Edebiyat dolu bir hafta sonu

ROMAN KAHRAMANLARI FESTİVALİ dün Maltepe Üniversitesi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çekya Ankara Büyükelçisi Onur Konuğu Pavel Kafka’nın katılımıyla başladı.

Haberin Devamı

Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, Maltepe Üniversitesi, Marmara Eğitim Kurumları ve Roman Kahramanları dergisi birlikte düzenlediler.

Festivalin ana teması ‘Kafka’.

Yazarlar, romancılar, eleştirmenler, uzmanlar, akademisyenler ünlü romanların ünlü kahramanlarını tartıştılar.

Dün gerçekleşen üç oturum şöyleydi:

I. Oturum: Kafka ve Kahramanları.

Metin Celâl, Turgay Kurultay, Ahmet Sarı, Hayriye Ünal ve Gonca Özmen konuşmacı olarak yer aldılar.

II. Oturum: Tanpınar ve Kahramanları.

Ramazan Korkmaz, Bahtiyar Aslan, Beşir Ayvazoğlu ve Abdullah Uçman konuştular.

III. Oturum: Romanda Kahraman Yaratmak.

Ömer Asan, Yunus Balcı, İbrahim Dizman, İskender Pala ve Tayfun Pirselimoğlu konuştular.

Bugün Marmara Eğitim Köyü, Marmara Koleji’nde gerçekleştirilecek “Liseliler Roman Kahramanlarıyla Buluşuyor” başlıklı etkinlikte ise hayatımızda iz bırakmış roman kahramanları üzerine öğrenciler konuşacak.

Haberin Devamı

BURSA’DA AHMET HAMDİ TANPINAR SEMPOZYUMU

YARIN, Bursa Osmangazi Belediyesi’nin Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği ‘Şiir’ başlıklı Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu, saat 10.30’da başlayacak.

Açılış konuşmalarını Birol Emil, Hüsrev Hatemi, Abdullah Uçman ve ben yapacağız.

Yılmaz Daşçıoğlu’nun moderatörlüğü üstlendiği ilk oturumda Baki Asiltürk ‘Şiir Eleştirmeni Olarak Tanpınar’, Handan İnci ‘Tanpınar’ın Şiir Mutfağı: Arşiv Belgelerinde Şiir Çalışmaları’, Yunus Balcı ‘Tanpınar’ın Şiirinde Trajik Algı ve Bursa’ konularında konuşacaklar. Sema Uğurcan’ın moderatörlüğünü üstlendiği ikinci oturumda, Armağan Ekici ‘Masmavi Işık, Siyah Bahçe: Tanpınar ve Oktay Rifat’, Habil Sağlam ‘Herkes Bildiğini Okur yahut Tanpınar Valery’yi Nasıl Okumadı?’ ve Alphan Akgül ‘İdealizm ile Maddecilik Arasında: Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Şiirlerinde Eğretilemenin Soyut ve Somut Yönleri’ konusunda konuşacaklar.

Metin Mengüşoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği son oturumda ise Ömer Erdem, Adnan Özer ve Hasan Akay, ‘Günlüklerindeki Şair Tanpınar’ üzerine konuşacaklar.  

Etkinlik, 16. Tanpınar Edebiyat Yarışması ödül töreni ve CRR Türk Müziği Topluluğu ‘Tanpınar’ın Satır Aralarında Musiki’ Konseri ile sona erecek.

Haberin Devamı

BEYAZ MARTI EDEBİYAT ONUR ÖDÜLÜ MURATHAN MUNGAN’IN

SARIYER Belediyesi tarafından 2012 yılında gerçekleştirilen Sarıyer Edebiyat Günleri’nin 6’ncısı 12-14 Mayıs’ta Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda gerçekleşecek. Etkinlik kapsamında, söyleşiler, sergi ve konserler yapılacak.

Sarıyer Edebiyat Günleri kapsamında verilen ‘Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü’nün bu yılki sahibi Murathan Mungan oldu. Mungan, ödülünü 14 Mayıs günü gerçekleştireceği söyleşinin ardından yapılacak törenle alacak. Bu ödülü daha önce Yaşar Kemal, Vedat Türkali, Zülfü Livaneli almıştı.

***

HAFTA sonu planlarınızda edebiyat etkinliklerine yer açın. Hiç olmazsa kitap okumalarıyla değerlendirin...

Yazarın Tüm Yazıları