Bisiklete mazgal tuzağı

Bisiklete binmek denge işidir.Dünya’nın her yerinde kuralı kaidesi budur.Ankara’da bisiklete binmek ise, dengenin yanında bir de cesaret işidir.Aslında birçok nedeni var.Ama, bugün onlardan sadece birine değineceğim:Mazgallar.Yollara paralel konulmuş olan mazgallar.

Haberin Devamı

Bisiklete mazgal tuzağı

Bisikletliler, “Resmen tuzak” dedikleri mazgalları, Büyükşehir Belediyesi’nin ALO 153 Mavi Masa hattına defalarca şikâyet etmişler.
Her defasında, “Standartlara uygundur” yanıtını almışlar.
*
Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği(ABİDOSD) Başkanı Murat Yumrutaş, seslerini bu defa Okur Köşesi’nden duyurmak istediklerini kaydetmiş.
Ve.
Büyükşehir Belediyesi yetkililerine şöyle seslenmiş:

KOLUMUZ BACAĞIMIZ KIRILIYOR

“Ankara’da yola paralel şekilde konulmuş binlerce mazgal ve ızgara var. Büyükşehir Belediyesi’ne şikâyetimizi yapıyoruz, ardından ASKİ, ‘Standartlara uygundur’ diyor. Ancak, biz sürekli bu yollarda kazalara maruz kalıyor, maddi ve manevi hasar görüyoruz. Kimi zaman tekerimiz patlıyor, kimi zaman jantımız yamuluyor. Daha da kötüsü takla atıyoruz, kolumuz bacağımız kırılıyor.

Haberin Devamı

DELİKLİ OLANIYLA DEĞİŞTİRİLSİN

Bizler, Ankara’da bisikletlerimizle hem trafiğe hem de doğa ve çevreye sahip çıkarken, belediyelerin bizi birey ya da taşıt olarak görmemesine anlam veremiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nden bir an evvel sorunumuza cevap ve çözüm bekliyoruz. Sağ şeritte yola paralel bulunan tüm mazgal ve ızgaraların yeni sistemde geliştirilen küçük eğik delikli olanlarıyla değiştirilmesini istiyoruz.”

ÖNERİM VAR

ÇAYYOLU METROSUNA BİSİKLETLE GİDİLEBİLİR

Okurumuz Mehmet Gürer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e şu öneriyi sunmuş:
“Ankara’da bisiklet yolu yapılabilecek en uygun yollar Çayyolu’nda. Çayyolu, Ümitköy, Yaşamkent, Türkkonut hattında bisiklet yolu yapılmalı. İnsanlar metroya ulaşım için bisikletlerini kullanabilmeli.”

Bisiklete mazgal tuzağı

DİKMEN VADİSİ İÇİN UZLAŞI VAKTİ

BU fotoğraflar, Dikmen Vadisi’nin bit(irile)meyen 4’üncü etabından.
Okurumuz Ali Hadımoğulları, şikâyetlerini şöyle sıralıyor:

PENCERE AÇAMIYORUZ

“Hilal ve Sinan mahalleleri arasında kalan bölge, Çankaya Köşkü’ne de çok yakın. Tartışmalı bir yer denilen vadi için artık uzlaşı vakti.
Yaşadığımız sorunlar ise şöyle:
* Sağlık ve güvenlik problemi yaşıyoruz.
* Toplanan maddeler yakılıyor. Çıkan duman tüm havayı kirletiyor. Pencere açamıyoruz. Kimi zaman itfaiye çağırmak durumunda kalıyoruz.
* Bu koşullar nedeniyle binamızda her yıl fare ve haşereler ile savaşıyoruz.”

Haberin Devamı

ALACAKLI VATANDAŞIN PARALARI ÖDENMELİ

Dikmen Vadisi konusunda bir ileti de Tarık C. G. adlı okurumuzdan geldi.
Özeti şu:
“Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ın icraatlarını ibretle, şükranla takip eden Ankaralılardanım. Sayın Başkan’ın ‘Dikmen Vadisi projesi’ni de gündeme almasını bekliyorum. Özellikle bu proje ile ilgili bini aşkın vatandaşımızın belediyeden alacağının -ki bu konuda mahkeme kararı(haciz dahil) vardır- bir an önce ödenmesini sağlamasını rica ediyorum.”

