Yeni yılda güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın

Yılbaşı gecesi benim için hep çok özel olmuştur.

Haberin Devamı

Zira yeni bir yılı umutla ama daha önemlisi de sağlıkla karşılamanın heyecanı içinde oluyorum.

Yeni yılda güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın

Bizim rutinimiz evde, sevdiklerimizle, şık bir sofrada, en güzel halimizle olmak. Bazılarımız dışarı çıkacak. Bir restoran ya da eğlencenin doruklara ulaştığı bir mekânda karşılayacaklar 2024’ü.

 

Yeni yılda güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın
İki planın da ortak yanı şu: Nerede olduğumuzdan bağımsız ‘güzel’ ve ‘genç’ görünmek istiyoruz o gece. Bu sebepledir ki sosyal medya güzellik ilanları ile dolu: ‘Dolgu alana botoks hediye’, ‘Yeni yıla özel sınırsız jawline.’ Dilan Polat, Tayyargiller, Şulemsiler... Kimse ders almadı sanırım bu olaylardan. Güzelleşme isteğini anlayabiliyorum ama dikkat! Sağlığınızdan olmayın. 20 yıldır bu sektörde olan güzellik uzmanı Pervin Dinçer ile konuştum. Hem uyardı hem de o gece genç ve güzel görünmenin sırlarını verdi.

Haberin Devamı

Yeni yılda güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın

DIŞTAN GÜZELLEŞMENİN YOLU İÇTEN GEÇİYOR

-Son 10 yıldır sosyal medyanın da etkisi ile kadın- erkek çoğumuz genç görünme peşindeyiz. Peki, bu mümkün mü? Hele de estetiksiz...

Yeni yılda güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın

Mümkün tabii ama bizim ülkede bu konuda bir kafa karışıklığı var. Çünkü biz önce yaşlanıyor sonra şifa arıyoruz. Elbette bunda sosyo-ekonomik durumun da payı büyük ama aslında daha en başından önlem almak gerek ve inan her bütçeye göre yapacak bir şey illaki var. Yoksa belli bir yaştan sonra dışarıdan istediğin kadar krem- serum sür, takviye vitamin al ya da güzellik merkezlerinden çıkma;

  1. Eğer uyku düzeniniz yok,
  2. Sigara- içki gibi alışkanlıklarınız varsa,
  3. Güneş ışınlarına karşı hiçbir önlem almamışsanız,
  4. Su içmiyor,
  5. Sağlıklı beslenmiyor,
  6. Spor yapmıyor ya da hiç hareket etmiyorsanız,

Elimizde öyle sihirli bir değnek yok ki sizi 10 yıl daha genç görünün, iyi hissedin.

Haberin Devamı

Yeni yılda güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın

FENOMEN DEĞİL UZMANA DANIŞIN

“Bir uzmana danışmak gerçekten çok önemli. ‘Fenomen’ değil uzman. Çünkü cilt sağlığımız ile alakalı çoğu şey aslında beslenme ve yaşam alışkanlıklarımızla ilişkili. Basit bir örnek vereyim. Yaşı ilerlemiş olmasına rağmen çene hattında yoğun sivilceleri olan bir hastamız vardı. Glüten alerjisi tespit ettik ve keser kesmez başka tedaviye gerek kalmadı. Ayrıca ortalama günde 8-10 bardak gibi su muhakkak tüketilmeliyiz zira hücrelerimizi besleyen sudur. Yani güzellik bir bütün aslında. Dıştan güzelleşmenin yolu içten geçiyor.”

INFLUENCER MAĞDURU ÇOK

-Influencer etkisi de fazla, öyle değil mi? Hem de sadece gençler değil hepimizin üzerinde.

Haberin Devamı

Bilgi kirliliği çok fazla. Henüz 20- 30’lu yaşlarında ‘bebek’ gibi influencerlar her gün mucize bir krem ya da yöntem paylaşıyorlar. Hatta geçen gün hayli popüler, hamile bir influencer yüzüne retinol içerikli (leke açmak için kullanılan A vitamini) krem sürüyordu. Gözlerime inanamadım! Çünkü bu kremi hamile iken katiyen kullanmamak gerekir. Ama onu gören ne yapıyor? Aynısını. Bu tarz yanlış yönlendirmeler, yanlış kullanımlar ya da gereksiz kozmetik ürünlerin pazarlanması yüzünden kliniğimize yardım için başvuran o kadar çok kişi var ki. Oysa bugün devlet hastanelerimizde cildiye bölümü var, randevu almak da zor değil. Rutin olarak kullanılacak ürünlere doktor karar vermeli influencerlar değil.”

