran 2023’te London Design Biennale’de tarihi Somerset House’un avlusunda sergilenmesinin ardından 47 ülke ve 22 üniversite arasından seçilerek Public Award’ı kazandı.Haftanın kültür sanat ajandası
Bengü Gün, Gökşen Buğra, Sanem Odabaşı / OMM Portfolyo Günleri

Haberin Devamı

OMM PORTFOLYO GÜNLERİ BAŞLIYOR

OMM Portfolyo Günleri, bağımsız, genç sanatçıları, sanat ve kültür, moda ve tekstil alanlarında portfolyo hazırlamak ve kariyerlerini ilerletmek isteyen herkesi alanında uzman konuşmacılarla OMM - Odunpazarı Modern Müze’de bir araya getiriyor. Aralık ayı boyunca hafta sonları gerçekleşecek olan OMM Portfolyo Günleri’ne katılmak için egitim@omm.art adresine e-posta göndererek ya da  0222 221 27 37 no’lu numaradan ücretsiz kayıt yaptırabilirsiniz. İş Portföy desteği ile gerçekleşen ve birçok farklı alandan uzmanların katılımıyla gerçekleşecek olan oturumlarda, profesyonel sanat dünyasına adım atacaklara ışık tutacak bilgiler ve etkili portfolyo hazırlama süreçleri paylaşılıyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

PERA FİLM’DEN DÜNYA AIDS GÜNÜ PROGRAMI

Pera Film’in Dünya AIDS Günü’nde farkındalık yaratmak için başlattığı “Buradayım!” programı yedinci kez izleyiciyle buluşuyor. Çağdaş sanat organizasyonu Visual AIDS’in, dünyanın dört bir yanında çalışan sanatçıların ürettiği videolardan oluşan “Tanıdığım Herkes Hasta” başlıklı seçkisi 1 ve 7 Aralık’ta Pera Müzesi oditoryumunda ücretsiz izlenebilir. HIV ile diğer hastalık ve engellilik biçimleri arasında bağlantılar kuran seçkide, dünyanın dört bir yanından sanatçıların ürettiği beş video yer alıyor.

HAFTANIN YENİ ŞARKILARI / ALBÜMLERİ

Ceren Gündoğdu’dan yeni tekli

Türkçe yükselen isimlerinden Ceren Gündoğdu, 2024 yılında yayınlayacağı, tamamı kendisine ait şarkılardan oluşacak 2. Stüdyo albümünden bir tekliyi daha dinleyiciyle paylaştı. Gündoğdu, sözü ve müziği kendisine ait olan yeni şarkısı Rehin’de, yabancı birine teslim olmanın korkutucu ama bir o kadar da cezbedici yanının hikayesini anlatıyor. Rehin’in çekimleri Amsterdam ve Haarlem’de gerçekleşen klibin yönetmen koltuğunda ise Onur Cabi var.

Haftanın kültür sanat ajandası

Huner’den Live-EP

2021’den beri bağımsız yayınladığı şarkılarıyla Türkçe R&B, Neo-Soul ve Alternatif Pop sahnesinin yükselen isimlerinden biri olan huner, Sinan Öktem prodüktörlüğündeki “İlk Konser: Bina 2023” ile tüm dijital platformlardaki yerini aldı. Caz-soul-R&B kültürünü çok sesli müzik ve Türk caz sahnesinin çok değerli entrümentalistlerinin performanslarıyla harmanlayan huner’in albümü, Bina bantmag-havuz sahnesinde verdiği konserin kayıtlarından oluşturuldu.

Haftanın kültür sanat ajandası

Günce’den yeni tekli “çöl”

Müzisyen kimliği ve şarkıları ile bir anda Türk pop müziğinde yıldızı parlayan Günce, içinde hem hasret hem de umut barındıran yeni teklisi ‘ÇÖL’ü 1 Aralık Cuma günü Garaj Müzik etiketli video klibiyle beraber tüm dijital platformlarda yayınlıyor. Sözü ve müziği Reşit Gözdamla’ya ait şarkının düzenlemesi, kayıt ve mix’i Genco Arı tarafından yapıldı.

Haftanın kültür sanat ajandası

Yazarın Tüm Yazıları