Hırsız korkusu ‘çınar’ı devirdi

Kolaydır bizde ağaç dikmek. Adım başı ‘Hatıra Ormanı’dır.

Haberin Devamı

Ama ne hikmetse ağaçlar ya kurur, ya da bodur kalır.
Bi bakarsın, ağaçlardan büyük ‘... Hatıra Ormanı’ yazılı, zamanla pas tutmuş koca levhalar kalır.

* * *

Kolaydır bizde ağaç kesmek.
‘Baltalar elimizde, uzun ip belimizde, biz gideriz ormana’ şarkısıyla orman sevgisini aşılamaya çalıştığımızdan mıdır nedir...
Bugün, ‘ağaç’ görünce birilerinin kafasında hemen ‘balta’ beliriverir.
‘Kurudu’ der devirir.
‘Manzara’ der devirir.
‘Kavak da çok polen saçıyor’ der, devirir.
Yol geçer devirir, geçit yapar devirir.

* * *

Okurumuz Hakan Altınok’un gönderdiği mailde, ‘hırsız korkusu’ yüzünden de koca çınara nasıl kıydıklarını görmüş olduk.
Ağacı budamak akıllarına gelmemiş.
Yazık, çok yazık.
Hakan Altınok, sitelerinin önündeki çınarın kesilme hikayesini şöyle aktarıyor:

* * *

Haberin Devamı

BU AKIL YÜZÜNDEN KENTTE OT BİTMİYOR

ÇAYYOLU Çelikkent Sitesi’nde oturuyorum. Sitemizde yönetim, A ve B blokları diye ikiye ayrılmış durumda.
A Blok yönetiminin aldığı bir kararla, koskoca bir çınar ağıcı, göz göre göre kesildi. Bağırıp, çağırışmalar üzerine yönetim, ‘hırsız korkusu’ gerekçesiyle 15-20 yıllık ağacı kestiklerini söyledi. Canım ağacın bina tarafına uzanan dallarının budanması ise ne yazık ki akıllara bile gelmemiş. Timur’un fillerini sakladığı koca ormanın yerinde bugün bu kafalar yüzünden ancak ot bitiyor. Zannedersem bu kesime devam edecekler ve bunun sonu bloklar arasi kavgaya dönüşecek.

MİKROP SAÇAN KANALİZASYON

Batıkent İlkyerleşim Mahallesi 1979. Sokak’taki, Yeni Boyut konutları ve Çimtaş siteleri arasında kalan bölgede, üzeri açık bir kanalizasyon çukuru var. Buranın üzerinin kapatılması için başvurulmadık yer bırakmadık ama etrafının telle çevrilmesinin dışında bir gelişme sağlayamadık.
Çukura çocukların veya hayvanların düşmesi engellendi belki ama pis koku sorunu bitmedi. Kötü koku nedeniyle sıcak yaz günlerinde evimizin pencerelerini açamıyoruz. Kaldı ki bu haliyle çukur, mikrop saçmaya devam ediyor. Yani sağlığımız tehlike altında. Buranın üzerinin bir an önce kaptılmasını arzu ediyoruz.
Emreh MERT

Haberin Devamı

ÇANSERA'YA BEKÇİ ŞART

Çankaya Belediyesi, geçen yıl kasım ayında 100. Yıl semtinde Çansera Parkı’nı açtı, minnettarız. İlk zamanlar tek başına bir kadının bile gece spor yapmaya gidebildiği bu park, daha sonra kaderine terk edildi. Hiçbir görevli, bekçi yok. İçki içen, kendini bilmeyen gençler, egzoz boruları çıkmış arabalarıyla kulakların zarını patlatıyor. Huzurun kalmadığı Çansera’ya en kısa zamanda güvenlik görevlisi ya da bekçi görevlendirilmesini istiyoruz.
B.G.

SÖZ YETKİLİDE

Çankaya Belediyesi’nin, Bahçelievler 7. Cadde 61. Sokak’ın yaya kaldırımına yapmak istediği kulübeye, okurlarımızdan şikayet geldi. ‘Kaldırıma zabıta-kondu’ yazımızın ardından, belediye şu açıklamayı yaptı:
“‘Kaldırıma zabıta-kondu’ haberi üzerine yaptığımız inceleme sonucu, vatandaştan gelen talep üzerine Zabıta Müdürlüğü’nün kulübe inşa etmeyi planladığı ancak yine vatandaşın uyarısı sonucu seçilen yerin doğru yapılmadığı tespitine hak verilerek, kulübenin yapımından vazgeçilmiştir. Söz konusu, alandaki kulübenin ayakları kaldırılacaktır.”
Çankaya Belediyesi Basın yayın
ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Haberin Devamı

KISA... KISA...

* Çayyolu’ndaki Pool Pub, yüksek sesli müziğiyle geceleri çevre binalarda oturan kişilerin uyumasını engelliyor. Müzik bitene kadar uyumak neredeyse imkansız. Birileri artık buna bir ‘dur’ demeli.
Ceyda AYDIN

* Ulus’taki Merkez Bankası önünde, yaşlı bir adama minibüs çarptı. (Okurumuz maili cuma günü gönderdi) Çarpmanın etkisiyle savrulup, yere düşen adamın kafasının üstünden otobüs geçti. Oraya üst geçit yapılması gerekiyor.
Ahmet C. E.

Yazarın Tüm Yazıları