Haberin Devamı

Yeni yılda güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın

YILBAŞI GECESİ 7 MADDEDE GÜZEL GÖRÜNMENİN SIRLARI

-Peki, yeni yıla girerken daha iyi görünmek için neler yapalım?

Medikal bakım isteyenler için 1 hafta önceden çalışmalara başladık. ‘Baby Face’ dediğimiz cildi sıkılaştırıcı ve yüzü daha aydınlık gösteren lazer uygulamamız rağbet görüyor. Günlük yaşantıyı da etkilemiyor. 2-3 gün ciltte kızarıklık oluyor ve geçiyor. Sıkılaşma içinse cilt altı dokuyu ısıtarak yeni kolajen oluşumunu sağlayan ve lifting (yukarı kaldırma) etkisi veren radyofrekans işlemleri tercih ediliyor. Elbette botoks ve minik dolgu dokunuşları da favoriler arasında.

YEŞİL ÇAYLI BUZ KALIPLARI HAZIRLAYIN

Bunları yapmaya ne zamanımız ne de maddi gücümüz yetmedi ise ev ödevinizi veriyorum:

Haberin Devamı

1-Yeşil çayı demleyin, soğutun. Buz kalıplarına doldurup, buzluğa atın.

2-Cumartesi gece geç yatmayın ki cilt ertesi gün yorgun görünmesin, makyaj tutsun.

3-Pazar günü erken kalkın, bol su için. Günü karbonhidrattan uzak, hafif geçirin.

4-Tüm gün tuzlu, ödem tutan yiyeceklerden, siyah çay- kahveden
uzak durun.

5-Yüzünüze güzel bir krem ile en az 20 dakika masaj yapın, cildiniz oksijenlensin.

6-Bir gün önceden hazırladığınız yeşil çaylı buz kalıplarını buz eriyene kadar yüzünüzde gezdirin.

7-Cilt kuru ise nem, yağlı ise arındırıcı bir maske yapın. Sonra da nemlendiricinizi sürün.

İşte hazırsınız. Böylelikle cildiniz aydınlık, pırıl pırıl ve genç görünecek.

Yeni yılda güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın

MODA PEŞİNDE KOŞMAYIN

-Sosyal medya ne kadar etkili bu güzelleşme isteğimizde özellikle de gençler üzerinde?

Erken yaşlarda ‘Ne yaptırabilirim?’ diye gelen bir grup var. Kendilerini sosyal medya filtrelerinde gördükleri gibi görmek istiyorlar. Biz, bu gibi durumlarda şuna dikkat ediyoruz: Psikolojisi nasıl? Neden bu değişimi istiyor? Bazen kişi ‘kepçe’ kulaklı ya da çok ince dudaklı olduğu için akran zorbalığına maruz kalıyor, şiddet görüyor da olabilir. Ancak durum ‘erken büyüme’ ya da ‘seksi görünme’ hevesine bağlı ise o zaman cilt temizleme- krem önerme gibi basit, yaşına uygun işlemler dışında bir şey yapmıyoruz. Çünkü erken yaşlar yüzün yeni oturmaya başladığı yaşlardır.

DÜN MODA OLAN BUGÜN YOK

Şunu da söyleyeyim. Lütfen modanın peşinde koşmayın! Birileri çıkıyor bir şeyler pompalıyor, herkes de peşinden gidiyor. Mesela şu an jawline dediğimiz yüzün keskin olma modası var. Herkes çenesini uzattırma peşinde. Oysa 20 yıl önce, bu sektöre ilk girdiğimde, dolgun yanak modası vardı, ‘tombiş’ yanak için yağ enjekte ettirilirdi. ‘Geçici’ olanın değil var olanın kalıcı güzelliği daha önemli.

Yazarın Tüm Yazıları