Bisiklete mazgal tuzağı

YAPANIN YANINA KÂR KALIYOR

Ankara’da, gıcır gıcır asfaltı ortadan yaran ‘fiber optik altyapı’ kazılarına okurlar isyan ediyor.
Mesela okurumuz Osman Armağan.
“Yapanın yanına kâr kalıyor” diyor.
Ve, tepkisini şu ifadelerle dile getiriyor:

YOLLARIN CANINA OKUYOR

“Fiber optik altyapı çalışmaları, tüm şehir içi yolların canına okuyor. Asfalt kesilerek kanal açılıyor ve fiber optik kablo döşenerek kanal açık vaziyette bırakılıyor. Açtıkları kanallar asfalt veya beton ile doldurularak kapatılması gerekirken Allah’a havale ediliyor. Ortada bıraktıkları pislik ise ancak yağmur yağarsa temizleniyor. Yani temizlik de Allah’a bırakılıyor. Rezillik diz boyu.”

Haberin Devamı

SORUM VAR

Bisiklete mazgal tuzağı

BURAYA 'CADDE' DİYEBİLECEK BİR BÜYÜKŞEHİR YETKİLİSİ ÇIKAR MI?

Okurumuz Osman Paçacı, Yaşamkent 3158. Cadde’den bir fotoğraf gönderip, “Buraya ‘cadde’ diyebilecek bir Büyükşehir Belediyesi yetkilisi çıkar mı acaba?” sorusunu yöneltmiş.
Osman Paçacı’nın şikâyeti ve talebi ise -özetle- şöyle:

MÜRACAAT ÇOK ÇÖZÜM YOK

“Ankara’nın eski başkanı Melih Gökçek döneminde yapılan sayısız müracaata rağmen Yaşamkent’in caddelerindeki sorunlar görülmedi/görülemedi. Umarız yeni Başkan Mustafa Tuna gözlerini bu semte de çevirir.”

Bisiklete mazgal tuzağı

ÇAMURDAN YÜRÜNMÜYOR

Okurumuz Çağrı Erdener, Cebeci’de üç ay önce altyapı çalışması yapıldığını belirterek, “Sokaklardan çamur akıyor” demiş.
Çağrı Erdener, şikâyetini şöyle aktarmış:
“Erdem, Uğurlu ve Taşkent sokakları üç ay önce altyapı için kazıldı. Üzerleri gelişigüzel toprakla kapatılan çukurlardan -kış aylarında yağışların da artmasıyla- sokaklara çamur akıyor. Yol kenarına çekilen arabalar çamur içinde kalıyor. Çamurdan yürünemez haldeki sokakların düzeltilmesini istiyoruz.”

Haberin Devamı

YARIM KALDI ÇİLE OLDU

Büyükşehir Belediyesi’nin, Eryaman Göksu’daki ‘İstanbul Yolu U Kavşak Çalışması’nın yarım kaldığına dikkat çeken okurumuz Talip Dilber iletisinde şunları kaydediyor:

HAFRİYAT KAMYONLARI TOZU DUMANA KATIYOR

“Bölgede altyapı çalışması bitti ama kavşağın sadece yan yolları açıldı. Asfalt atılmadığı için açılan yollar çamur içinde. Özellikle de Eryaman’dan Yenibatı tarafına bu çamur ve balçık içindeki yoldan gitmek zorunda kalıyoruz. Yağış olmadığı zamanlarda ise hafriyat kamyonları tozu dumana katıyor. Tozdan ve gürültüden pencere açamıyor, balkona çamaşır asamıyoruz. Kavşak ve Çakırlar yolu, bu kış da sorun olacak.”

KISA... KISA...

Haberin Devamı

* Ankara’da su çok pahalı. 29 TL’lik su bedeli olan bir faturaya, 50 TL ödüyoruz. Yani 21 TL’si atık su bedeli ve vergilerden oluşuyor. Umarım en kısa sürede Başkan Mustafa Tuna bir çözüm bulur.
Emel KILIÇ

* Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’ya sesleniyorum. Kimleri rahatsız etti de Farabi Lokali'ni kapattınız? Eminim bu soruyu çalışanı, emeklisi bütün Merkez bankalılar soruyordur.
İsmail KÜTLÜ

Yazarın Tüm Yazıları