Sağlık çalışanlarının merak ettikleri soru yanıt buldu

Koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarına tanınan “ücretsiz ulaşım hakkı” 30 Haziran 2021 itibarıyla sona ermiş, Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi de 7 Temmuz 2021’de “30 Haziran’da sona eren sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım hakkının 31 Aralık’a kadar uzatılması” şeklindeki bir önergeyi oy birliğiyle kabul etmişti.

Haberin Devamı

SÖZ YETKİLİDE

Ancak uygulamaya geçmeyen bu karardan yaklaşık bir ay sonra okurumuz Şaban Tatlı, sağlık çalışanlarının merak ettikleri soruyu, 2 Ağustos 2021’de yine bu köşeden şu ifadelerle sormuştu:
“ABB Meclisi’nde alınan karara rağmen sağlık çalışanları maalesef halen otobüse de metroya da ücretli biniyor. Peki bizler sağlık çalışanları olarak kimi bekliyoruz ve daha ne kadar bekleyeceğiz?”
*
Ve bu soru yanıt buldu.
Meğer ABB Meclisi’nin 7 Temmuz 2021’de oy birliğiyle aldığı “30 Haziran’da sona eren sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım hakkının 31 Aralık’a kadar uzatılması” şeklindeki karar iptal edilmiş.
EGO Genel Müdürlüğü, kararın iptaline “Uzatılması yönünde Cumhurbaşkanlığı kararı olmaması” yönünde gerekçe gösteriyor.
*
İşte EGO Genel Müdürlüğü’nün bu konudaki açıklaması.
Ve söz şimdi yetkilide:

Sağlık çalışanlarının merak ettikleri soru yanıt buldu

ÜCRETSİZ ULAŞIM HAKKI VERİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

“Dünya ve ülkemiz genelinde yaşanan COVID-19 salgını nedeni ile sağlık çalışanlarımızın vermiş olduğu mücadele kapsamında ulaşım hizmetlerinde destek sağlamak için 24.03.2020 tarih ve 2280 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile ‘sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personel’ 31.05.2020 tarihinden 30.06.2021 tarihine kadar ulaşım araçlarımızdan ücretsiz faydalanmıştır. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 13.09.2021 tarih ve 1970 nolu kararında, 04.03.2014 tarih ve 28931 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve 4736 sayılı ‘Ücretsiz ve İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği’nde sağlık personellerinin yer almaması, aynı zamanda 30.06.2021 tarihi itibari ile uzatılması yönünde Cumhurbaşkanlığı kararı olmaması nedeni ile sağlık personellerinin ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanması Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kararınca iptal edilmiştir. 08.01.2002 tarih ve 4736 sayılı kanun maddesinde, ‘İl özel idareleri ve belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmeler tarafından üretilen mal ve hizmet bedellerinde işletmecilik gereği yapılması gereken ticarî indirimler hariç herhangi bir kişi veya kuruma ücretsiz veya indirimli tarife uygulanmaz” denilmektedir. Bu kapsamda, sağlık personellerine ücretsiz ulaşım hakkı verilmesi mümkün değildir. Saygılarımızla.

Sağlık çalışanlarının merak ettikleri soru yanıt buldu

SÖZ YETKİLİDE

Haberin Devamı

20 Eylül 2021

* Okurumuz Sultan Namazcı: “185 numaralı EGO hattının seferi, Oran’dan sonra yeni Yargıtay binasına kadar uzatılmalı. Bu düzenleme Yargıtay çalışanlarının yanı sıra vatandaşlar için de faydalı olacaktır.”

Haberin Devamı

23 Eylül 2021

* EGO Genel Müdürlüğü: “Yeni Yargıtay binasına 117-1(Opera-Yargıtay) ve 117-2(Yargıtay-Opera) hatları ile hizmet verilmeye başlanmıştır. 185 hattında herhangi bir değişiklik düşünülmemektedir.”

Sağlık çalışanlarının merak ettikleri soru yanıt buldu

ANTALYA, İSTANBUL VE İZMİR’DE VAR ANKARA’DA YOK

Okurumuz Kudret Kaatsız, başkent Ankara’da halen “toplu taşımada HES kodu tanımlama” uygulamasına geçilmemesini eleştirmiş.
Antalya, İstanbul ve İzmir’den örnek verip, “Bu şehirler tedbirlerini almış” diyen okurumuzun iletisi -özetiyle- şöyle:
“Koronavirüs salgını bitmiş değil. Virüs hızla yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, ‘Niçin bu uygulamaya geçilmiyor’ diye sorduğumda, ‘Uygulama altyapımız olmadığı için Ankara Valiliği’ne ve Sağlık Bakanlığı’na girişimde bulunulmasını istedik, cevap bekleniyor’ yanıtı aldım. Ankara’da yaşayan bir vatandaş olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Mansur Yavaş’tan, tıpkı diğer büyük kentlerde olduğu gibi ‘toplu taşımada HES kodu tanımlama’ uygulamasına geçilmesini rica ediyorum.”

