Avrupa koşusu sürüyor

Süper Lig’in en formda ekibi Adana Demirspor İtalyan Teknik Direktör Montella yönetiminde tarih yazmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Evinde yenilmez armadayı oynayan Mavi Lacivertliler iç sahanın kralı durumunda. Ligin iç sahada yenilmez tek takımı Mavi Şimşekler konuk ettiği Alanyaspor’u hem de bu sezon ilk kez geriden gelerek 4-2 mağlup etti, üst üste 5’te 5 yaptı ve yeni bir rekora imza attı. Montella’nın ekibi gong çalar çalmaz sert yumruklarla rakibini nakavt etmeye çalışan boksör misali maçları kapalı gişe oynuyor, aldığı sonuçlarla da taraftarını mutlu ediyor.

MUHTEŞEM SERİ

Montella’nın ekibi bu sezon çok önemli, özel işlere imza atıyor. Muhteşem bir seri yakalayan ve son oynadığı 5 maçtan 15 puanı hanesine yazdıran, oynadığı 31 maçtan 17 galibiyet çıkaran Mavi Lacivertliler evinde oynadığı maçlarda da 12 galibiyet elde etti.

Kendi sahasında en çok gol atan (43) ve 40 puan toplayan, genelde 60 puana ulaşan Mavi Şimşekler oynadığı oyun, etkili oyuncuları ve kaliteli ayaklarla izleyenleri mest ediyor. Gerçekten de çok önemli bir taktisyen olan Montella’nın ekibi övgüyü de sonuna kadar hakediyor. Ayrıca muhteşem taraftar grubuna da sahip olan bu camiada yüzler sonuna kadar gülüyor.

Haberin Devamı

İLK DEFA GERİ DÜŞTÜ

Organize ve hızlı ataklarla maça başlayan Adana Demirspor bu sezon Alanya karşısında ilk defa geriye düştü. Üst üste tehlikeli ataklar, ön alan baskısı, müthiş pres yaptı. Aksiyonu bol bitmeyen bir ilk yarı tam +17 dakika fazla oynandı. Mavi Şimşek 11’de golü yedi 18’de eşitliği yakaladı, 45+6’da öne geçti. İlk yarı biterken penaltıdan bir gol daha yedi. Soyunma odasına 2-2 eşitlikle gitti.

İkinci yarıya da yüksek tempoyla başlayan Mavi Lacivertliler muhteşem taraftarının müthiş tezahüratı ile farka gitti. Oynanan açık futbol, topun bir o kalede bir bu kalede olması seyir zevkini de kat kat artırdı.

Cherif Ndiaye’nin akıl dolu golünde kaleci kıpırdayamadı. 2 gol bir asistle 10 gole ulaşan Belhanda, bu sezon 5’inci golünü bulan Yusuf Sarı, defansta ve ofansta harika bir maç çıkaran Rodrigues, en kritik zamanlarda kurtardıkları ile galibiyette önemli rol oynayan kaleci Ertaç maçın yıldızı oldular. Bu sezon tüm futbolcular ve teknik ekip iyi bir kimya yakaladı. Avrupa yürüyüşünü koşuya çeviren Mavi Şimşekler hedefe emin adımlarla gidiyor. Avrupa’yı sonuna kadar hakediyor. Bunu da başaracağına yürekten inanıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları