AK Parti, MHP, CHP Büyükşehir adaylarını bir an önce açıklamalı

Yerel seçimlere az bir zaman kalmasına rağmen bir çok ilde özellikle büyükşehirlerde aday isimleri ortaya yeni yeni çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

GÖZLER ADANA VE MERSİN’DE

Cumhur İttifakı bazı adayları açıklamasına rağmen büyük bir soru işareti olan yerlerde örneğin Adana ve Mersin’de aday isimleri belli olmadı. Aday adayları da vatandaşlar da bir an önce isimlerin açıklanmasını bekliyor. CHP’de de durum aynı hala isimler ortaya çıkmadı.

ADANA’DA KARALAR VE NACAR

Güneyin iki büyükşehrinde hem Cumhur ittifakının hem de CHP’nin aday belirleme çalışmalarının son aşamaya geldiği sızan bilgiler arasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana’ya ayrı bir önem veriyor. Partinin önemli isimleriyle konuşuyorum; Adana’da özel çalışmalar da tamamlanmak üzere... Geriye kimin aday olacağı kaldı. Cumhur ittifakı Adana için MHP ile anlaşarak AK Parti adayını destekleyecek. Şu ana kadar aday adaylarından birkaç isim öne çıkıyor. Bunlardan birisi Dr. Halil Nacar. Diğer isimler üzerinde çalışmalar sürüyor. Her an yeni bir isim ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

CHP’DE KARTLAR YENİDEN KARILIYOR

CHP’de Özgür Özel’in Genel Başkan olmasıyla kartlar yeniden karılıyor. Adana ve Mersin için memnuniyet anketi tamamlandı.

Adana’da Büyükşehir adayı için Adanalı olan ve halkta her zaman karşılığı olan mevcut başkan Zeydan Karalar ismi ön planda gözüküyor. İlçelerde ise durum biraz karışık. O kadar çok isim var ki Parti Meclisi’nin ve isim belirleme komisyonlarının işi hiç de kolay değil, Mevcut başkanlar her zaman avantajlıdır, bunu da unutmamak gerekir.

MERSİN’DE UZLAŞI YOK

Mersin’de ise CHP’nin adayı olarak Vahap Seçer ismi hem anketlerde hem de partide öne çıkıyor. İlçelerde Mezitli’de Neşet Tarhan banko gibi duruyor. Diğer ilçelere kadın aday isteniyor. İsimler üzerinde hala uzlaşı yok.

Cumhur ittifakının Mersin’i MHP’ye bırakmasıyla aday isim de çok merak ediliyor. Aslında MHP siyaset dışından ve özellikle iş dünyasından bir ismi Mersin’e aday göstermek istiyor. Dışarıdan isim gelecek gibi. Ancak kampanya sürecinin az olması, dışarıdan gelecek bu ismin teşkilatla uyumu düşünüldüğü için parti tabanının tanıdığı bir ismin seçilmesinde önemli bir rol oynayacağı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Siyasette denklemlerin her an değişebileceğini de unutmamak gerekir.

Cumhur ittifakının da CHP’nin de Adana ve Mersin adayını en geç 15 Ocak’a doğru açıklaması bekleniyor.

Yazarın Tüm Yazıları