6’lı masa çatırdıyor

20 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti karşısında kümelenen muhalefet partilerinden hiç birisi, kendi başına bir varlık gösterip iktidara alternatif olamıyor. Özellikle ana muhalefet partisine bu ayıp yeter de artar bile.

Haberin Devamı

Özendikleri Batı’da, tek bir seçim kaybeden lider, mensubu olduğu partinin genel başkanlığından ayrılır; böylece şahsi ihtirası uğruna partisini riske etmez ve önünü açar. Ama bizde tam tersi oluyor; benlik ihtirası şelale oluyor, seçim kaybeden lider kazık çakıp partinin genel başkanlığı makamını işgale devam ediyor.

Bir kere değil, on kere de seçim kaybetse aynı yolu izliyor, bu durumda da olan partiye oluyor. Zira mevcut genel başkanla partinin oyları bir milim artmıyor.

Siyasi parti liderlerimizin ‘Demokrasi’ diye atıp tutmaları tamamen boş laftır (eski tabirle laf-ı güzaf) ve muhataplarını kandırmaya yönelik hezeyandan ibarettir. Zira zerre miktarınca demokrasiye saygıları olsa parti tüzüklerinde veya Siyasi Parti Yasası’nda gerekli değişikliği yapar ve seçim kaybeden lideri, genel başkanlık koltuğuna bir daha oturtmazlardı.

Haberin Devamı

Ana muhalefet partisinin koltuğa yapışan önceki liderini (Deniz Baykal) kaset marifetiyle, zor indirdiler ama ne yazık ki yeni geleni de aynı marifetle genel başkanlık koltuğuna bir oturttular, pir oturttular.

Ana muhalefet başta olmak üzere, hemen tüm muhalefet partilerini kendi kayıklarına bindirip güdümlerine sokanlar baktılar ki iktidarı düşürebilmek mevcut muhalefet partilerinin hiçbirisiyle olamıyor, bu kez hepsini bir masa etrafında toplatmaya karar verdiler.

6 artı 1 şeklinde oluşturulan masanın ipini de hariçten mahut masayı güdümüne alan HDP’nin eline verdiler. HDP, malum dağdaki teröristlerin içimizdeki uzantısı. Anayasa ve kanunlara aykırı davranışları yüzünden, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılan dava Anayasa Mahkemesi’nde görülüyor.

HDP, Türkiye’nin, iç ve dış hiçbir milli meselesinde diğer siyasi partilerle ortak karar almıyor, almadığı gibi mahut masanın bileşenlerinin bir kısmını da kendi safına çekti. Nitekim CHP de, İYİ Parti de, Türkiye’nin güvenliği için sınır dışına yapılacak harekâta evet demediler, diyemediler.

Her iki partinin genel başkanı da hapisteki Selahattin Demirtaş için; biri salıverilmesini isterken, bir diğeri sabah kahvaltısına bekliyor!

Haberin Devamı

HDP, kendileri olmadan altılı masanın hiçbir şey yapamayacağını biliyor, bundan dolayı da masanın bileşenleri olan tüm muhalefet partilerini parmağında oynatıyor.

Küsurat partilerini bir kenara koyun lakin ana muhalefet partisinin terörün güdümüne girmesini, HDP paralelinde söylemlerde bulunmasını anlamak mümkün değildir. Hırs ve Tayyip Erdoğan düşmanlığı, bu kadar mı akıllarını örttü?

Tayyip Erdoğan gitsin de Türkiye kimlerin elinde kalırsa kalsın demeye getiriyorlar. Tayyip Erdoğan giderse Türkiye’nin kimin ya da kimlerin elinde kalacağı belli değil mi?

Türkiye, başta ABD olmak üzeri Batı’nın uydusu yapılmak isteniyor; tıpkı dün olduğu gibi.

Tayyip Erdoğan, uydu yapılan Türkiye’nin ayaklarındaki prangaları kırdığı için hedeftedir. Türkiye’nin tam bağımsızlığı için hedeftedir ve bunun için içeride (FETÖ, PKK) ve dışarıda (PKK, PYD, YPG ve tüm bunların ağababaları ile) savaş vermektedir.

Haberin Devamı

Türkiye’nin vermiş olduğu tam bağımsızlık savaşında, muhalefetin konumlandığı yere bakar mısınız?

Demirtaş hapishaneden 6’lı masa mensuplarına gerekli ihtarı çekti ve ayaklarını denk almalarını vurguladı. Toplanıp toplanıp havanda su dövdüğünüz sürece, nasıl dövüleceğinizi görürsünüz demeye getirdi.

Dağın uzantısından gelen bu ihtarla 6’lı masa sarsıldı; bu oluşumla 6’lı başkanlık modeli getirdikleri için cumhurbaşkanı adaylarını açıklayamıyorlar.

Birbirlerine karşı o denli gayri samimiler ki kendi istemedikleri adayı, masadan başka birisinin çizmesini istiyorlar!

Her bir aday çizildikçe, sıranın kendilerine gelmesini bekliyorlar.

Adayın açıklanamaması, 6’lı masanın çatırtılarının işaretidir.

Haberin Devamı

Şimdilik hepsi de el-ense faslında; bakalım kafakola gelecekler kimler olacak?

Yazarın Tüm Yazıları