Çelebi: ‘Fatih Terim aday olsun’

Galatasaray için kritik bir haftaya giriyoruz.

Haberin Devamı

Eski başkanlardan bir isimle konuşuyorum.

Mustafa Cengiz aday olmayacak” diyor. “Fatih Terim bıraksın” diyor.

Bir dönem başkan yardımcılığı yapan, GS’nin mali yapısı ve stat için müthiş çalışmaları olan Işın Çelebi ile konuşuyorum.

Açıktan şöyle diyor:

- Ben bu ülkede 5 yıl ekonomi bakanlığı yaptım. Galatasaray’da başkan yardımcılığı yaptım. 

Kulübün mali yapısı için çok şeyler yaptık. Ama şimdi bakıyorum. Bir kavga, bir çatışma, bir parçalanma görüntüsü. 

Soruyorum:

- Peki ne yapılmalı?

- Geçmişi hatırlatmak isterim. Fatih sen de yaşadın o günleri. Rahmetli Özal’dan sonra ANAP’ta yaşanan iç çekişmeler, kavgalar, kişisel hırslar partiyi ne hale getirdi. Bitirdi. Zaten tarihe bakarsan hangi kurumda kavga, iç çekişme varsa o kurum çöker. Ben bunu yakından yaşadım. İşte o nedenle diyorum ki, önce iç barışı sağlayalım. Bunun için ben her türlü fedakârlığa hazırım.

Haberin Devamı

- Ama Fatih Terim üzerinden de bir tartışma götürülüyor.

- Fatih Terim, Galatasaray’a çok şeyler katmış bir isimdir. Divan üyesidir. Bana göre Fatih Terim isterse aday olsun. Yeter ki bu kavga bitsin. İç huzur olmadan mali çözüm olmaz. Hiçbir şey düzgün gitmez.

TERİM NE YAPACAK?

Sevgili okurlar, artık çok iyi biliyorsunuz ki Fatih Terim’le bir dostluğumuz var.

Dostluğun ötesinde ben, Terim’in Galatasaray için yaptıklarına saygı duyarım. Terim, Türk futboluna Avrupa’da lig atlatmıştır.

Egosu yüksek, diyebilirsiniz. Kendisini yukarıda görüyor, diyebilirsiniz. Ama bilin ki dünya çapında bütün teknik adamlarda böyle bir ego vardır. Ego ile “mantıksız hırsı” karıştırmayalım. Ego olmadan bir başarı nasıl olacak? Başkan ne derse “evet efendim” diyen bir teknik adam, o takımı yönetemez. Futbolculara o savaşma ruhunu veremez.

O yüzden Fatih Terim üzerinden başkanlık yarışması yanlıştır.

Fatih Terim’le sürekli konuşuyorum.

Benim izlenimim şu:

- Elbette kendisini savunacak ama Galatasaray içindeki kavgaya da körükle gitmek istemiyor. Kısa bir zaman içinde önemli açıklamaları olacak.

Sakın yanlış anlaşılmasın, adaylık iması yapmıyorum.

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN BİSİKLETÇİLERE MÜJDE

Haberin Devamı

TARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli önceki gün Türkiye turizmi için çok önemli bir açılış yaptı.

Çandır beldesinde “ekolojik tarım ve turizm köyü”. 

İşte o açılış sırasında kısa bir telefon konuşmamız oldu. Bisikletçiler adına beni heyecanlandıran sözlerini aynen aktarıyorum:

Fatih Bey, buralara yatırımlar yapıyoruz. Turizmi çeşitlendiriyoruz. Mesela bu coğrafyada müthiş bir tarih var. Likya Yolu diyoruz. Şimdi bu yolun kadim patikalarında bisiklet yolları planlıyoruz. Yani insanlar gelecek, bizim hazırladığımız bir aplikasyonu cep telefonuna indirecek. Bisikletleriyle bu tarihi yolda pedal çevirecekler. Nerede duracaklar? İstasyonlar, konaklama ve dinlenme yerleri. O yörenin tarihi bilgilerini bu aplikasyon sayesinde görüp dinleyecekler.”

Haberin Devamı

O tarihi bölgede dağ bisikleti yapan bir “amatör” olarak o kadar mutlu oldum ki.

İki teker dünyasına duyurulur.

 

Yazarın Tüm Yazıları