Sağlık çalışanlarının merak ettikleri soru yanıt buldu

MELİH GÖKÇEK DÖNEMİNDE ‘SOLCUSUNUZ’ DEDİLER, ŞİMDİ DE ‘MELİHÇİSİNİZ’ DİYORLAR

Haberin Devamı

2 MİLYON 303 BİN 792 TL ÖDEDİK BUNA RAĞMEN YOLLARIMIZ YAPILMIYOR

S.S. Yeşil Vadi Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Tayip Açık, “Melih Gökçek döneminde ‘Solcusunuz’ dediler, şimdi de ‘Melihçisiniz’ diyorlar” eleştirisiyle, Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a seslenmiş.
Yenimahalle’nin Kuzey Yıldızı ve Yakacık mahalleleri alanında bulunan 3832. ile 3847. caddelerin kesişiminden başlayıp Kırandağ Caddesi’ne uzanan bağlantı yoluna asfalt atılmasını isteyen okurumuzun iletisi şöyle:

Sağlık çalışanlarının merak ettikleri soru yanıt buldu

BİR BEKLENTİLERİ VAR ANCAK NEDİR BİLMİYORUZ

“Cadde bağlantısı yol yapımı ve asfalt dökümü hakkında 18.01.2021 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na müracaat ettik. Fen işleri Daire Başkanlığı’na ve Güvercinlik Fen İşleri Müdürlüğü’ne en az 10 defa gitmemize rağmen ‘En kısa zamanda geleceğiz’ diyerek her seferinde bizi gönderdiler. Bizden bir beklentileri var ancak nedir bilmiyoruz. Melih Gökçek döneminde ‘Solcusunuz’ dediler, şimdi de ‘Melihçisiniz’ diyorlar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 05.06.2020’de başlayıp sekiz adet makbuzla yol katılım bedeli olarak 2 milyon 303 bin 792 TL ödedik. Buna rağmen yollarımız yapılmıyor. Ankara’nın tüm caddelerinde asfalt yenilemesi yapılıyor bize birinci asfaltımız bile dökülmüyor. Bordür ve tretuvarlarımız da yapılmıyor.
250 konutluk bir kooperatifin başkanı olarak Sayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Mansur Yavaş’tan gereğini rica ediyoruz.”

Sağlık çalışanlarının merak ettikleri soru yanıt buldu

SİTELER VAR OKUL VAR IŞIK YOK!

Haberin Devamı

Okurumuz Halit Demirdağ, Gölbaşı’nın Başlar Caddesi için “Kalabalık siteler ve bir de okul var ancak cadde hem bakımsız hem de zifiri karanlık. Yoğun araç trafiği kış aylarında daha da tehlikeli olacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden refüj ve asfalt, Başkent EDAŞ’tan ise aydınlatma çalışması yapmasını bekliyoruz” demiş.

SORUM VAR-1

Sağlık çalışanlarının merak ettikleri soru yanıt buldu

CİNNAH’IN SUÇU NE?

Okurumuz M. Zeki Alaca, “Ankara’nın göz bebeği Cinnah Caddesi yıllardır ihmal ediliyor. Peki Cinnah’ın suçu ne?” diye soruyor.

SORUM VAR-2

Sağlık çalışanlarının merak ettikleri soru yanıt buldu

TOZ BULUTU SARIYOR BUNA ÇARE YOK MU?

Okurumuz Umut Özkan, “Cebeci’deki İnönü Stadyumu yıkılıyor, caddeyi bir toz bulutu sarıyor. Buna çare yok mu?” diye soruyor.

ÖNERİM VAR

Sağlık çalışanlarının merak ettikleri soru yanıt buldu

SOKAKLAR RAKAMLARLA DEĞİL İSİMLERLE ANILMALI

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB), kentin bulvar, cadde ve sokaklarına asılması planlanan yeni sokak tabelaları için bir anket yapmış, 17 bin 605 kişinin katıldığı ankette en çok oyu fotoğraftaki tasarım almıştı.

VATANDAŞA SORULMALI

Bu anket sonrasında okurumuz Fırat Kasap, “Yeni bir öneri de benden” demiş:
“Başkent Ankara’nın cadde ve sokaklarına ‘hangi siyasetçi, hangi bilim insanı ya da hangi edebiyatçının adının verilebileceği’ de yine vatandaşa sorulmalı. Sokaklar rakamlarla değil, isimlerle anılmalı.”

Yazarın Tüm Yazıları