Dünya dilsiz şeytan kesildi -2-

İnsanlığa, insanlık değerlerine savaş açan İsrail’in Savunma Bakanı’nın şu aşağılık ve yüz karası lafına bakar mısınız? “Biz hayvanlarla savaşıyoruz.” Aynı lafı yüz yıl önce İngiliz Başbakanı Winston Churchill, Türkler için söylemişti.

Haberin Devamı

Küfürün, hak ve hakikati örtmenin tek bir millet olduğuna bir kez daha şahit oluyoruz.

Ve mahut insan müsveddelerinin şahsında şeytanın mücessem (cisimleşmiş) halini görüyoruz.

Aynı topraklarda Türkler 400 yıl boyunca hüküm sürdü. Türklerin insani hassasiyetine bakınız; üç semavi din için de mukaddes addedilen bu beldede inşa edilen İslam mabedinin kitabesinde, ‘ La ilahe illallah İbrahim halilullah-Allah’tan başka ilah yoktur, İbrahim (Aleyhisselam) Allah’ın dostudur’ ibaresini yazmıştı.

Bu denli hoşgörülü yaklaşımdır ki, Osmanlı yönetimindeki 400 yıl boyunca hiç kimsenin burnu bile kanamadı. Şimdiki İsrail Başbakanı ise, şahsi sosyal medya uygulamasından, bombaladıkları sivil hedeflerde yerle bir edilen binaların görüntülerini yayınlama alçaklığıyla övünüyor.

Haberin Devamı

Bilen-bilmeyen hemen herkes HAMAS’ı suçluyor; çıkış noktaları da İsrail’e saldırmasını gösteriyorlar. Tabii burada çok önemli bir husus gözden kaçırılıyor.

İsrail’in, Gazze’ye uyguladığı gayr-i insanı abluka ile oradaki insanlar zaten ölüme terk edilmişti; tıpkı kurbağayı ılık suyun içine atıp, suyun ısısını gittikçe arttırmak gibi. Topyekûn Filistin halkının ölümü belli bir vadeye yayılmıştı.

Sonuçta kediyi bile çok sıkıştırdığınızda aslan kesildiğini görürsünüz.

HAMAS da her gün ölmektense, bir kere ölmeyi yeğleyerek, İsrail’e sızdı ve belli hedefleri vurma başarısını gösterdi. Başarısı diyoruz, zira delinmez denilen demir kubbeyi deldi ve yenilmez denilen İsrail’i vurarak, yenilebileceğini gösterdi. (Bu arada, HAMAS’ın sivil hedeflere yaptığı saldırıları tasvip etmemiz asla mümkün değildir.)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ittiği gibi; “İsrail bir devlet gibi değil, bir örgüt gibi davranıyor, bu tavrını sürdürmesi halinde öyle muamele görür!”

Üstelik İsrail’in bu tavrı, yani terör örgütü gibi davranması bugünün meselesi de değildir. Uluslararası arenada hiçbir zaman devlet gibi tavır sergilemedi. BM tarafından aleyhinde alınan hiçbir karara uymadı. Dün de bugün de savaş kurallarına uymadı, uymuyor.

İsrail, dünyanın gözleri önünde hastaneleri, okulları, ambulansları, sivil yerleşim alanlarını, bunlarda yaşamakta olan çocuklara, kadınlara, yaşlılara aldırış etmeden bombalıyor.

Haberin Devamı

İki buçuk milyon insanın yaşadığı bölgenin elektriğini, suyunu kesiyor, içeriye ekmek ve ilaç girmesine müsaade etmiyor.

İsrail, göz göre göre insanlığı katlediyor; savaş suçu işliyor, dünya âlem ise seyretmekle yetiniyor. Ve bu dünya alemi kendini medeni, çağdaş, modern addediyor.

Bunların yüzüne tükürün diyeceğim lakin inanın o tükürüğe de yazık!

Yazarın Tüm Yazıları