Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak?

Tarih, 11 Mart 2019... Seçime tam 20 gün var. Yani en cafcaflı zamanlar.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara Bürosu’nu ziyaret eden Mansur Yavaş’a o gün sorduğum sorulardan biri şuydu:

* Esenboğa Havalimanı’na EGO hattı koyacak mısınız?

Cevabını da 18 Mart 2019’da yayınlanan bu köşede, “Sıcak bakıyor” diye paylaşmıştım.

Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

*

Gel zaman git zaman.

*

Tarih, 5 Nisan 2023...

BELKO AIR firmasının ihale süresi sona erdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, o gün verdiği sözü tuttu.

Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

EGO Genel Müdürlüğü, 442 numaralı EGO otobüsleri ile AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Esenboğa Havalimanı arasında sefere başladı.

*

Tarih, 25 Nisan 2023...

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara Editörü Murat Yılmaz, “Sosyal Medyada Kalmasın” köşesinden, “442’de en büyük sorun bagaj” başlığıyla Ankaralıların taleplerini dile getirdi.

Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

*

Yanıt gecikmedi.

*

Tarih, 2 Mayıs 2023...

EGO Genel Müdürlüğü, yaşanan “yolcu bagajı” sorununu çözmek amacıyla şehirler arası tip 15 yeni otobüs alınacağını açıkladı.

Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

*

Ve bugün...

EGO Genel Müdürlüğü, şehirler arası tip 15 yeni otobüsü aldı, garaja çekti.

Otobüslerin fotoğrafını çeken/gönderen ismi bende saklı okurumuz, şu soruyu soruyor:

* “AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Esenboğa Havalimanı arasında yolcu bagajı sorununu çözecek olan yeni otobüsler ne zaman sefere çıkacak?”

Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

 

İŞGALCİ SCOOTER’LARA DENETİM ŞART

Haberin Devamı

Ankara’da scooter’ların sayısı öylesine arttı ki, kaldırımlar park yerine döndü. Kaldırımlara bırakılan scooter’lar nedeniyle yoldan yürümek zorunda kalan vatandaşlar ise haklı olarak isyan ediyor.

*

Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

İşgalci scooter’ların birkaçını da okurumuz Hayati Karataş, Etimesgut-Eryaman’ın Altay Mahallesi Selçuklar Caddesi’nde (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi önü) çekmiş. Okurumuz, “İşgalci scooter’lara denetim şart” demiş.

 

PARKTAKİ TAZİYE!

Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

Okurumuz Alaattin Torun’un, Yenimahalle’nin Demetevler Mahallesi’ndeki Cemre Parkı’nda yer alan “Ankara Büyükşehir Belediyesi Taziye Hizmet Merkezi” için, “Ankara’nın yaklaşık 25 bin kilometrekare yüz ölçümü var. Bula bula bu birim için burayı mı bulmuşlar?” eleştirisi var.

Haberin Devamı

Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

Okurumuz, gerekçesini ise şöyle aktarmış:

“Demetevler ve Çamlıca mahalleleri sakinleri olarak, Cemre Parkı içinde Taziye Hizmet Merkezi’nin bulunmasından şikâyetçiyiz.

* Çünkü: Binanın ucube hali parka yakışmıyor.

* Çünkü: Merkezin kendi hizmet araçları yetmiyormuş gibi çalışanlarla beraber onlarca araç parkı işgal ediyor. Burası yürüyüş parkı değil sanki belediyenin araç parkı.

* Çünkü: Göreve giden araçların hızlı çıkış yapmaları nedeniyle parka gelen giden sakinler için kaza riski taşıyor. Egzoz gazı ve toz duman da cabası.

Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

Şimdi buradan belediye yetkililerine soruyoruz:

* Bu parkta siz yürür müsünüz?

* Bu parkta spor ya da çoluk çocuğunuzla etkinlik yapabilir misiniz?

OKURDAN NOT:

Haberin Devamı

Bir de en önemlisi, parka moral bulmaya, sağlığınızı kazanmaya geliyorsunuz; parkın girişinde koskocaman bir ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi Taziye Hizmet Merkezi’ tabelası yüzünüze çarpıyor. Durum bu, taktir sizin.”

 

ULUS’UN KALBİ KIRIK DÖKÜK

Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

Okurumuz E.D., Altındağ’ın Kale Mahallesi Alataş Sokağı’nda çektiği bu fotoğrafı, “Ulus’un kalbi kırık dökük” notuyla göndermiş.

