Monica 10 milyona dahi konuşmadı

Sabahları TV ekranları karşısında, gazete sayfaları arasında haber turu yaparak dünyanın bir gece öncesinden bu yana nelerle uğraştığını öğreniyorum.

Haberin Devamı

Tabloid basında eski başkan Bill Clinton’ın gözde stajyeri Monica Lewinsky önde tam sayfa. Beyaz Saray’da Başkan’la çalışma odasında seks yapan Monica için ‘’10 yıl sonra sessizliğini bozdu.’’diye başlık atılmış. Stajyer ay sonunda yayımlanacak bir dergiye içini dökerken Clinton’ın istismarına uğradığını söylüyor: ‘’Patronum zaafımdan yararlandı ama itiraf etmem gerekir ki ikimiz de bu ilişkiyi zevkle sürdürdük.’’ Sonra ne oldu? ‘’Özel bir durum idi, ilişkimiz ortaya çıktıktan sonra kimseye anlatmadım. Bana röportaj, kitap yayını için 10 milyon doları aşkın para teklif ettiler, konuşmadım.’’
Bunca yıldan sonra şimdi niye?’’ Bir üniversite öğrencisi eşcinsel olduğu anlaşılınca New York’ta köprüden atlayarak intihar etti. Gençleri uyarmak için konuşmaya karar verdim.’’ Seks skandalının şöhrete taşıdığı stajyer 40 yaşını geride bırakmış, bir bildiği olsa gerek.
İkinci bir kadın Amerika’nın Birinci Leydi’si Michelle Obama. Beyaz Saray’ın konforlu bir odasında üstünde ‘’Kızlarımızı geri verin.’’yazılı yaftayı kameraya uzatmış poz veriyor. Çehresindeki ifade hayli kaygılı. Şöhretli kadınların yürüttüğü bir kampanya bu, Hillary Clinton da var, komedyen Amy Poehler de. Bir kadının taşıdığı yaftada ‘’Gerçek erkek kız satın almaz.’’ ibaresi okunuyor.
Nijerya’da Boko Haram asilerinin kaçırdığı 276 kız öğrencinin herbirini 7 sterlinge satılacağını ilan etmiş çetebaşı. Nijerya hükümeti bir avuç çapulcuyla baş edemediği için uluslararası forada rezilleri oynuyor. Herkes ordunun asiler üstüne gönderilmesini istiyor. Bu arada Nijerya polisi kızların yerini bildirene 300 bin sterling vaat ediyor.
Bir televizyon haberinde Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin bir nükleer destroyer güvertesinde Kırım limanından geçerken görüntüleri alınmış. Tek ciddi haber Putin’in bir harp gemisiyle Karadeniz’e çıkması.
Gazeteleri tararken Denis Hamil’in de ciddi dünya meselesi bulmakta zorlandığını farkediyorum. Köşe yazısı Cornell Üniversitesi’nde ‘’Tiryakilere müjde. Kahve ani enerji yüklemesi yanısıra diyabet, yaşlılık, körlüğü getiren glokomo gibi hastalıkları önlüyor.’’diye başlıyor. Google’da ‘’Science Daily’den bir ilmi yazı alıntısı;’’Kafeinli kahve içimi diyabet, glokomo gibi hastalıklara sebeb oluyor.’’Cornell araştırmasının tam tersi.
Hamil kalp rahatsızlığına karşı yıllarca E vitamini almış. Bir bilim yayınında E’nin kalp krizine yol açtığını öğrenince bırakmış. Kolestrol kaygısıyla aldığı Omega-3 balık yağını da aynı sebebten çöpe atmış.
Yetişkin erkeklerin kalp sağlığı için günde bir tablet aldığı ‘baby Aspirin’in bir tıbbi araştırmada ülser ve beyin kanamasına yol aştığı tesbit edilmiş. Popüler ‘’Vitamin V’nin (Viagra) Statin bazlı ilaçla alınması halinde yüzde 60’ın üstünde deri kanserine yakalanma olanağıyla karşılayacağı da açıklanmış. Bunlar bilimcilerin karşılıklı tezatları içeren araştırma sonuçlarından bir tutam.

Yazarın Tüm Yazıları