Kültür ve sanatın ‘en büyükleri’ konuştu

1995 yılından bugüne Cumhurbaşkanlığı’nca verilen Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ajda Pekkan’dan Yılmaz Erdoğan’a, Ayla Algan, Sevan Bıçakçı, Tan Sağtürk’e kadar birçok ünlü isim ödül aldı gecede. Tam 27 yıldır dağıtılan ödüller sonrasında sosyal medya kazanı da kaynadı tabii. Kimi alkış tuttu, kimi eleştirdi. Sanatçılardan sadece Ajda Pekkan yazılı açıklama yapmıştı, diğerlerini de ben aradım. İşte ödüle dair düşünceleri.

Haberin Devamı

ÜLKEMİN SANATÇISIYIM

- MÜZİK dalında Ajda Pekkan: “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldüğüm için büyük bir gurur ve heyecan içindeyim. Bu benim sanat hayatımın en önemli noktalarından biridir. Çünkü bu ödül benim için bambaşka duygular ve önemli anlamlar içeriyor. Müzik hayatım boyunca ülkeme olan bağlılığım, sevgim ve milli değerlerim benim için daima önemli ve öncelikli olmuştur. Bu uzun soluklu yolculukta kariyerimi şekillendirirken de tüm bu duygularla verdiğim kararlar ile ülkemin sanatçısı olmayı tercih ettim. Yurtdışındaki kariyerimde birçok teklifi geri çevirmemdeki temel sebep bu kadim topraklardaki sevgi ve aidiyet duygusudur.”

Kültür ve sanatın ‘en büyükleri’ konuştu

Haberin Devamı

 DEVLETİN VERDİĞİ BİR ÖDÜLE LAYIK OLMAK MUTLULUK VERİCİ

- RESİM dalında Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan: “Her şeyin öncesinde bu devletin verdiği bir ödül. Bir makam veriyor. Ödül alanları da gayet başarılı bir jüri belirliyor. Böyle bir ödülü, 83 yaşında sanata hâlâ emek veren bir kişi olarak, bana vermelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum, çok da mutluyum. Güzel bir ağırlama ve ödül töreniydi. Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında adıma ‘Atname’ başlığı ile bir sergi de hazırlandı, 3 ay kadar daha devam edecek. Senelerce sanat eğitimine hizmet etmiş bir kişi olarak elbette çok mutluyum.”

Kültür ve sanatın ‘en büyükleri’ konuştu

TİYATROYA HİZMETTEN GURUR DUYUYORUM 

TİYATRO dalında Ayla Algan: “Ömrümü adadığım tiyatroya hizmet vermekten gurur duyuyorum. Bu özel ödül için çok teşekkür ederim. Özel bir teşekkürü de zamanında UNICEF’de dünya çocukları ve engeliler için birlikte çalıştığımız Sayın Emine Hanımefendi’ye etmek isterim. Ödül alan arkadaşlarımı da tebrik ederim.”

Kültür ve sanatın ‘en büyükleri’ konuştu

Haberin Devamı

EN BÜYÜK HAYALİMDİ

- KARİKATÜR-Animasyon dalında Varol Yaşaroğlu: “Çocukluğumdan beri çizgi film karakteri yaratmak en büyük hayalimdi, ki bunu Kral Şakir ile başardım. Kral Şakir’e 7’den 70’e halkımız gerçekten de çok yoğun bir ilgi gösterdi. Diyarbakır’dan Mardin’e, İstanbul’dan İzmir’e kadar imza günlerine gidiyorum. İnanılmaz bir ilgi var. Böylesine sevilen karakter yaratmak zaten milletimizin bana verdiği en büyük ödül. Devletimiz tarafından da böyle bir ödüle layık görülmek beni gerçekten onore etti, çok mutlu oldum.”

Kültür ve sanatın ‘en büyükleri’ konuştu

ÖDÜLÜ TÜM RAHMETLİ USTALAR ADINA ALDIM

- ZANAAT dalında Sevan Bıçakçı: “Kapalıçarşı’nın bir dünya zanaat merkezi olarak bilinmesine katkı vermiş tüm rahmetli ustalar adına almış gibiyim bu değerli ödülü. 2023’ün ustalık-çıraklık geleneğine taze ufuklar açan, güzel sürprizlerle dolu, aşk, dostluk ve barış içinde geçecek bir yıl olmasını diliyorum.”

Haberin Devamı

DÜZELTME: Dünkü haberde Sevan Bıçakçı’nın soyadı yanlış yazılmıştır. Düzeltir, özür dileriz.

Kültür ve sanatın ‘en büyükleri’ konuştu

BENİM İÇİN BÜYÜK ONUR

- GASTRONOMİ dalında Ömür Akkor: “Zengin Anadolu kültürünün bir parçası olan gastronomi kategorisinde ödüle layık görülmek benim için büyük bir onur. Beni bu ödüle layık göre Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Türk mutfağının dünyada en yüksek temsili için yürüttüğüm çalışmalarıma bundan sonra da aldığım devlet nişanının ciddiyeti ile devam edecek, devletimiz ve milletimize layık olmaya çalışacağım.”

Kültür ve sanatın ‘en büyükleri’ konuştu

KARDEŞİMİ DE KUCAKLIYORUM

- GASTRONOMİ dalında Yunus Emre Akkor: “1994 yılından beri alan herkesi gıpta ile takip ettiğim bu ödüle bu sene benim de layık görülmem, evlatlarıma bırakacağım en büyük onur olarak, mesleki kariyerimde yerini aldı. Ödüle layık gören başta Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kültür Sanat Politikaları Kurulu’nun tüm üyelerine şükranlarımı sunarım. Bu ödülün, ilk kez gastronomi dalında verilmiş olması da bizler için büyük sevinç. Ödüldaşım, kıymetli şef ve ikiz kardeşim Ömür Akkor’u da kucaklar, başarılarının katlanarak devam etmesini dilerim.”

Haberin Devamı

Kültür ve sanatın ‘en büyükleri’ konuştu

Yazarın Tüm Yazıları