Başkentin tarihi cadde ve sokaklarında yürümenin zorluğuna, “Adeta cambazlık istiyor” diyerek dikkat çeken okurumuz, “Gözün ileride değil, daima yerde, kaldırımda, merdivende olmalı. Tıpkı Alataş Sokağı’ndaki bu merdivenler gibi. Turistleri bu bakımsız, onarıma muhtaç merdiven ve kaldırımlarla mı karşılayacağız?” serzenişinde bulunmuş.

 

Haberin Devamı

SÖZ YETKİDE-1 

 

11 ARALIK 2023

* Okurumuz Mustafa Pacci, kentin en önemli arterlerinden Eskişehir Yolu (Dumlupınar Bulvarı) Armada AVM önündeki üst geçit için, “Yürüyen merdivenleri yapıldı, ilk günler çalıştı, ama şimdi yine çalışmıyor. Üstelik buradaki üst geçit sallanıyor. Yeni yapılan yürüyen merdivenlerin hiçbir emniyet tedbiri de yok” demişti.

Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kent Estetiği Daire Başkanlığı, okurumuzun bu iletisi üzerine bir açıklama gönderdi. Ve söz şimdi yetkilide:

“Bahse konu yürüyen merdivenlerin, ‘8 Adet Yaya Üst Geçit Yapım İşi’ kapsamında test ve devreye alma işlemleri devam etmektedir. Makine aksamına ait emniyet koşulları ve yaya yürüyüş yol emniyetleri sağlanmadan kullanıma açılması büyük tehlikeleri beraberinde getirecektir. Haberde geçen, ‘Yürüyen merdivenleri yapıldı, ilk günler çalıştı, ama şimdi yine çalışmıyor’ bilgisi incelendiğinde, yürüyen merdivenler 21.11.2023 gecesinde natamam şekilde üst geçide montajlanmış, devam eden yedi gün içerisinde mekanik ve elektriksel aksamların montajı tamamlanıp test süreci başlamıştır. Bu süreçte makine, üretici tarafından belirlenen testler esnasında pek çok kez çalıştırılmış, kontrol edilmiştir. Bu süreçte yürüyen merdivenler, yaya trafiğine açılmamıştır. Bu bağlamda emniyete yönelik iş kalemleri kısa sürede tamamlanarak yürüyen merdivenlerimiz yaya trafiğine açılacaktır.”

 

SÖZ YETKİDE-2

 

11 ARALIK 2023 

* İsmi bende saklı okurumuz, Çayyolu-Alacaatlı Caddesi’nde (Uludağ Et Lokantası önü) fotoğrafını çektiği yön levhasındaki “KIZILAY” yönlendirmesinin “hem zaman hem de yakıt tasarrufu” açısından yanlış olduğunu savunmuştu.

Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, okurumuzun bu iletisi üzerine bir açıklama gönderdi. Ve söz şimdi yetkilide:

“Kentimizdeki yönlendirmelerin sadece yolların fiziki uzunluk durumuna göre yapılmadığı, bu yollar üzerindeki trafik yoğunlukları ile trafik sinyalizasyon sistem sayıları ve bu alanlardaki bekleme süreleri de göz önünde bulundurularak yönlendirme mesajlarının verildiği, böylece trafikteki vatandaşlarımıza alternatif yol güzergâhlarının sunulduğu hususunu bilgilerinize rica ederiz.”

 

SÖZ YETKİDE-3

 

11 ARALIK 2023

* Okurumuz Mustafa Tozluyurt, Kızılay-Zafer Parkı’ndaki yenileme çalışmalarının çok uzun süredir bitmemesinden şikâyet ederek, “Yetkililer, Kızılay’ın göbeğindeki bu görüntüyü kendilerine yakıştırıyorlar demek ki. Zafer Parkı’nda yenileme ne zaman bitecek?” demişti.

Esenboğa’ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, okurumuzun bu iletisi üzerine bir açıklama gönderdi. Ve söz şimdi yetkilide:

“Bahse konu alanın SİT alanı olması nedeniyle ilgili kurullardan izin ve onay süreçleri beklemiş olup, çalışmalarımıza bu doğrultuda devam edilmektedir. En yakın zamanda hizmete açılacaktır.”

 

Yazarın Tüm Yazıları