Avrupa'da şimşekler çakıyor

Adana Demirspor ilk kez katıldığı Avrupa kupasında tarih yazmaya devam ediyor. Avrupa’ya çok yakıştı Adana’nın Mavi lacivertlileri. Sanki yıllardır bu seviyede oynayan bir takım görüntüsü sergiliyor.

Haberin Devamı

Avrupa maçlarını seven Mavi Şimşekler Konferans Ligi’nde Cluj’u geçerek üçüncü eleme turu ilk maçında kendi saha ve seyircisi önünde Hırvat ekibi Osijek’le karşılaştı. Mavi Lacivertliler rakibini darmadağın etti ve rövanşa avantajlı çıkacak. Bu farklı galibiyetin kazanılmasında takım oyunu, tribünlerde binlerce taraftarın desteği, hırs ve inanç önemli rol oynadı.

JENERİKLİK GOLLER

Osijek karşısında öyle bir takım seyretti ki tüm sporseverler taraflı tarafsız elleri kızarıncaya kadar alkışladı. Maçın hemen başında Svensson’un hem de sol ayağıyla ceza sahası dışından kaleye gönderdiği ip gibi şut, Yusuf Sarı’nın gayretiyle bulduğu golle iyice rahatladı Mavi Şimşekler, çünkü arkasında sıcak havaya ve aşırı neme rağmen binlerce taraftar vardı. İkinci yarıya Cherif N’diaye ile başladı goller oyuna sonradan giren Yusuf Erdoğan da klasını konuşturarak öylesine bir gol attı ki anlatılmaz görmek lazımdı. Her gol tribünleri de ayağa kaldırdı. Büyük bir coşku yaşadı taraftarlar. Sonunda 5 gollü farklı bir galibiyet elde eden Mavi Lacivertlilerde oyuna damgasını vuran çok önemli bir isim vardı. O da Belhanda idi. Yaptığı slalomlarla, devamlı pozitif hareketleriyle takımı maestro gibi öylesine iyi yönetti ki bu sezon tüm kulvarda adından söz ettirecek gibi.

Haberin Devamı

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

Adana Demirspor’u oynadığı oyunla, muhteşem taraftarı ile izlemek büyük bir tat veriyor. Deneyimli oyuncular daha sezon başı olmamasına rağmen damaklarda lezzet bıraktı. Mavi Şimşeklerin Avrupa maçlarında rakibini yaptığı preslerle, usta oyuncuları ile öylesine boğuyor ki rakip neye uğradığını şaşırıyor. Bir gerçek de Adana’nın sıcak ve nemli havası. Mavi Lacivertliler adeta bunu avantaja çeviriyor. Rakip hem güçlü bir takımla hem de sıcak ve nemle uğraşmak zorunda kalıyor. Tabi bu da iç saha avantajını getiriyor, bize yarıyor. Adana Demirspor maç öncesi açtığı kareografide yazdığı gibi “Bizi izlemeye devam edin” diyor, eeee biz de izlemeye devam edeceğiz…

Yazarın Tüm Yazıları